‘Ajax maakt geen kans op Janssen’

By
Updated: mei 1, 2016

Vincent Janssen heeft dit seizoen al 26 doelpunten gemaakt in de Eredivisie. De aanvaller wordt al na een seizoen bij AZ in verband gebracht met een vervolgstap en mocht Janssen vertrekken, dan is de kans groot dat hij naar het buitenland vertrekt. Ajax is in ieder geval niet de volgende werkgever van Janssen.

AZ-trainer John van den Brom weet dat iedereen zegt dat Janssen gaat vertrekken, maar hij luistert alleen naar technisch directeur Max Huiberts. “Ajax gaat het niet worden”, zegt Van den Brom stellig tegen FOX Sports. “Dat zeg ik je bij dezen en een transfer naar Ajax kan ik me ook niet voorstellen.”

“Als ik de clubs hoor die nu interesse hebben en de sommen die daar mee gemoeid zijn, dan denk ik, en dat is puur mijn mening, niet dat het Ajax gaat worden”, zegt Van den Brom, die ‘inderdaad’ naar het buitenland wijst. Janssen wordt in de geruchtenrubrieken genoemd bij clubs als Manchester United, Arsenal en Everton. Bron: Voetbalzone.nl

15 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  1 mei 2016 at 20:07

  We mogen er dus vanuit gaan dat dit de laatste wedstrijd van Vincent Jansen was als AZ speler in het AFAS stadion.
  Pfffff, 12 doelpunten van Henriksen en 26 van Vincent Jansen. Meer als 50% van de totale doelpuntenproductie dus.

  Dan moeten we zeker de transfervrije De Leeuw binnen halen. Garantie voor 10-15 doelpunten. Daarnaast zal AZ op zoek moeten gaan naar een nieuwe doelpunten machine.

  Dat wordt een heel pittige opdracht voor Max Huiberts en Robert Eenhoorn.

  • 1AZ1

   1 mei 2016 at 23:40

   gewoon deze twee als vervanger voor Henriksen en Janssen halen

   Iliass Bel Hassani van Heracles
   Michael de Leeuw van groningen [ transfervrij ]

   • Vincent

    2 mei 2016 at 02:00

    Mee eens Bel Hassani is de beste nummer 10 van de subtop gewoon halen! En Veldwijk ervoor lijkt me wel een goed koppel, groot en sterk en bel Hassani heel veel techniek en snelheid.

 2. i.Pjotr3

  2 mei 2016 at 00:09

  We hebben Muhren toch…………
  En rensje van nek komt ook…….
  Zodat Dries , Hendriks kan vervangen…….

  • Vincent

   2 mei 2016 at 02:02

   Dries Roelvink? Liever niet

 3. az woman

  2 mei 2016 at 07:16

  Vincent zou er goed aan doen om nog één seizoen in Alkmaar te blijven, met John aan het roer weet Vincent dat hij alle wedstrijden een basisplaats heeft. Daarna een buitenlandse club, zijn pensioen veilig stellen. Wat supporters van .j.x , en die gemeentelijke ondersteunde club uit Alkhoven (zo kunnen we de lichtstad inmiddels wel noemen) ook allemaal zeggen over eerst met druk om leren gaan, is complete onzin. Vincent is een op en top sportman. En wat zijn de kenmerken van een op en top sportman? Altijd zijn uiterste best doen, altijd willen spelen, altijd willen winnen, niet tegen hun verlies kunnen. En die zogenaamde druk van sommige eredivisie clubs, is er ook in het buitenland. Met andere woorden, als Vincent wordt verkocht, krijgt hij toch te maken met die zogenaamde druk, dan maar liever in het buitenland, waar hij veel meer kan verdienen dan in de eredivisie, misschien een kans op meer uren zon. En er zijn voorbeelden van jongens die niet mislukt zijn in het buitenland, toen ze van een subtopper kwamen, denk alleen maar aan onze eigen Wesley Hoedt of Kevin de Bruyne. Als het aan bepaalde eredivisie club supporters ligt, moeten wij als AZ maar weer blij zijn met een fooitje, omdat hij zogenaamd eerst met druk om moet leren gaan. Als ze ergens anders in de eredivisie een bepaalde druk voelen, dan moeten ze maar naar een heel klein gebouwtje gaan, met een porseleinen zetel, waar een rolletje papier hangt, met een klein raampje, waar hun arrogante lucht uit kan ontsnappen.

 4. KeesK

  2 mei 2016 at 15:53

  Vincent Janssen naar Ajax a.u.b.! Voordat je op dat rode duimpje drukt lees even verder in mijn nobele en snode plan. Je kan hem nu wel ruilen voor Engelse ponden maar je kan beter een deal maken met FC Bijlmer. Als Ajax weer Champions League speelt wordt het weer helemaal niks! Ajax heeft een Janssen nodig om Nederland weer op de Europese kaart neer te zetten. Met deze intentie moet Janssen naar de betonrotbak. Janssen gaat bij succes het dubbele of meer opleveren dan nu bij verkoop aan een Britse poenclub, want zo werkt het nu eenmaal. Alleen gaan we de opbrengst niet sam sam doen maar gaat het grootste deel naar Alkmaar. Alleen op die voorwaarden naar de Bijlmer en anders direct aan de hoogste bieder. Feyenooitmeerkampioen gaat Europa in het komende seizoen dus AZ zal extra zijn best moeten gaan doen om punten te vergaren voor het vaderlandse voetbal want dat is aan de havenknuppels ongetwijfeld weer niet besteed. Als dat zo doorgaat heeft NL straks maar twee of drie ploegen die Europees spelen in de CL en EL samen! Ja, de AZ EL zou mooi zijn met Janssen maar als de zuigende werking van de knaken het niet wil dan maar naar Ajax met een héél scherp mes op de tafel. Verklaar me voor gek maar ik ben pragmatisch in deze.

 5. Jay

  2 mei 2016 at 16:35

  Maar stel nou dat je Janssen niet laat gaan. En dat Vlaar ook blijft. En dat je met de verkoop van Henriksen, Johansson en Ortiz nog een goede rechtsback kan halen. Dan kan je volgens mij echt mee gaan doen met de top 3.

  Kies je dan nu voor zekerheid en pak je de miljoenen of wil je de top echt weer een keer uitdagen? Lastige beslissing. Hoewel je volgend seizoen ook nog wel een aantal miljoenen voor Janssen kan krijgen, dus neig ik naar optie 2.

 6. gerard

  2 mei 2016 at 22:34

  Wat denken jullie als Janssen de vaste spits van Oranje tijdens de wk kwalificaties gaat worden en tegen landen als Frankrijk belangrijk kan zijn.
  Als hij nog een seizoen bij AZ blijft en hij kan zijn niveau van dit seizoen continueren dat wordt zijn status alleen maar groter en zijn transferprijs hoger als belangrijke international.
  AZ doet er dus goed aan het elftal daar waar nodig is nog te versterken en Janssen zodanig in de spotlights te zetten dat zowel Janssen als AZ over een seizoen een echte megaklapper kan maken in de orde van Depay/wijnaldum.

 7. gerard

  2 mei 2016 at 22:42

  Ik neem aan dat Huibert ook alle mogelijkheden doorneemt om zowel voor Jansen maar vooral ook voor AZ het tot een megadeal uit te kunnen laten komen. Janssen kan dus met nog een seizoen door gaan alleen maar meer op gaan leveren.

 8. Timon

  3 mei 2016 at 08:50

  Vd B zout toch op, zondag tegen Utrecht weer met Lucassen en Haije in het centrum?

 9. Gerrit Vooijs

  3 mei 2016 at 14:02

  Er bestaat een uitdrukking ” je moet het ijzer smeden als het heet is ”

  Veel beter als dit seizoen kan haast niet. Dembele kon AZ 14 miljoen opleveren maar AZ ging voor de top en Dembele bleef bij AZ . Het resultaat is bekend, Dembele leverde uiteindelijk 5 miljoen op.

  Henriksen kon deze winter misschien weg voor een miljoen of 8. De 2e competitiehelft was veel minder. Nu levert hij zeer waarschijnlijk een miljoen of 4-5 op.

  Dus speculeren over kampioenschappen, metadata is allemaal heel leuk maar de realiteit van de alledag is dat AZ zich 2x moet bedenken voor het een megagelukkig afslaat want een 2e kans komt er soms niet meer en wat betekent dat voor de club AZ ?
  Kan het zich veroorloven om miljoenen af te slaan omdat het spaarbankboekje vol staat ?

  Kijkend naar Henriksen en Altidore en Maher is het helemaal niet zeker dat Vincent Jansen volgend jaar weer zo’n topseizoen draait en scoort op Wembley.

  Ik verwacht van Jansen wel dat hij het aankan maar garantie is er niet en wat dan………

 10. gerard

  3 mei 2016 at 15:17

  Janssen zal nu zeker 10 a 12 miljoen moeten kosten, zeker als hij de topscorerslijst als eerste eindigt.
  Maar wat zal janssen wel niet kosten als het onder Blind de spits gaat worden voor de WK kwalificatiewedstrijden?… leg er dan nog maar 10 bij.
  Ik ga uit dat janssen zijn progressie kan voortzetten, immers echt veel concurrentie voor Oranje is er niet (Huntelaar wacht alleen op dat doelpuntje, de Jong is te statisch en meer een pinchhitter voor het luchtruim). AZ zit nu al twee seizoenen bij de top 4 en het ziet er na uit dat nu eindelijk op Henriksen na het zijn sterkhouders kan behouden dus ook daar kan een rol van betekenis gespeeld worden.

  Ik zie daarom de transferwaarde voor Janssen nooit dalen en zoals gezegd kan het volgend seizoen mist hij een vaste international kan worden zijn transferwaarde nog wel eens flink oplopen

 11. gerard

  3 mei 2016 at 15:31

  Leuk doen in de competitie of leuk doen als Oranje international dat schilt in de $$$$.
  Huiberts zal hier vast ook wel over brainstormen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *