Voorbeschouwing AZ – De Graafschap

By
Updated: april 29, 2016

AZ is al volop aan het zoeken naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter werd de laatste maanden vaak gelinkt aan de Alkmaarse club. ,,Maar dat is absoluut niet aan de orde”, zei trainer John van den Brom, die het volste vertrouwen heeft in zijn huidige sluitpost Sergio Rochet.

Ook de naam van Steven Berghuis viel vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje met de coach. De vleugelaanvaller maakte vorige zomer de overstap van AZ naar het Engelse Watford, maar wil graag terugkeren naar de eredivisie. ,,Ook voor hem zijn we niet in de markt”, aldus Van den Brom. ,,Om eerlijk te zijn is hij bij ons niet eens ter sprake gekomen. We hebben genoeg spelers voor die positie.”

AZ is dicht bij rechtstreekse plaatsing voor de voorronde van de Europa League. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen De Graafschap en daarna het uitduel met concurrent FC Utrecht. ,,We hebben alles in eigen hand en weten wat ons te doen staat”, vervolgde Van den Brom.

,,Ik heb vorige week gekeken bij FC Utrecht-De Graafschap (0-2, red) en daar speelde De Graafschap heel goed. Het klopt daar gewoon op dit moment. Ze halen de laatste weken veel punten en zullen daardoor ook met veel vertrouwen naar Alkmaar komen.”

AZ speelt in dezelfde opstelling als vorige week tegen ADO Den Haag en beschikt over een volledig fitte selectie.

De Graafschap

De Graafschap-trainer Jan Vreman houdt zondagmiddag in het uitduel tegen AZ  vast aan het elftal dat vorige week woensdag verrassend met 0-2 van FC Utrecht won.

Dit houdt in dat Dean Koolhof voor de tweede maal op rij als aanvallende middenvelder van start gaat.
De Graafschap heeft nog een kleine kans om zich direct te handhaven in de eredivisie, maar moet dan winnen. Bij De Graafschap ontbreekt zondag de geschorste linksback Jeroen Tesselaar.

 

 

16 Comments

 1. Jay

  29 april 2016 at 14:43

  Volgens van den Brom gaan we zondag vol voor de winst, dus dat komt wel goed. Zouden ze wat mij betreft elke wedstrijd mogen doen, maar oké.

  Gewoon 4-0 winnen en Europees voetbal is zo goed als zeker binnen. Ik zie Utrecht trouwens sowieso niet winnen van Vitesse.

  • AZ4Altijd

   29 april 2016 at 19:20

   Ik zeg Hollywood aan de Rijn Utrecht eindigen in een 2-2.

   Wij winnen met 5-1 van Superboeren.

 2. Vincent

  29 april 2016 at 15:35

  Garcia erin Jahanbaksh eruit totaal niet in vorm en Garcia scoorde nog met Jong az

  • 1AZ1

   30 april 2016 at 14:22

   @vincent

   Alireza maakt het team beter verdedigd goed mee alleen het ontbreekt nog aan doelpunten. lLet maar goed op hem hij werkt zich de pleuris! Hij heeft trouwens ook een paar asist op zijn naam.

 3. Gerrit Vooijs

  29 april 2016 at 20:40

  Geen Ruiter dus. Zondag maar eens goed kijken naar Jurjus……..
  Laat hij bij 1-1 in de eindfase een houdbare bal lopen dan staat zijn auto waarschijnlijk binnenkort voor het AFAS stadion 😉

 4. Timon

  29 april 2016 at 21:51

  vdB: Graafschap is niks!5-0 minimaal!

  • KeesK

   29 april 2016 at 22:14

   Dit optimisme van Timon is opmerkelijk en dus beloond met een groen duimpje. Ga zo door Timon!
   Ik zeg derde plaats want dat Feyenooitmeerkampioen gaat punten morsen met het bier nog in de kuiten, dus nog even de concentratie voluit. Geen zomeravondvoetbal! Daar is het weer in NL toch niet naar…

 5. Evert

  29 april 2016 at 23:23

  Beste vrienden ons AZ is de club van net niet, ik zeg 0-2 achter en op de valreep hopelijk gelijk!

 6. Evert

  29 april 2016 at 23:28

  Altijd als AZ het in eigen hand heeft laten we het liggen, voorbeelden zat. Ik hoop dat JVDB ons team de juiste spirit meegeeft aan deze wedstrijd. De grfsch zal voor elke mm vechten als leeuwen voor lijfsbehoud, dus AZ maak de borst maar nat!!!!

 7. Gerrit Vooijs

  30 april 2016 at 09:44

  Beste Evert,
  Jij zegt dat AZ altijd de kansen last liggen en het dus de club van net niet is.
  Dat is onze Noorhallandse kijk op de dingen. We bagatelliseren graag de dingen. Maar de prestaties van AZ zijn met de achtergronden van onze club niet zo normaal.

  AZ is de laatste 7 jaar met regelmaat bij de eerste 5 geëindigd met beperkte financiële middelen. Dat is gewoon knap gedaan.
  In de voetbal wereld wordt AZ gezien als de aansluiting naar de top 3. AZ is dus wel degelijk iets meer als net niet.
  Laten we zondag onze club, ik zeg al met opzet niet onze trots, steunen naar alweer een kwalificatie voor Europees voetbal.
  Elders zou men trots zijn op deze prestaties van hun club. Wij zeggen, doe ff normaal joh, kalm aan, niets bijzonders.

  • Timon

   30 april 2016 at 10:11

   Tjonge jonge, iedereen doet nu alsof de Graafschap wereld ploeg is…..Schei eens uit! Oprollen dat zootje!

  • Evert

   30 april 2016 at 21:14

   Gerrit ben altijd trots op onze club, maar ik hoop alleen dat AZ zich niet verslikt in deze tegenstander want dat is wel vaker gebeurd, en AZ verdient het gewoon om Europees te spelen!!

 8. 1AZ1

  30 april 2016 at 14:19

  Het wordt een pittige pot waarbij AZ aan het langst eind gaat trekken. 2-0 voor AZ met als hoofdrolspelers Alireza en Henriksen

 9. Silver

  1 mei 2016 at 09:38

  3-1 voor AZ met 2 doelpunten van Vincent Jansen !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *