‘Ruiter heeft persoonlijk akkoord bereikt met AZ’

By
Updated: april 29, 2016

De transfercarrousel komt weer op gang. De huidige goalie van NEC staat in de belangstelling van FC Utrecht. Omroep Gelderland denkt te weten waarom: Robbin Ruiter zou namelijk al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met AZ.

Enkele maanden geleden waagden de Alkmaarders al een poging om de goalie over te nemen van Utrecht. Een vertrek in januari was toen nog onbespreekbaar. Doordat het contract van de goalie nog maar een jaar doorloopt, lijkt een zomerse transfer in de maak.

25 Comments

 1. i.pjotr

  29 april 2016 at 10:31

  De eerste blunder van Max is binnen.
  Dit is toch geen topkeeper.
  Of zou hij bedoeld zijn als sluitpost voor jong AZ die hoogst waarschijnlijk JL gaan spelen.
  Goed voor het vertrouwen van Nick Olij 🙁

  Ook dit jaar hebben we weer teveel doelpunten tegen. Robbins zal dit verschil niet maken.
  Schoonschip maken, te beginnen met verwijderen van de trainert Nick v Aart.

  • AZ4Altijd

   29 april 2016 at 13:59

   Inderdaad, van Aat er graag uit. Die heeft nog geen enkele keeper beter gemaakt. Slecht teken ook voor Olij. Die kun je beter verhuren aan een Lage Eredivisieclub. En dan als Coutinho weg is hem terughalen.

  • 1AZ1

   29 april 2016 at 17:51

   Ben ik het niet mee eens i.pjotr

   Robbin de Ruiter is een echte versterking voor AZ. Allemaal leuk en aardig die getalenteerde jonge keepers maar we hebben gewoon een ervaren Nederlandstalige keeper nodig waarmee we de eerste 3/4 jaar niet meer te hoeven discusseren wie eerste keeper moet zijn. Met daarachter eigen jeugd keepers

   Ruiter
   Olij
   Schendelaar

   • Ryan

    29 april 2016 at 19:25

    Ik ben daar helemaal mee eens 1AZ1 ^^

   • i.Pjotr3

    29 april 2016 at 23:34

    De toekomst zal het uitwijzen…….. Ik hoop dat je gelijk hebt,
    51 tegendoelpunten tot nu toe……..veulsteveul voor een subtopper
    Maar 5 van de 18 clubs hebben meer tegendoelpunten

  • Bradje

   30 april 2016 at 16:23

   Voor een topkeeper zit je bij de verkeerde club

 2. NHN

  29 april 2016 at 10:37

  AZ is wel toe aan een betere doelman. Ik vindt Rochet niet goed genoeg,wil je met AZ in de subtop blijven spelen. Coutinho is wel een ervaren stand-in voor eredivisie niveau. Maar niet meer dan dat.
  Ik neem aan dat 1 van deze 2 (Rochet en Coutinho) in de verkoop zal worden gedaan, en Olij 3e doelman blijft,zo niet zal je Olij moeten verhuren (denk ik)

  Maar het wordt zo langzamerhand ook hoog tijd voor een keeperstrainer van niveau. Esteban begon destijds ook goed, maar werd een grillige keeper. Is nooit beter geworden. Er moet eens een keeperstrainer komen, die jonge gasten voorbereidt op het grote werk. Zie je ook aan Rochet, wordt niks,zit geen voortgang in. Met een keeperstrainer van gehalte zou dit wat kunnen worden. Maar zo wordt het niks.
  Zo’n Robin Ruiter brengt net als Coutinho al flink wat ervaring mee,maar die zullen het toch ook wel prettig vinden een beetje op niveau te trainen.

  Keepers van AZ presteren al jaren te matig.

  • AZ4Altijd

   29 april 2016 at 14:02

   Zo heb ik dat ook gezien. Alle keepers die komen komen met hoop bumbarie, iedereen enthausiast en na paar maandjes onder van Aat gewerkt te hebben zie je snelle achteruitgang.

   Esteban begon goed en zakte weg. Rochet begon goed, zakt ook weg. Coutinho begon goed en ook die zakte weg. Tijd om van Aat uit zijn functie te zetten en een ECHTE keeperstrainer aan het werk te zetten met die jongens.

 3. Vincent

  29 april 2016 at 15:32

  Hier snap ik niks van! ik volg jong az dit jaar omdat ze in de JL komen en die nick olij keept echt goed!

  • remco

   29 april 2016 at 16:23

   John heeft ook al ontkent dat hij niet komt omdat ze vol vertrouwen hebben in rochet

 4. Ryan

  29 april 2016 at 17:48

  Ik vind Ruiter wel een goede keep en is Nederlands talig!!
  Als we alle berichten moeten geloven hebben we volgend jaar een goed team!

  Garcia………..Janssen………..Jahanbaksh

  ……………..Overeem…………

  ……..Wuytens……….Rienstra…

  Haps….Van Eijden…….Vlaar……Laursen

  ………………Ruiter……………

  En dan heb je dos Santos, pantelis, tankovic, nieuwe spits?, nieuwe middenvelder?, Luckassen achter de hand

  Ervan uitgaande dat Matras, henriksen, Muhren en ortiz weggaan

  Ik vind dit wel een degelijk elftal wat voor de 3de plaats kan gaan

  • Ryan

   29 april 2016 at 17:48

   Matias natuurlijk xp haha

  • Jan

   29 april 2016 at 23:53

   Waar heeft Jahanbaksh z’n basisplaats aan verdiend?
   Hij loopt momenteel 1 op 5 goede wedstrijden.
   Henriksen gaat inderdaad weg, Mattias mag van mij weg, ortiz zal wel weg gaan/willen en muhren mag van mij blijven. Speelt wel nooit, maar scoort bij de beloften wel altijd een dikke plus.
   En wat heb je aan een nieuwe spits als hij toch niet speelt en muhren heeft nog een contract van 1 jaar, dus alleen maar extra loonkosten als je een ander haalt.
   En Ruiter inderdaad halen

   • Ryan

    30 april 2016 at 02:39

    Haha je lijkt mijn vader wel over Jahanbaksh.(Ik moest hem ook overtuigen).

    Als je ziet hoeveel drive hij heeft, een goede voorzet en kan een mannetje passeren en is niet vies van verdedigen dan heb je wel wat, en daarbij heeft hij ook in verschillende elftallen van de week gestaan en alle kenners vinden hem een uitstekende speler. En daarbij als een buitenspeler altijd een 8 speelt dan had hij niet bij AZ gespeeld maar bij een topclub;) dus af en toe een wedstrijd wat 5 is kan ik wel hebben omdat hij altijd zoveel drive heeft om de linksback zo zuur mogelijk te maken

    Nou Muhren is al ruim achterin de 20 en dan kan je beter iemand jonger nemen die het stokje daarna kan overnemen van Janssen (vermeij, Hendriks etc) maar dat vind ik haha

    • Vincent

     30 april 2016 at 03:57

     Vermeij alsjeblieft die houten hark?

     • Ryan

      30 april 2016 at 08:34

      Liever een houtenhark dan een futloze zoutzak zoals muhren

     • Jan

      30 april 2016 at 13:41

      Ryan,
      muhren heeft ons meer positieve dingen laten zien dan negatieve.
      Hij heeft bijna niet gespeeld dit seizoen ( logisch, want janssen steekt er met kop en schouders bovenuit) maar schoot ons wel Europa in (Astra) schoot ons naar de volgende ronde van de beker (Kozakken boys uit) , maakte de gelijkmaker tegen Excelsior uit, scoorde tegen utrecht (afgekeurd, anders waren we nu al veilig) en dat allemaal als invaller.
      Hij heeft ons zo’n 3 ton gekost en zal een van de laagste salarissen hebben.
      In de winterstop wilde de technische staf hem laten gaan, toen er veel belangstelling voor hem was, dat is een teken dat ze toch vertrouwen in hem hebben, want ze werken elke dag met hem.
      Dan hebben ze jouw of mijn mening niet nodig.
      Als janssen vertrekt, krijgen we miljoenen binnen en kunnen we een andere 1e spits zoeken , maar dan betere dan die jij noemt

    • Gerrit Vooijs

     30 april 2016 at 13:07

     Ryan,
     Jahanbakhsh heeft dit seizoen zijn transfersom van 2,2 miljoen bij lange na niet waargemaakt.
     De ster van NEC is een kleurloze speler bij AZ.
     28 wedstrijden in competitie, Beker en EL gespeeld.
     Resultaat : 2 doelpunten in de eredivisie , 5 assists eredivisie, 0 goals en 1 !!!! Assist in de Beker tegen diverse amateurs, 0 goals en 0 assists in de EL.

     Dat zijn slechte cijfers die een heel goed beeld geven van zijn seizoenprestwtie.
     Hij verdedigd mee tot op de achterlijn, maakt leuke acties op de middellijn en presteert ondermaats in het gebied van de waarheid.
     In de Beker kwam hij zijn amateurtegenstanders 1x voorbij.

     Nee Alireza heeft last waarvan ook AZ spelers last hebben als ze een stap omhoog maken: hij kan de druk van de verwachtingen niet aan, is niet langer De Ster maar 1 van de 11. Hij staat dus laag in de pikorde omdat hij niet presteert en gaat daardoor steeds minder presteren. Zijn zelfvertrouwen is op dit moment bijna nul.
     Karakteristiek hiervoor was de situatie tegen ADO. ADO verspeelt de bal, Jahanbakshs wordt in volkomen vrije positie rechts in de 16m aangespeeld.
     Jansen staat op scherp voor de goal, Dos Santos trekt op links naar binnen richting 2e paal, Henriksen zoekt zijn positie op rand 16m. Daarnaast kan Jahanbakshs zelf nog doorlopen voor zijn eigen kans.

     Wat deed Alireza zonder een tegenstander in zijn buurt ?
     Geen doelpoging of assist maar een bal waar niemand van AZ zelfs maar kon proberen bij te komen.
     Diep triest eigenlijk voor zo’n talentvolle voetballer.

     Begrijp mij goed, ik weet net als iedereen dat hij via zijn compilatiefilmpjes op internet bijna in staat is tot Messi-achtige acties en doelpunten. Alleen in AZ shirt heeft hij dat niveau nooit aangetikt.

     Hij staat onder contract tot 2020 voor een stevig salaris. Volgend seizoen moet hij presteren anders is het beter om afscheid van hem te nemen. Zijn waarde is gedaald van 2,2 naar 2 miljoen.
     Nog een seizoen als dit zal zijn prijs verder doen dalen, maar beter voor 1,5 miljoen afscheid van elkaar nemen en van zijn hoge Salaris af zijn dan verder te gaan.

     • Ryan

      30 april 2016 at 17:39

      Je vergeet dat Jahanbakhsh 2 seizoenen lang non stop heeft gevoetbald zonder enige rust. Toen hij bij AZ kwam was hij geblesseerd en moet hij wennen aan het hoge niveau van AZ maar vooral naar de winterstop zie je hem duidelijk groeien, maar he misschien zie ik het wel verkeerd net zoals al die analisten die hem ook goed vinden;-)

      Over Muhren vorig seizoen heeft hij zijn kans gehad en niet gepakt en ja hij heeft belangrijke goals gemaakt maar die matige wedstrijden(onzichtbaar, geen inzet etc) die heeft hij veel meer gehad dus die paar goals maken dat niet goed. Dan kan beter een jongere spits hebben ( Hendriks, vermeij, perica etc) waar potentie inzit en eerst als 2de man wilt fungeren en dan janssen op kan volgen

  • Gerrit Vooijs

   30 april 2016 at 14:21

   Die rechtsback ou zomaar kunnen, maar Ruiter wordt het dus niet ldus VDB gisteren in de persconferentie.
   Het aantal tegengoals heeft te maken met 2 dingen: te weinig scorend vermogen op het middenveld waardoor AZ verder naar voren moet staan en weinig ervaring.

   AZ lijkt nu te werken aan die ervaring : Vlaar, van Eijden zijn de eerste stappen. Daar zou ik graag Michael de Leeuw aan willen toevoegen op de positie van Henriksen. Dat zijn minimaal 12-15 goals per seizoen.
   Foor is ook transfervrij maar scoort veel minder. AZ is op dit moment teveel afhankelijk van Jansen.

   Dos Santos heeft dit seizoen betere rapportcijfers als Jahanbakshs dus die verdient op dit moment zeker een basisplaats. De positie van jahanbakshs en Overeem komt wel onder druk te staan als AZ De Leeuw of Foor gaat aantrekken met daarnaast nog García. Maar misschien heeft hij dit juist nodig om uit zijn vormcrisis te komen.

   • Ryan

    30 april 2016 at 17:33

    Beste Gerrit,

    Heb je ooit iemand van een club horen zeggen (op ajax na) dat ze een speler willen hebben als ze aan het onderhandelen zijn?
    Natuurlijk zegt vd brom nee want dan kan er beter onderhandeld worden.

    Ja ik vind het ook goed dat AZ aan ervaring werkt maar het moet niet doorslaan vind ik.

    We zien wel waar deze zomer eindigt welke spelers komen en vertrekken maar het speculeren blijft leuk haha

   • oma

    1 mei 2016 at 06:33

    beste Gerrit,een trainer is soms net een figuur uit de politiek,ze hebben een eigen waarheid.
    en vertellen allei verhaaltjes,maar is het de waarheid.
    meestal niet.

    ik vind het altijd zo mooi dat mensen schrijven van Murhren heeft een kans gehad bij AZ,een paar wedstrijden 10 minuten in vallen is een echte kans?
    iemand zijn lichaamshouding zegt mijn niets,ik weet nog hoe Piet Keizer er bij Ajax bij liep,een grootte zoutzak om die term maar te gebruiken.
    maar het was wel de beste linksbuiten van Nederland, juist die zoutzakken hebben soms de meeste capaciteiten,je vergist je in die mensen.
    je moet het zien willen.

    wat een mop.
    Janssen heeft voor de winter stop volop kansen gehad,die was ook niet zo geweldig.na de winter stop heeft hij het waar gemaakt.

    • Gerrit Vooijs

     1 mei 2016 at 10:03

     Klopt oma, Muhren heeft niet heel veel kansen gehad. Maar dat heeft wel zijn reden. Vincent Jansen was aangetrokken als de nieuwe spits voor AZ en Muhren als Back-up bij blessures of schorsingen.
     Dat wist Muhren ook en daarom heeft hij ook nooit geklaagd. Als goedmakertje verdiend hij nu een veel beter salaris als bij Volendam.
     Ik vergelijk zijn situatie met die van Michael de Leeuw bij Groningen. Hij bleef tijdens zijn invalbeurten maar doelpunten maken maar toch vond de trainer heel lang voor zijn topscorer geen plek in de basisformatie.

     Ben je eenmaal 2e keus moet je keihard werken en goed / beter presteren dan de 1e keus. Jansen is vooral het aanspeelpunt die de rest de kans biedt om aan te sluiten. Muhren is meer een type Huntelaar, heel gevaarlijk in de 16m maar daar moet je wel eerst komen.

     Toch mag Muhren bij ons blijven, juist omdat hij wel een goede pinchhitter is en die hebben we ook nodig.

     • Jan

      1 mei 2016 at 10:24

      Goed verwoord Gerrit.
      Hij had meer speelminuten moeten krijgen.
      Bv tegen Pec zwolle thuis.
      3-1 voor tegen 10 man en hij wisselt een back voor een back terwijl Pec niet 1 aanvaller meer had, want Veldwijk moets ook nog op doel en die andere 2 aanvallers waren al gewisseld.
      Dat vind ik dan jammer voor hem.
      Het laatste jaar verhuren zou misschien toch beter voor hem zijn
      naar bv Utrecht,Twente, Sparta, WillemII, want anders kennen ze hem straks niet meer en kan hij nergens meer heen volgend jaar

     • oma

      1 mei 2016 at 10:37

      daar ging het mijn niet om Gerrit.
      dat jansen aan getrokken is als eerste spits weet ik .
      dat is mijn punt niet.
      er schrijft er hier iemand dat Muhren zijn kans heeft gehad dat is niet zo.
      daar ging het mijn om.

      die Jahanbakhsh is hij gek van,iemand die aan alle kanten door de mand valt.
      als ik zijn opstelling zie dan moet ik alleen maar lachen,Dos
      Santos aan de kant houden,je moet eens zien hoe hij samenwerkt met Janssen.
      hoeveel keer heeft Dos Santos niet de mogelijk geboden aan Janssen op een doelpunt te maken.
      en zijn lieveling Jahanbakhsh?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *