AZ opleiding opnieuw genomineerd voor Rinus Michels Award

By
Updated: april 26, 2016

AZ is ook dit seizoen genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. De club werd al zes keer eerder genomineerd en won deze prijs vorig seizoen. Naast AZ zijn Ajax, Feyenoord, PSV en FC Utrecht genomineerd.

De AZ Jeugdopleiding is bezig aan zeer succesvolle jaren. Steeds meer talenten uit de Alkmaarse jeugd maken hun entree in het betaalde voetbal. Denk daarbij aan de huidige selectiespelers Joris van Overeem, Ben Rienstra, Derrick Luckassen, Ridgeciano Haps, Thom Haye, Nick Olij, Fernando Lewis, Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan en Dabney dos Santos. Ook elders in de Eredivisie en Europa spelen door AZ opgeleide talenten. Bron: AZ.nl

28 Comments

 1. Ryan

  26 april 2016 at 11:19

  Oh oh het gezeik met andere supporters kan weer beginnen (met name ajax).

  Want volgens de ajacieden heeft de uefa ajax uitgeroepen tot best opleiddende club terwijl hun kijken naar kwantiteit en niet kwaliteit en daar word het Door de knvb wel op getest en daar komt dan net als vorig jaar uit dat AZ de beste is.

  AZ doet als geen ander aan vernieuwing en is niet bang om dingen uitproberen en ze halen steeds meer clubs aan om samen te werken in de regio(ook 1 van de criteria)

  Dus laat die andere supporters maar brullen en schreeuwen wij weten wel beter dat AZ de beste jeugdopleiding heeft:)

  • AZ4Altijd

   26 april 2016 at 18:04

   Maar volgens onze ras optimist Timon is deze gehele opleiding overbodig 😛 .

   • Timon

    27 april 2016 at 12:43

    Helemaal juist,kansloze missie

    • Ryan

     28 april 2016 at 17:53

     En wat is er precies dan kansloos aan timo behalve jouw niet onderbouwde teksten hier?

     Leg het maar is uit

    • hatse

     28 april 2016 at 19:55

     Timon… jij geeft geen mening weer, doch slechts alleen puberale opmerkingen. Indien mogelijk, gedraag je ‘ns volwassen!

 2. az woman

  26 april 2016 at 20:28

  Hun denken zo, die denkt anders, hij denkt er het zijne van, en ik denk dat AZ op de goede weg is, wel of geen Rinus Michels Award. Al zou het wel een goed idee zijn om, de prijs een andere naam te geven. Want Michels heeft niets opgeleid, die bedacht een systeem, waar een paar talentvolle voetballers uit die tijd perfect in pasten. Arie Haan, Barry Hulshof, Dick van Dijk, Nico Rijnders om maar een paar te noemen, waren goede voetballers, maar of ze nou overliepen van het talent, nou nee. Wel heel bruikbaar harde werkers, erg nuttig, maar Michels presteerde door deze werkers, in een elftal te hebben samen met jongens als Johan Cruijff, Johan Neeskens, Krol (een echt leider in de verdediging) Piet Keizer, Johnny Rep enz. Het was een juiste mix van spelers, die niet door Michels zijn opgeleid, hij paste alleen een systeem toe waar in iedere speler optimaal rendeerde. Daarom zou ik er een voorstander van zijn om de naam van deze prijs te veranderen in DE WIEL CORVER TROFEE. Wiel investeerde heel veel tijd en energie in individuele techniek training, Wiel leerde de jongens schijnbewegingen, kappen, draaien, balcontrole enz. Wiel maakte voetballers aantoonbaar beter. Helaas is Wiel al overleden, maar ja, wiel heeft nooit in de Hoofdstad gefunctioneerd, dus dat er dan een prijs naar je vernoemd wordt, neemt met 90% af. Al heeft Wiel geen AZ’67 verleden, hij is voor mij een van de grootste trainers, die toen al inzag, dat het zelf opleiden van spelers een goeie zaak is voor clubs en spelers. We hebben de Johan Cruijff schaal, Rinus Michels Award, wat wordt de volgende naam?

  • woonwagenpower

   26 april 2016 at 20:46

   Van mij mag de KNVB Beker veranderen in de Willem van Hanegem Beker, in zijn tijd een boegbeeld van onverzettelijkheid, in Oranje functioneerde meneer Cruijff erg goed, omdat mede Willem heel veel vuil werk op het middenveld opknapte, zijn overzicht, zijn passing. Maar dat blijken een hoop mensen te zijn vergeten. In mijn ogen verdient Willem van Hanegem een prijs die naar hem vernoemt wordt. Altijd in de schaduw staan van meneer Cruijff, maar ook in dienst van. En Willem heeft bij ons een verleden. Maar Willem heeft nooit in de Hoofdstad gespeeld, dus die kans is nihil.

   • oma

    27 april 2016 at 06:55

    je heb gelijk,maar van Hanegem een groot voetballer.
    maar er zijn ook een heleboel negatieve dingen gebeurt.
    door de trainer van Hanegmen bij AZ
    maar ik denk dat de meeste mensen dat niet weten.

    • woonwagenpower

     27 april 2016 at 09:35

     Oma, mag ik vragen waar u op doelt?

     • oma

      27 april 2016 at 11:03

      sorry ik wil het hier bij laten.
      ik vertrouw je echt wel,maar ik wil het op deze of welke site ook hierbij laten.
      je bent niet dom,daarom een vraag aan jou.
      waarom wou zijn vrouw niet dat hij als trainer zijn contract verlengde bij AZ?

    • Ruud

     27 april 2016 at 13:32

     Oma, wat had u met Van Hanegem? 🙂

     • woonwagenpower

      27 april 2016 at 14:37

      Oh, ik begrijp u, inderdaad soms is het beter om te zwijgen over de geschiedenis. Maar een vernoeming naar de voetballer Wim van Hanegem, zou ik van kunnen genieten.

     • oma

      27 april 2016 at 19:11

      ik niets!

     • oma

      27 april 2016 at 19:21

      ik zal het even verduidelijken.
      als voetballer een topspeler.
      ik heb genoten van hem.
      met de kromme benen van hem.
      verder de mens van Hanegem moet ik niet.
      laat verder maar zitten.
      niet dat ik wat met hem gehad heb van ruzie of zo.

     • Brandon

      27 april 2016 at 20:24

      Oma U stond toch niet in de kantine he?

     • Brandon

      27 april 2016 at 20:26

      Oma U was niet degene die betrapt we in het hok van de materiaalman toch?

     • Brandon

      28 april 2016 at 22:07

      Iedereen weet toch dat v Haneghem in het ballenhok werd gesnapt toen hij de kantinejuffrouw lag te krikken. Daarom was het einde verhaal.

 3. kaazie87

  27 april 2016 at 12:35

  allemaal leuk de beste jeugdopleiding van nederland, maar als alle echt talentvolle spelers naar amsterdam of eindhoven vertrekken zullen we nooit een type van der vaart sneijder of van persie afleveren. wordt toch is hoogtijd dat de KNVB hier is wat aan gaat doen, want dit is 1 van de redenen waarom het nederlandse voetbal naar de klote gaat.

  dit jaar staan er volgens brandenburg 8 spelers op de nominatie om naar amsterdam te vertrekken en ook staan er 2 spelers in de balangstelling van psv en 1 speler kan ook nog naar arsenal Chelsea of man united, op deze manier blijven we spelers als haye en hatziadiakos opleiden ik wordt er niet goed van. ik wil meer spelers als haps zien, dat is trouwens een speler die bij ajax vandaan komt maar toen ze hem later terugwilde hebben wou hij zelf niet meer en kijk is wat er van komt

 4. kaazie87

  27 april 2016 at 12:40

  een paar weken terug wezen kijken naar ons meest talentvolle team de onder 16, een behoorlijk talentvolle lichting die dit seizoen ajax 2 keer van de mat tikte, alleen al van dat team staan er al 4 in de belangstelling van ajax en dat zijn uiteraard niet de minste, wordt het niet is tijd dat supporters daar is een keer een actie tegen gaan houden in het stadion, mischien dat er dan is wat meer aandacht naar komt en dat deze onzin stopt

  • Vincent

   27 april 2016 at 12:46

   Wat wil je ertegendoen? Voorcontract laten ondertekenen op 14 jarige leeftijd?

 5. Gerrit Vooijs

  27 april 2016 at 14:40

  Opleiden is 1, kansen bieden is 2,
  Natuurlijk heeft Ajax een enorme aantrekkingskracht op de jeugd. Overal ter wereld kent men de voetbalclub Ajax.
  Maar hoeveel kans heb je daar als jong talent om daadwerkelijk ook door te breken en een basisplaats te verdienen ?

  Kijk, daarin zit een belangrijk onderscheid tussen AZ en de top-2 van Nederland of clubs uit de PL.
  Dit is waar AZ bij de eigen jeugd op moet blijven inzetten. Doe je best en je krijgt je kans in het eerste elftal.
  Bij hogere en grotere clubs komen ze terecht in een grote vergaarbak met daaronder een fijn zeef.

  De kans om daar heelhuids doorheen te komen is veel kleiner dan de kans te verdwijnen in de anonimiteit.
  AZ met het nieuwe beleid richt zich op de jeugd en geeft deze volop kansen.
  Het is dus aan Max Huiberts en de technische staf om dit goed voor het voetlicht te brengen voordat onze jeugd voor de keuze komt te staan. Hun ouders zullen dan het laatste duwtje moeten geven.

  Een actief jeugdbeleid moet dus gepaard gaan met goede coachingsgesprekken van die talentvolle jeugd. Dan zullen de goede spelers liever nog bij AZ blijven. Gaan ze dan al voor het geld dan zijn ze al verloren en passen deze spelers ook niet bij AZ.

 6. woonwagenpower

  27 april 2016 at 14:43

  En in de Hoofdstad dan met zijn allen roepen in koor, dat hun de jongens hebben opgeleid. OPGELEID?????? Als ze een keertje eerlijker worden in de hoofdstad roepen ze in koor WEGGEKAAPT! maar gelukkig gaan bij steeds meer jonge jongens (en waarschijnlijk hun ouders/verzorgers) de ogen open, en blijven ze bij AZ.

 7. kaazie1987

  27 april 2016 at 15:52

  Bij ajax breken talenten elders door als ze bij ajax 1 niet doorbreken en dat is bij az nog niet zo. Dus er is absoluut niet zo dat ze in vergaarbak belanden, dat neemt nog niet weg dat ze zomaar 8 spelers weg kunnen/mogen halen bij de kleine buurman en dat gebeurd waarschijnlijk wel en daar is niks tegen te doen en dat blijft een pijnlijke zaak volgens velen

 8. kaazie1987

  27 april 2016 at 15:56

  Wat je er tegen kunt doen is dat je ze pas mag laten vertrekken als ze hun debuut gemaakt hebben, en als er geen perspectief meer is bij hun club dat dan pas andere clubs met die speler mogen praten

  • oma

   27 april 2016 at 19:27

   die regel zal dan wereld wijd in gevoert moeten worden.
   pakt Ajax ze niet dan doen ze het in Engeland wel.
   hoe veel mislukte jeugd spelers lopen er niet in Engeland.
   dat schijnt heel erg te zijn,maar de voetballers niet alleen ook hun familie die met mooie woorden werk,en een boel geld naar Engeland gelokt worden.

 9. kaazie1987

  27 april 2016 at 15:58

  Waar leid je je spelers anders voor op, bij ajax gaan hun beste spelers ook voor een prikkie naar engeland maar dat is er elk jaar maar 1 mischien 2 maar geen 8

 10. oma

  28 april 2016 at 05:59

  Branden,
  oma heeft dat nooit gedaan,oma is een nette vrouw die 28 jaar getrouwd is geweest.
  het huwelijk gin over door dat haar man overleed.
  anders hadden we nog bij elkaar geweest.
  maar oma werkte in die tijd wel bij AZ.
  oma heeft ook nooit in de kantine gestaan.
  dus sorry maar dat ben ik niet.

  • i.Pjotr3

   28 april 2016 at 15:23

   ik zal wel iets gemist hebben………
   wat heeft je reactie te maken met item ” AZ-opleiding opnieuw genomineerd voor R.Michels Award”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *