Dos Santos en Henriksen schieten AZ langs ADO (1-2)

By
Updated: april 21, 2016
Eredivisie2

AZ heeft donderdag het uitduel met ADO Den Haag met 1-2 gewonnen. In het Kyocera Stadion waren Dabney dos Santos en Markus Henriksen trefzeker voor de Alkmaarders. Door de overwinning neemt AZ de vierde plek in de Eredivisie stevig in handen.

9 Comments

 1. Vincent

  21 april 2016 at 21:20

  Beugelsdijk had Henriksen wel tuk haha

 2. Brandon

  21 april 2016 at 22:08

  Zonder echt goed te spelen de drie uiterst belangrijke punten in de bus mee naar Alkmaar genomen. Over 10 dagen thuis tegen Graafschap kunnen we de 4e plaats al vast in handen hebben wanneer Feijenoord de beker wint en Utrecht niet wint bij Vitesse uit. Heracles kan op doelsaldo ons niet meer inhalen en tegen de Graafschap moet toch wel kunnen en liefst met 3 of meer doelpunten verschil. Europe here we come!!!

 3. KeesK

  21 april 2016 at 23:06

  Goed op weg maar nog eerst zien of Feyenooitmeerkampioen de beker wint en daarna nog twee punten pakt. Of AZ zich niet verslikt in de superboeren en angstgegner Utreg eens een keer een trap in de ballen terug kan geven. Dat laatste zou de grootste morele overwinning zijn van dit seizoen.

 4. Timon

  21 april 2016 at 23:55

  Pfff matig

 5. Jeroen

  22 april 2016 at 08:41

  Ik vond AZ met vlagen erg goed spelen. Mooie combinaties. Ze hadden alleen erg veel moeite met de eind pass. Ze hadden de wedstrijd al een stuk eerder in het slot kunnen gooien. Nu bleef het tot de laatste minuut onnodig spannend.

  Desaniettemin, punten zijn binnen. Plek 4 lijkt in handbereik, en dat vind ik een hele goede prestatie. Met een beetje geluk spelen we volgend jaar weer Europees zonder daar de playoffs voor te moeten spelen.

 6. i.Pjotr3

  22 april 2016 at 09:21

  Het is te hopen dat Alireza nog moet wennen aan AZ….man man man wat heeft die een slechte eindpas.
  Zeer belangrijke drie punten, 1 mei thuis ook de punten pakken zodat je op de laatste speeldag bij Utercht n kleine nederlaag mag hebben.
  Komende dagen is het ff hand in hand kameraden, geen woorden maar daden voor feijenooit.

  Wie had dit aan begin van seizoen gedacht met zo’n jeugdige selectie , toch weer kans maken op Europees voetbal.
  TOP.

 7. Gerrit Vooijs

  22 april 2016 at 21:45

  Geen beste wedstrijd waarin duidelijk werd dat AZ last had van de druk van het moeten winnen in deze beslissende fase van de competitie. Het was nu of nooit en dat zag je goed terug.
  Toch, ook nu weer positieve punten.
  Rochet die een aantal knappe reddingen had,
  Dos Santos die voor de 3e maal op rij scoorde.
  Henriksen die eindelijk weer eens scoorde.
  Overeem die weer veel duels op het middenveld won.

  Absolute dissonant is Alireza. Hij lijkt zich bij AZ niet te kunnen neerleggen bij zijn nieuwe status. Van superster bij NEC tot aangever bij AZ. Zelfs in de 16m zonder druk op de bal een zuivere eindpass geven was tegen ADO teveel gevraagd.
  VDB geeft hem elke week opnieuw een kans om zijn geschonden zelfvertrouwen weer op te poetsen maar net als tot voor kort bij Dos Santos blokkeert hij volledig wanneer hij in de 16m een niet te missen kans krijgt op een goal of pan klare assist.

  AZ staat er goed voor maar tegen de Graafschap zullen tegelijkertijd alle concurrenten ook hun wedstrijden afwerken.
  Die tussenstanden zullen positief of negatief ook hun effect hebben op het spel van AZ omdat de ploeg slecht met de druk om kan gaan.
  Eerst zondag maar eens duimen voor een gunstig resultaat en dan hopelijk tegen de Graafschap het Europees voetbal veilig stellen.

 8. Gerritvooijs

  25 april 2016 at 10:20

  Stap 1 op weg naar Europees voetbal is gezet.
  Zondag moet AZ zelf eerst winnen. Als Utrecht na 2 nederlagen op rij ook zondag niet wint is Europees voetbal binnen.

  Wint Utrecht wel dan zal AZ met grote cijfers van de Graafschap moeten winnen om op de laatste dag Europees voetbal voor de poorten van de hel weg te slepen.

  Dat wordt zondag weet spannend.

  • Jeroen

   25 april 2016 at 11:10

   Het wordt inderdaad spannend. Utrecht uit ligt AZ niet zo goed, dus ik hoop dat het komende zondag al rond is :D dat scheelt een hoop stress ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>