Veel interesse voor Vincent Janssen

By
Updated: april 19, 2016
Janssen-Voetbalprimeur

Bij de benaming ‘Dutch Wonder Star’ denk je toch aan spelers als Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder … of in ieder geval, een aantal jaar geleden verdienden zij dat predicaat. De Engelse media hebben die bijnaam nu echter uitgedeeld aan Vincent Janssen, de goalgetter van Eredivisie-club AZ. En naar verluidt is Manchester United alleszins concreet voor de centrumspits.

De Red Devils zouden in Janssen een soort nieuwe Ruud van Nistelrooy zien, iemand die ook aan de lopende band scoorde in de Nederlandse competitie en dit vervolgens herhaalde in de Premier League. Wel houdt men een slag om de arm, omdat ook Memphis Depay verschrikkelijk hoog aangeschreven werd voor zijn komst naar de Engelse league. De oud-PSV’er valt flink tegen en zou in de aankomende zomertransferperiode best eens verkocht kunnen worden.

Op Old Trafford heeft men naar verluidt weet van de groeiende belangstelling voor Janssen. Onder andere Paris Saint-Germain, Everton, PSV en Ajax worden genoemd en daarom willen de Engelsen mogelijk snel schakelen. Een transferprijs wordt er niet genoemd voor Janssen, maar eerder konden we lezen dat hij twaalf miljoen euro moest kosten, misschien wat te veel voor de Eredivisie-topclubs. Ook Liverpool zou overigens in de markt zijn voor de AZ’er. Bron: Soccernews

29 Comments

 1. Jay

  19 april 2016 at 11:54

  Al is maar de helft van de geruchten waar, de kans dat er deze zomer een grote club voor hem komt lijkt zeer groot. En de genoemde clubs hebben geld genoeg, dus die gewenste 12 miljoen is voor hun geen probleem.

  • Silver

   19 april 2016 at 12:05

   Laat Max de onderhandelingen nu eens beter doen en ga voor een bedrag van minimaal 15 miljoen, volgens mij is dit best haalbaar. In het buitenland is het bedrag geen probleem, zorg dat ook AZ goed kan verdienen aan een transfer.
   Niet alleen Ajax en PSV, maar ook AZ moet meer verdienen aan een transfer.

 2. Jeroen

  19 april 2016 at 12:47

  Het zou mooi zijn als we flink kunnen cashen, maar wordt wel weer lastig om een waardige vervanger te halen.

  Laat hem overigens maar direct naar het buitenland gaan. PSV en Ajax zullen nooit, maar dan ook nooit, zoveel geld neertellen voor hem.

 3. Ruud

  19 april 2016 at 13:45

  Nee, nee, nee! Geen Van Nistelrooy. Ik roep al sinds oktober dat hij de nieuwe Wayne Rooney is.

 4. de echte supporter

  19 april 2016 at 14:54

  klopt ik zie hem ook als een nieuwe Rooney. Hij is net zo’n beest op het veld.

  • hatse

   19 april 2016 at 16:22

   Vincent Janssen is de ‘nieuwe Vincent Janssen’ en helemaal geen kopie van welke andere voetballer ooit. Hij is gewoon een nieuw fenomeen. Waarvan akte!

   • Ruud

    19 april 2016 at 17:03

    Helemaal eens Hatse, maar als we het toch gaan hebben over vergelijken dan Rooney.

 5. Vincent

  19 april 2016 at 18:51

  Nou als Depay voor 30 miljoen ging vind ik 12 wel erg weinig

   • Gerrit Vooijs

    19 april 2016 at 20:29

    Het falen van Memphis zal een herhaling van een degelijke transfersom tot een utopie maken tot een Nederlandse speler weer eens het tegendeel heeft bewezen.
    Janssen zou dit kunnen zijn maar niet vanuit de Nederlandse subtop. Hij zal eerst bij Ajax( Huntelaar ) , PSV ( opvolger van Luuk de jong ) of Feyenoord maar eens laten zien dat hij met de druk van het MOETEN presteren kan omgaan en vooral met de dagelijkse kritiek als het niet loopt.

    Bij die clubs wordt hij afgebrand als hij voor 8-9 miljoen binnenkomt en niet direct presteert. Dat is een hard leerproces waar de buitenlandse topclubs ook naar kijken.

   • Vincent

    19 april 2016 at 20:59

    43?! Jezus

 6. Gerrit Vooijs

  19 april 2016 at 20:10

  Er spelen hier 2 dingen:
  1) AZ wil zoveel mogelijk aan Jansen verdienen en anders behouden als dat og in de mogelijkheden ligt.
  2) Jansen komt uit een goed nest en wil zijn carrière stap voor stap uitbouwen.

  Het eerste betekent dat Jansen naar Engeland, Duitsland of Spanje moet. Het tweede betekent een binnenlandse transfer als tussenstap voor het grote werk.
  AZ spitsen hebben allemaal gefaald in het buitenland dus dit zal een waarschuwing zijn voor Janssen.
  Een carrière zoals mede geaborteerd Van Nistelrooy is zijn droom en ook die ging van Heerenveen eerst naar PSV en was toen klaar voor het grote werk.

  Ik geloof daarom niet in een grote transfersom want PSV gaat niet meer als 8-9 betalen en als Janssen niet meewerkt aan een buitenlandse transfer gaat het allemaal mooi niet door.
  Dan hem maar vasthouden ?
  Dat kan maar dat is ook geen garantie op een net zo groot of nog groter toekomstig succes.

  Nee, als Janssen voor 8-9 miljoen naar PSV kan en AZ kan een doorverkooppercentage bedingen is dit in mijn ogen uiteindelijk het beste voor einde partijen.
  Wij zijn AZ en moeten vooral nuchter blijven. In de huidige economische situatie is 8-9 miljoen cash + een doorverkooppercentage voor AZ een formidabel bedrag.

  Altidore, Berghuis, Maher hebben aangetoond dat een AZ topper nog geen wereldtopper is en daar gaan geïnteresseerde clubs best rekening mee houden.

  Maar eerst eens dit seizoen goed afmaken en proberen die 4e plaats en dus Europees voetbal binnen te halen.
  Al het andere zijn bespiegelingen die over een paar weken misschien al weer herroepen kunnen worden.
  Want als AZ geen europeesvoetbal binnen haalt dan zal dat in alles nadelig uitpakken voor AZ.

  De komende weken zijn dus heel belangrijk voor het aanzien van de club en voor de onderhandelingspositie van AZ.

  • Vincent

   19 april 2016 at 21:03

   Idd een lage transfersom pakken en een hoge doorverkooppercentage onderhandelen

  • oma

   20 april 2016 at 07:09

   ik ben het niet helemaal met je eens Gerrit,
   Maher,Berghuis hebben nooit het Nederlandse elftal gehaald bij AZ zo ver ik weet.
   waar Janssen in de wedstrijd Engeland-Nederland heeft laten zien wat een volwassenheid dat hij heeft de sprong kan maken naar een Engelse club.
   niet alleen die strafschop,maar ook hoe hij die Engelse speler aan de kant zetten waar hij de voorzet uit gaf.
   dat zijn dingen die spelen mee.
   hij is nu al veel volwassener dan Berghuis waar van iedereen van kon zien dat hij het niet zou halen,leuke speler in Nederland en AZ maar niet een topper.net als Maher en Altidor die in spanje al mislukt was.
   daarom zeg ik het is een perfecte Engelse spits.

   ik vergelijk hem met niemand Janssen is Janssen heel simpel.
   de eerste helft van het seizoen heb ik sterk aan hem gestwijfeld,dat heeft hij nu helemaal weggehaald,maar laten een ding niet vergeten en goed kijken,ik weet dat ik weer voor gek wordt uitgemaakt,door bepaalde mensen hier.
   het is ook een goede samen werking met Dos santos samen ze voelen elkaar blindelings aan.

   • Vincent

    21 april 2016 at 00:19

    Maher wel anders speelde hij al voor Marokko

 7. kaazie1987

  19 april 2016 at 20:41

  Ik hoop dat het waar is maar 12 miljoen zal az nooit krijgen, janssen heeft meermaals gezegd dat hij net zon carriere als van nistelrooy zou willen. Dat zou betekenen dat hij az na een jaar zal verlaten voor een topclub in nederland. Ikzelf denk en hoop dat hij voor 8 a 9 miljoen naar psv gaat en dat az maher der voor terug krijgt, toon gerbrands heeft vandaag namelijk verteld dat maher na dit seizoen psv zal verlaten

  • Vincent

   19 april 2016 at 21:04

   Te hoge salaris eisen

 8. AZ4Altijd

  19 april 2016 at 21:34

  Gewoon naar Engeland laten verkassen.

  Hoedt heeft bewezen dat het kan.
  Ik denk dat Janssen het ook best kan.

  Gewoon 12-14MIO pakken. Dat is nog peanuts in vergelijking met 30 mio van Depay. En Depay komt ook uit een ander nest. Arrogante kwal.

  Janssen beschikt over een veel betere mentaliteit. Als je zo speelt tegen de UK zonder schroom, dan kun je dat niveau aldaar wel aan. Gewoon je tegenstander opzij beuken en dan knappe voorzet geven. Vervolgens voor een volle Wembley even penalty opeissen om vervolgens knalhard in de kruising te schieten, dan kun je wel wat en denk ik dat hij direct doorkan. Dan nog een jaar in de mickey mouse competitie zal hem echt niet veel beter maken.

  • AZ4Altijd

   19 april 2016 at 21:35

   Dan speelt hij alsnog tegen clubjes als Sparta op kunstgrasveldjes in ministadionnetjes. Enige verschil is wellicht CL en de druk dat er gepresteerd moet worden, maar dat lijkt geen probleem zoal gezegd bovengenoemde voorbeeld in Wembley.

 9. az woman

  20 april 2016 at 09:05

  Of we leggen Vincent gewoon aan de ketting, en maken het slot pas open, als AZ de gewenste transfersom in één keer krijgt overgemaakt, en niet in termijnen, met bank garantie, en een doorverkoop percentage van 33% bij een volgende transfer, verder bonussen voor AZ als Vincent met zijn nieuwe club bepaalde prijzen (doelen) worden haalt. We geven Max de enigste sleutel van dit slot, dat lijkt me het beste. Verder houden we ook rekening met de wensen van Vincent zelf, maar we mogen niet vergeten dat Vincent zelf een contract voor meerdere jaren bij de mooiste club van Nederland heeft getekend, dus mag Vincent nooit gaan zeuren of muiten, als AZ Vincent aan zijn contract houdt. Maar mocht Vincent ons naar tevredenheid van Max gaan verlaten, dan het liefst naar het buitenland, want als AZ serieus naar de top van de Nederlandse eredivisie wil, dan kan het niet de bedoeling zijn om onze concurrenten te versterken.

 10. az woman

  20 april 2016 at 09:14

  Misschien kan Max de lucht een beetje laten opklaren, door in de media ( AZ TV ) te vertellen dat als clubs belangstelling voor Vincent hebben, dat ze rekening moeten houden met een minimaal bedrag van 12 miljoen afkoopsom + de andere voorwaarden, dan haken de kansloze en niet serieuze al af, en geeft ons supporters ook een bepaalde rust.

 11. Silver

  20 april 2016 at 19:57

  Talent bij de Graafschap, Vincent Vermeij !

  • Vincent

   21 april 2016 at 00:23

   Enige overeenkomst is dat ze allebei Vincent heten, maar we gaan mij toch ook niet in de spits zetten??

 12. kaazie1987

  20 april 2016 at 20:39

  Vincent vermeij weer 2 keer gescoord, ik zie in hem de nieuwe janssen.

 13. i.Pjotr3

  22 april 2016 at 09:58

  Tarik tissoudali van Telstar of seuntjes van vvv voor n prikkie kopen.
  Zullen niet de hoofdprijs kosten, goedkoop risico mochten ze niet voldoen.
  Ze hebben zich bewezen in de Jupiler leaque , kunnen dus altijd nog meeballen bij jong AZ.

  De komst van Janssen was begin competitie een gok, die heeft zich storm….orkaankrachtig ontwikkeld.
  Dat weet je van te voren niet,…….het wordt goud of waaibomenhout

 14. bart van vals

  22 april 2016 at 10:09

  Als Janssen weggaat dan Santos van nec halen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>