AZ verlengt contract van Joris van Overeem tot 2020

By
Updated: april 14, 2016

AZ heeft het contract van Joris van Overeem opengebroken en verlengd tot medio 2020. De 21-jarige middenvelder beleefde dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van AZ. Zijn huidige overeenkomst loopt tot de zomer van 2017.

Van Overeem doorliep vanaf AZ Onder 13 de jeugdopleiding van AZ en maakte op 30 oktober 2013 in het bekerduel met Achilles ’29 (7-0) zijn debuut in het eerste elftal. Na een verhuurperiode aan FC Dordrecht keerde de international van Jong Oranje dit seizoen terug in Alkmaar, waar hij een basisplaats veroverde. Inmiddels heeft Van Overeem 63 Eredivisie-wedstrijden op zijn naam staan, waarin hij vijf keer scoorde en tien assists gaf.

Huiberts: ‘Goed ontwikkeld’
“Wij zijn uiteraard blij dat we opnieuw een talent uit de eigen jeugdopleiding langer aan ons hebben kunnen binden”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Joris heeft zich afgelopen seizoen op huurbasis goed ontwikkeld bij FC Dordrecht, waarna we hem hebben teruggehaald naar Alkmaar. Dit jaar bewijst hij dat hij klaar is voor het niveau dat AZ nastreeft. Hij is inmiddels vaste waarde in de selectie van Jong Oranje en een goed voorbeeld van waar wij met AZ naar toe willen.”

Van Overeem: ‘Duidelijk stappenplan’
“Ik heb een duidelijk stappen- en ontwikkelplan geschetst en daar past een verlenging bij AZ goed in”, aldus Van Overeem. “Dit jaar heb ik een basisplaats veroverd en ben ik belangrijk geworden voor het team. Volgend jaar moet ik me door ontwikkelen, nog belangrijker worden en meer rendement krijgen. Ik ben 21 jaar, dus ik geef mezelf nog wat jaren. Ik denk dat dit de beste plek is om door te groeien en dit contract biedt iets moois voor de toekomst.” Bron: AZ

9 Comments

 1. Jeroen

  14 april 2016 at 14:28

  Top nieuws! Blij dat het eindelijk rond is 😀

 2. Ryan

  14 april 2016 at 14:31

  Het duurde ff maar dan heb je ook wat 🙂

  Dit is allround middenvelder met veel inzet en techniek

 3. Jay

  14 april 2016 at 14:40

  Zeker goed nieuws. Huiberts is lekker bezig. Ook zijn beleid om eigen jeugd aan te vullen met wat oudere spelers die meer ervaring hebben staat mij aan. Alleen het verlengen van het contract van Rochet lijkt mij een foutje. Het wordt echt tijd dat we weer eens een goede keeper onder de lat krijgen. Dan heb je zo 9 punten extra per seizoen.

  • AZ4Altijd

   16 april 2016 at 10:06

   Dan moet je eerst de huidige keeperstrainer eruit gooien. Onder hem is nog NIEMAND beter geworden.

 4. Vincent

  14 april 2016 at 16:39

  Mooi!! nu nog Haye ookal lukt het nu even niet

 5. Gerrit Vooijs

  14 april 2016 at 20:00

  Dit is goed nieuws. Het nieuwe middenveld voor komend seizoen ligt daarmee vast. Rienstra – Overeem – Wuytens.
  Henriksen en Ortiz zullen waarschijnlijk vertrekken. Dan kan Haye misschien ook behouden blijven als hij accepteert dat hij geen basisspeler is.
  Wil hij wekelijks spelen dan moet hij voor zijn eigen kiezen en verder kijken.

  Als Huiberts zo door gaat, en waarom zou hij niet ?, dan staat er weer een leuk team.
  Zoals gezegd hoop ik dat Huiberts nu al contact heeft met Michael de Leeuw, Vlaar als het financieel haalbaar is, een rechtsback en een keus maken tussen Muhren of Tankovic.
  Er breekt weer een interessante periode aan waarin ik mij graag laat verrassen !

 6. KeesK

  14 april 2016 at 23:31

  Zo’n tien jaar al bij AZ. Met de intelligentie die hiervoor nodig is tekent hij natuurlijk voor verlenging, ook al heeft hij misschien wat andere worsten voorgeschoteld gekregen. Voor beide partijen een succesvol vervolg gewenst.

 7. Timon

  15 april 2016 at 17:51

  Dravertje, fysiek te licht . Met moeite dit niveau : middenmoot eredivisie aan.

 8. de echte supporter

  17 april 2016 at 19:22

  ik ben er heel blij mee. een goede speler waar we dus nog veel plezier van kunnen hebben

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *