Voorbeschouwing: sc Heerenveen – AZ

By
Updated: april 9, 2016

Van den Brom nam vrijdagmiddag de tijd om met de landelijke en regionale pers vooruit te blikken op het uitduel van zondag met sc Heerenveen. Verder sprak hij over aanwinst Rens van Eijden en Ron Vlaar: “Als speler en mens geweldig.”

“We trainen zaterdagmiddag nog in Alkmaar en vertrekken dan naar Heerenveen”, zei Van den Brom, die beschikt over een fitte selectie. “We hebben met de totale groep kunnen trainen, inclusief Fernando Lewis. Hij heeft deze week al een paar keer meegedaan met kleine partijtjes. Leuk om te zien, want hij heeft er keihard voor gewerkt om van zijn hamstringsblessure te herstellen. Het gaat allemaal sneller dan gedacht.”

Van Eijden
AZ contracteerde deze week Rens van Eijden. Van den Brom sprak voor die tijd uitgebreid met de 28-jarige verdediger van NEC. “Het is belangrijk om een goed gevoel bij de persoon achter de speler te krijgen. Rens is, net als Ron Vlaar, een type dat onze jonge spelersgroep bij de hand kan nemen. We hebben hem ook gehaald omdat we volgend seizoen nog weer beter willen zijn dan dit jaar.”

Vlaar
Het aantrekken van Van Eijden staat los van de toekomst van Vlaar, bevestigde Van den Brom: “Max Huiberts is in gesprek met Ron. Dat gaat volgens mij in goede harmonie, ik heb er een goed gevoel bij. Ron is heel belangrijk binnen en buiten de lijnen. Hij weet dat ik hem graag voor AZ wil behouden, en met mij de rest van de staf en de leiding. Hij is als speler en mens geweldig.”

sc Heerenveen
“Ze staan veel te laag voor de potentie binnen de club”, zei Van den Brom over de tegenstander van zondag. “Het heeft daar gerommeld binnen de club, onder meer met een trainerswissel. De wisselvalligheid is groot dit seizoen, jammer genoeg voor hen en hun trouwe publiek.”

Larsson
Van den Brom: “Sam Larsson is een van de betere spelers van sc Heerenveen. Maar daar gaan we niet een speler aan opofferen. Dat doen we als team. Dat hebben we tegen FC Twente ook gedaan met Hakim Ziyech.” Bron: AZ.nl

7 Comments

 1. Vincent

  9 april 2016 at 20:29

  Dat hebben we tegen FC Twente ook gedaan met Hakim Ziyech en dat liep niet goed af… Terwijl de eerste wedstrijd offerde je wel een mannetje op (Luckassen) en toen was hij de hele wedstrijd onzichtbaar.

 2. kaazie1987

  9 april 2016 at 20:35

  Ziyech is verreweg de beste speler on de eredivisie, er is geen speler van heerenveen die minstens zo goed is ook larsson niet. Van mij mag bel hassani van heracles henriksen opvolgen als hij weggaat wat vinden jullie??

  • Vincent

   10 april 2016 at 00:02

   Van mij ook! Erg goede speler en Heracles vraagt meestal niet te veel voor een speler

   • Vincent

    10 april 2016 at 00:05

    En hij heeft nog maar een 1 jarig contract

 3. KeesK

  10 april 2016 at 01:49

  AZ moet aan de bak in Friesland. Europa League halen is misschien Ron Vlaar behouden en ook de rest van de spelersgroep zo veel mogelijk bij elkaar houden. Bezoekers en sponsors aantrekken, spelers voor betere prijzen verkopen en begeerde spelers over de streep trekken. Dus géén zondag om te verliezen of te berusten voor een remise.

 4. woonwagenpower

  10 april 2016 at 08:10

  He, he pfff ik werd wakker met een spijker in mijn kop,
  maar eigen schuld, ik dronk het tenslotte zelf op.
  Eerst maar eens een paar bakken koffie naar binnen gieten,
  dan douchen en natuurlijk weer van deze nieuwe dag genieten.
  Om 10.00 naar de kerk, dat is voor mij een rustpunt in de week,
  de ochtend zal rustig verlopen, daar raken we niet door van streek.
  Dan breekt de middag aan,
  hoe zal die gaan?
  Wij mogen al om half één,
  uit bij Heerenveen.
  Verzaken kan AZ niet vandaag,
  hoe pakken we drie punten, dat is de hamvraag.
  Wie heeft de wijsheid in pacht,
  natuurlijk John, maar heeft hij zijn plan goed doordacht?
  Gaat John wisselen, zo, ja wanneer en wie?
  Wordt het een vanmiddag zware klus, of een makkie?
  Hoe deze Zondag ook gaat verlopen,
  AZ moet de mouwen opstropen.
  Als AZ heeft gevochten als leeuwen, kan ik een nederlaag makkelijker accepteren,
  maar laten we van het beste uitgaan, en dat AZ een overwinning zal realiseren.
  Als Feyenoord en Utrecht dan ook nog verliezen, neem ik er een biertje op,
  en word ik morgenochtend wakker, met misschien wel weer een spijker in mijn kop.

 5. Brandon

  10 april 2016 at 11:46

  Vandaag geen Rienstra maar v Overeem. Als dat in een uitwedstrijd maar niet te aanvallend wordt. Heerenveen is thuis opportunistisch en misschien zou een iets behoudener start beter zijn je kan dat later altijd nog wisselen. Vandaag moet gewonnen worden i.v.m. rechtstreeks Europees.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *