AZ contracteert Van Eijden

By
Updated: april 4, 2016
Eijden-AZ

AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Rens van Eijden over een overgang naar Alkmaar. De 28-jarige verdediger van NEC en tekent – onder voorbehoud van de medische keuring – een contract tot medio 2020. In Nijmegen loopt het contract van Van Eijden deze zomer af.

Van Eijden doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en kwam eenmaal in actie voor de hoofdmacht: in het Champions League-duel met Liverpool. Na een verhuurperiode aan Willem II, waarvoor hij één seizoen uitkwam en 25 wedstrijden speelde, vertrok hij naar NEC. In Nijmegen kwam hij in zeven seizoenen tot nu toe tot 187 wedstrijden.

Huiberts: ‘Natuurlijke leider’
“Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft.” Bron: AZ.nl

22 Comments

 1. Jeroen

  4 april 2016 at 10:36

  Dat betekent dat Vlaar dus vertrekt. Kan mij namelijk niet voorstellen dat ze twee “oudjes” willen aantrekken voor de verdediging.

  Wat vinden jullie van deze transfer?

  • Ryan

   4 april 2016 at 10:40

   Ik ben gematigd positief over deze transfer maar ik denk dat er ook nog een kans is dat vlaar blijft omdat Huiberts specifiek benoemd dat hij op alle 2 de plekken van de verdediging kan spelen, dat vind ik een opvallende uitspraak. En dan kan Wuytens naar het middenveld.

   • oma

    4 april 2016 at 13:35

    het is natuurlijk afhankelijk van vlaar.
    wat wil hij als salaris hebben.
    mochten ze daaruit komen,dan vind ik het nog helemaal niet zo gek twee oudtjes in de verdediging te hebben.
    Wuytens door schuiven naar het middenveld.

 2. Joost

  4 april 2016 at 11:12

  Lijkt mee een goede zet, zeker na zaterdaq. Zegt overigens ook weer wat over het (weinige) vertrouwen in sommige andere spelers.

  • AZ4Altijd

   6 april 2016 at 13:34

   Heeft niets met vertrouwen te maken. Die jonkies moeten nog een hoop leren. Als basis heb je paar oudere spelers nodig in je team. Dat zag je aan het feit dat toen Vlaar kwam er meer rust in het team kwam. Dan met zo een snel integrerende speler als Wuytens stond de verdediging goed. Je kan niet alleen maar kleuters hebben.

 3. Vincent

  4 april 2016 at 12:19

  Yess! Nu nog Santos en Foor!

 4. oma

  4 april 2016 at 13:38

  santos 28jaar zijn eisen kunnen nog wel eens te hoog zijn
  die wil natuur een klapper maken..
  wie zegt dat er een spits van ons weggaat?
  als Janssen wijs is blijft hij nog zeker een seizoen.
  dan is hij nog even rijper en kan hij naar een mooie club in Engeland,daar zal hij zeker niet mis staan.
  als zijn ontwikkeling zo door gaat tenminste.

  • Vincent

   4 april 2016 at 16:25

   Wij zijn AZ wij kunnen wel zo’n speler betalen…

   • oma

    4 april 2016 at 18:29

    ha,ha,ha waar heb ik dat meer gehoord?
    sorry hoor maar ik zie even de humor hier van in.

    • Vincent

     5 april 2016 at 09:37

     Deze kerel heeft een Duits paspoort Ortiz is een speler buiten Europa die al jaren de bank verwarmd dus….

     • remco

      7 april 2016 at 00:04

      als het goed is heeft ortiz nu ook een nederlands paspoort omdat die al 4-5 jaar in nederland zit of heb ik het mis?

 5. Brandon

  4 april 2016 at 13:53

  Prima aankoop. Zelfs een noodzakelijke aankoop als je alleen al afgelopen zaterdag in ogenschouw neemt. Of Vlaar nu wel of niet weggaat dit is een versterking in de breedte en dat hebben we zeker achterin heel hard nodig.

 6. az woman

  4 april 2016 at 15:12

  Vlaar zal zijn zaakwaarnemer wel het nodige huiswerk meegeven, mocht Ron zich niet kunnen vinden in de voorgedragen clubs en voorwaarden, kan Ron waarschijnlijk bij AZ wel bijtekenen, en samen met Rens van Eijden het hart van de defensie te gaan vormen. Mocht Ron Vlaar wel slagen in het vinden van een andere club, dan heeft Max daar nu al slim op ingespeeld. Maar ik vermoed en gun dat Ron Vlaar nog een klapper kan maken. Als ik in de schoenen stond van Jop, Pantelis, Derrick, Mattias, Ridgeciano, fernando zou ik blijven werken als een paard, met de komst van Rens van eijden, en misschien het aanblijven van Ron Vlaar, zijn er 7 tot 8 verdedigers voor vier posities. Over Rajko heb ik bewust gezwegen, al hoop ik natuurlijk dat hij ook van grote waarde wordt voor AZ.

  • Vincent

   4 april 2016 at 16:27

   Als Vlaar weg gaat heb je nog een redelijke verdediging plus backup:
   Haps/Ouwejan Wuytens/VD Linden Van Eijden/Luckassen Lewis/Opdam

 7. KeesK

  4 april 2016 at 15:14

  Als een Moskowse club hem wilde inlijven dan hebben we hier niet te maken met een ondermaatse verdediger. Lijkt me een goede azet.

  • Vincent

   4 april 2016 at 16:29

   Wel een club die bijna failliet was en zijn transfersom niet eens kon betalen…

 8. harm

  4 april 2016 at 16:48

  Kan meerdere dingen betekenen deze transfer.. Of Vlaar vertrekt dat ze zijn vervanger alvast hebben,

  óf ze willen 2 ervaren lui in het centrum, dat Wuytens naar het middenveld vertrekt mocht Henriksen vertrekken.

  Ik ben benieuwd!

 9. kaazie87

  4 april 2016 at 18:29

  wuytens gaat sowiezo naar het middenveld, op die positie is hij namelijk nog beter als centraal achterin. vindt dit een prima aankoop behoorde bij nec al jaren tot 1 van de betere, met zijn 28 jaar is hij nog niet oud maar wel ervaren.dit betekent wel dat vlaar vertrekt, ron heeft aan het begin van het seizoen al gezegd dat hij hoopt op een premier league club en anders ziet hij het wel zitten om nog ergens flink te cashen en gelijk heeft hij

 10. Bradje

  4 april 2016 at 20:13

  Waar we met zijn allen zo op gehamerd hebben, gebeurt nu. Er word gebouwd aan een solide verdediging. Je kan niet alleen maar mooie voetballertjes hebben daar, maar ook een paar rousers, die weten hoe ze een bal moeten koppen, en wegrossen waar nodig (zie Vlaar). Mijns inziens kom je daar verder mee.

 11. i.Pjotr3

  4 april 2016 at 20:46

  Rens zal wel in t Billy Bean plaatje passen,…..
  En Ron Vlaar, die wil verder….zal wel richting Rotterdam gaan !
  Feyenooit for live staat nog steeds op zijn Twitter account.
  Laten we hopen op 5 fantastische wedstrijden, we zullen Ron heel erg nodig hebben.

 12. Gerrit Vooijs

  4 april 2016 at 22:09

  Afgelopen zaterdag heeft veel duidelijk gemaakt. In de defensie heb je kwaliteit en ervaring nodig. Luckassen heeft als centrumverdediger beide niet. Hatzediakos is nog jong en moet vooral fysiek nog groeien om in de verdediging de slag met grote en sterke centrumspitsen te kunnen aangaan.

  Rens van Eijden was transfervrij en dus moest AZ snel zaken doen. Helemaal voor noppes een ervaren centrumverdediger binnen halen past opnieuw in de Billy Bean gedachte. Natuurlijk AZ vangt geen dubbeltje meer voor Van Eijden maar omdat hij niets heeft gekost kan dat tegen elkaar worden weggestreept.

  Ik hoop net als iedereen dat Vlaar blijft maar Max Huiberts heeft hier in mijn ogen een meesterzet gedaan. Hoe het ook afloopt met Vlaar, AZ heeft een goede bezetting in het centrum zonder Vlaar en een uitstekende met Vlaar.

  Ik ben benieuwd wie de opvolger wordt van Henriksen want Overeem is een goede knul die hard werkt maar de gedroomde opvolger van Henriksen is hij absoluut niet.
  Dos Santos was zaterdagavond Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Hij is jong maar met zo weinig bezieling spelen heeft met zijn mentaliteit te maken.
  Kortom in de huidige selectie loopt er geen scorende speler rond die ook nog eens van box to box kan spelen.
  Werk aan de winkel dus. Ons middenveld schiet qua scorend vermogen duidelijk te kort.

  Stap 1 is gezet en ik ben er blij mee. Ga zo door Max Huiberts !

 13. gerard

  5 april 2016 at 16:01

  Van Eijden hoopt op samenwerking met Vlaar

  Rens van Eijden hoopt dat hij aankomend seizoen mag samenspelen met Ron Vlaar. De verdediger bereikte onlangs een akkoord met AZ Alkmaar over een contract voor vier seizoenen. Van Eijden komt transfervrij over van NEC Nijmegen.

  Van Eijden hoopt aankomend seizoen samen te spelen met Vlaar, wiens contract aankomende zomer afloopt bij AZ. “Ik weet dat AZ hem graag wil behouden en hoop dat ze dat voor elkaar krijgen”, aldus Van Eijden tegenover De Telegraaf. “Hij is een aanwinst voor AZ en ik zou het mooi vinden om samen met hem een blok te vormen in de defensie.”

  De mandekker van NEC hoefde niet lang na te denken over een transfer naar AZ. “Ze waren ontzettend enthousiast en kwamen met een voorstel dat in alle opzichten klopt voor mij”, vervolgt Van Eijden. “AZ biedt me alle faciliteiten om de lijn door te trekken die ik heb neergezet bij NEC. Ik ga m’n best doen om uit te groeien tot een vaste waarde.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>