Martens beëindigt loopbaan

By
Updated: maart 31, 2016

Maarten Martens heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De Belgische oud-speler van AZ zat sinds afgelopen zomer zonder club na zijn vertrek bij het Griekse PAOK Saloniki.

De 31-jarige Martens had in zijn loopbaan veelvuldig te kampen met blessureleed. Dit was dan ook een van de reden voor hem om niet meer verder te zoeken naar een nieuwe club.

“Wie de Europese top wil halen, moet op alle vlakken bovengemiddeld goed zijn. Ik kon die stap niet maken, wellicht omdat ik te frêle was”, aldus Martens donderdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

“Dat moet ik durven toegeven. Ik ben nooit jaren aan een stuk fit geweest, waardoor ik nooit kon investeren in mezelf”.

Voldaan

Martens speelde van 2006 tot en met 2014 bij AZ. Hij werd in 2009 kampioen met de Alkmaarders onder leiding van trainer Louis van Gaal. Ondanks zijn blessureleed kijkt hij voldaan terug op zijn carrière.

“Ik ben kampioen geworden, speelde een EK voor beloften, Olympische Spelen. Ik ben tevreden.”

In 2008 was Martens aanvoerder van het olympisch elftal van België dat vierde werd op de Spelen in Peking. In die ploeg speelde hij onder meer samen met Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini, Kevin Mirallas, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé.

Naast AZ en PAOK speelde de middenvelder voor Anderlecht, RKC Waalwijk en Cercle Brugge. Hij gaat zich voorlopig richten op een carrière als jeugdtrainer. Bron: nu.nl

 

Genieten

Laten we dan vooral nog even deze actie van Martens niet vergeten:

 

5 Comments

 1. Jeroen

  31 maart 2016 at 10:42

  Prachtige speler. Jammer van al die blessures. Anders had hij echt wel de subtop van Europa kunnen halen.

  Hopelijk komt hij ooit weer terug naar AZ om onze talenten te trainen.

 2. joost

  31 maart 2016 at 14:39

  Maartens, de stylist. Het wippertje tegen PSV en de fantastische voorzet op Victor Elm tegen Ajax staan nog helder op mijn netvlies. Inderdaad zo snel mogelijk aan AZ binden als jeugdtrainer!

 3. AZ'67

  31 maart 2016 at 18:55

  Mooie voetballer en een sympathieke kerel, voor dat soort voetballers kom je naar het stadion. Hopelijk blijft hij inderdaad actief bij AZ!

 4. Vincent

  31 maart 2016 at 19:00

  Vergeet zijn Panna tegen Ajax nooit meer zo prachtig

 5. KeesK

  1 april 2016 at 01:21

  Fantastische voetballer, jammer van dit roemloze einde maar zo loopt het wel vaker. Te zachtaardig voor een loopbaan als hoofdtrainer betaald voetbal, maar hopelijk een lang leven beschoren als jeugdtrainer (bij AZ). Bedankt voor het mooie voetbal. Verdient wat mij betreft nog een plek in een gelegenheidswedstrijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *