Lewis hoopt dit seizoen nog speelminuten te maken

By
Updated: maart 23, 2016
Het seizoen 2015/16 leek er begin oktober door een zware hamstringblessure al op te zitten voor Fernando Lewis, maar de verdediger van AZ traint alweer deels mee met de selectie en hoopt stiekem nog op speelminuten.

Lewis raakte op 20 september geblesseerd in het duel met FC Groningen (2-0). Een operatie bleek noodzakelijk, waarna begin oktober duidelijk werd dat de hamstrings in zijn linkerbeen grotendeels waren afgescheurd. ‘Daar staan negen tot twaalf maanden voor’, begreep de 23-jarige verdediger.

‘Ik ben nu ruim vijf maanden bezig en dan is het een fijn gevoel om nu alweer mee te kunnen trainen’, vervolgde hij voor de camera van het clubkanaal. ‘Ik zat er soms doorheen, maar het harde werken wordt nu beloond. Ik train nu al deels mee met de groep, als neutrale man in een positiespel of partijvorm, zodat ik nog niet heel voorzichtig hoef te zijn.’

Stiekem hoopt Lewis, van wie het contract tijdens zijn revalidatie werd verlengd tot medio 2017, nog dit seizoen op speelminuten. ‘Ik durf niet te zeggen wanneer ik precies terug zal keren in de wedstrijdselectie, maar komende weken is het de bedoeling dat ik naar het partijspel en de korte partijtjes toe ga werken. Dan kijken we hoe fit ik ben en misschien kan ik dan dit seizoen nog een keer bij de wedstrijdselectie horen.’ Bron: VI

2 Comments

 1. az woman

  23 maart 2016 at 20:46

  Herstel eerst maar goed, daarna je kans pakken, veel succes toegewenst Fernando.

  • Gerrit Vooijs

   23 maart 2016 at 22:07

   Eens. Forceren heeft voor hem geen zin daarvoor is hij er veel te lang uit.
   Goed nieuws voor Lewis dat hij goed herstelt maar als Luckassen zo blijft spelen heeft hij er naast Johansson een geduchte concurrent bij. Dus de kans is klein dat hij dit seizoen nog speelminuten gaat maken.
   Maar goed, hij moet eerst wedstrijdfit worden en pas dan kan hij de concurrentiestrijd aan gaan.

   Ik wens hem veel succes !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *