FC Twente en AZ blijven in evenwicht (2-2)

By
Updated: maart 21, 2016

FC Twente en AZ hebben in Enschede in een levenig duel gelijkgepeeld: 2-2.

Voor de rust trof Gutierrez nmens FC Twente de paal) waarna zijn rebound van de lijn werd gekopt door Luckassen) en Garcia de lat. Kort na rust zette Janssen AZ na een snelle combinatie op voorsprong. In het laatste halfuur was het 10 tegen 10 na rood voor El Azzouzi en Wuytens.

Thesker, bij wie in februari een tumor werd verwijderd, gaf zijn rentree glans door als invaller de gelijkmaer binnen te koppen. Haye zette AZ met een pegel op 2-1, waarna Ziyech namens Twene de lat raakte en Thesker in de extra tijd met zijn tweed rake kopbal 2-2 maakte.

15 Comments

 1. urdal

  21 maart 2016 at 09:32

  Zonde deze wedstrijd. Geheel onnodig punten verloren. Tegen de lampjes nu ook zonder Wuytens en Jahanbaksh. Hopen dat Markus weer fit is tegen die tijd en nog belangrijker Ron Vlaar.

  • KeesK

   21 maart 2016 at 10:09

   Eén ding scheelt en dat is dat de lampjes een beetje gedoofd zijn na het debacle tegen €C Bijlmer. En dat is belangrijk voordeel in de strijd om plek drie.

   • hatse

    21 maart 2016 at 12:06

    Plek drie ben je kwijt… kijk naar het resterende programma van
    Feyenoord en AZ… dat zegt al genoeg. Hopelijk dat je de vierde plek vast kunt houden vanwege verschuiving mocht F’noord de KNVN-beker winnen.

 2. az woman

  21 maart 2016 at 10:58

  Dit was misschien voorlopig de laatste keer dat Twente ons dwars kon zitten, dure knaapjes als Zyech, kwal Cabral onder andere, zullen verkocht moeten worden.
  Misschien mogen ze verder in de Jupiler league. Of gaat de stekker er gewoon uit? Europees mogen ze drie jaar geen deel uitmaken, dus dat heeft ook minder aantrekkingskracht op spelers en talenten.Ik hoop dat ze dezelfde behandeling van de bond genieten als Haarlem, Veendam, AGOVV enz. Verder loopt Zyech nu al naast zijn schoenen, hij voelt zich bij Twente echt de vedette, natuurlijk is het een goede voetballer, maar hij heeft nare karakter trekjes,laat staan als hij naar een club in het buitenland zou gaan. Zyech moet van onze Haps afblijven. Het zal mij een worst zijn of Twente blijft bestaan, hoe denken jullie daar over?

  • AZ4Altijd

   21 maart 2016 at 11:11

   Ziyech is een Marokkaan. Dan weet je vaak genoeg. Vaak ellende die lui.

 3. Albert

  21 maart 2016 at 12:15

  AZ Woman niet zo raar lullen. FC Twente moet gewoon eredivisie blijven spelen. Mooie club hoor.

  • hatse

   21 maart 2016 at 18:25

   Albert… AZ-Woman bewaart, terecht, nare herinneringen aan efzeetwente en afgelopen wedstrijd kwamen ze ook nog eens aan onze Haps! Kijk dat raakt haar/ons… vooral omdat de AZ-spelers zelf ‘proberen’ alles sportief op te lossen. Zij heeft dus echt een punt!

 4. Joost

  21 maart 2016 at 12:39

  Levendige wedstrijd. Voor mij twee onverwachte uitschieters naar boven. Luckassen en Rochet!

 5. oma

  21 maart 2016 at 12:42

  AZ Woman.je had het tegen Ajax,Feyenooit al kunnen zien.dat zijn volwassen ploegen Twente het zelfde, met P.s.v zal het ook zo worden .ze gaan zuigen en van alles aan de hand halen om maar te winnen.
  AZ kan daar niet tegen en gaat dan in de fout,gisteren was het weer duidelijk te zien.
  toneel maken zuigen helemaal Zyech die dan opeens last krijgt van de vallendeziekte.

 6. Gerritvooijs

  21 maart 2016 at 13:03

  Jammer van de punten door die late treffer maar het gaf wel de wedstrijd goed weer. 2 ploegen die voor de winst gingen en daarvoor alles gebruiken wat werd toegestaan.

  Een prachtige wedstrijd dus waarin AZ helaas 2 punten liet liggen.

  Deze wedstrijd bracht opnieuw aan het licht dat AZ geen slimme ploeg is die zich snel kan aanpassen.
  Bij 0-1 krijgt AZ de wedstrijd in de schoot geworpen als het 10 tegen 11 wordt.
  Rienstra en Vlaar moeten dan de ploeg goed neerzetten.
  Dat gebeurde niet. AZ liep in haar enthousiasme in het mes. AZ hield het veld zeer groot zodat 1 lange bal Wuytens in problemen bracht.

  Vanaf de rode kaart voor Twente had ÄZ geen controle meer.
  Schitterende goal van Haye. Zijn eerste en de eerste van AZ van een dergelijke afstand.

  Tegen psv zal AZ hopelijk spelen met Vlaar en Henriksen. Dos Santos ipv Alireza.
  Alireza mag van mij eens in de spiegel kijken. In de laatste 20m gaat echt alles fout. Geen bal komt aan, elke actie mislukt.

  11 wedstrijden in 2016: 9 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren. Schitterende serie die AZ alleen in zijn kampioensjaren heeft geëvenaard.
  De jongens mogen trots zijn.

 7. Vincent

  21 maart 2016 at 14:41

  Alleen samenvatting kunnen kijken omdat ik zelf moest voetballen, maar was wel een heerlijke samenvatting jammer dat we het zo uit handen geven… waren er nog echte uitschieters behalve luckassen?

 8. kaazie1987

  21 maart 2016 at 18:37

  Ja janssen natuurlijk, iedereen vindt het normaal dat hij zoveel werk levert en dat is enerzijds ook wel zo, maar als je kijk hoeveel aanvallen hijzelf opzet en hoe weinig balverlies hij lijdt is hij voor mij nu al de beste speler van het seizoen. En helaas onhoudbaar, voor een cluppie als az zijn dit soort natuur talenten simpelweg on houdbaar, het is niet dat hij bij az zoveel scoort maar in jong oranje ook al 7 goals in 6 weddtrijden,

 9. harm

  21 maart 2016 at 19:30

  Ja de meeste speelde wel redelijk Vincent, alleen Alireza voor de goal niet goed, werkte wel hard, Wuytens door zijn dubbele geel was vervelend en Rienstra speelde niet zijn lekkerste wedstrijd. Garcia had af en toe zijn goede momenten, verdedigde voor de rest bijna alleen maar. Verder 2 ploegen die vol voor de winst gingen.. Alleen het blijven Duitsers met hun blessuretijd..

  • Vincent

   21 maart 2016 at 23:30

   Maar ja dat is het probleem van Alireza al het hele seizoen, maar bedankt harm!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *