Janssen en Vlaar opgenomen in definitieve selectie Oranje

By
Updated: maart 18, 2016

Vincent Janssen en Ron Vlaar kregen vrijdag tijdens de training te horen dat ze zijn opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt volgende week oefenduels met Engeland en Frankrijk: “Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen.”

“Ik ben natuurlijk hartstikke blij”, reageert Vlaar direct na de training. “Dit is weer een mooi moment. Het is altijd mooi om te worden gekozen voor het Nederlands elftal. Dat is nu weer het geval. Als ik dan terugkijk naar afgelopen juli, wat er sindsdien allemaal gebeurd is… Ik moest van ver komen. Daarom ben ik er super trots op dat ik weer bij Oranje zit. Mijn laatste interland is in 2014 geweest. Ik kijk ernaar uit om weer op dat niveau te acteren”

Vlaar: ‘Goed voor AZ’
“De trainer riep de groep net tijdens de training bij elkaar”, vervolgt Vlaar. “Toen maakte hij bekend dat Vincent en ik bij de definitieve selectie zitten. Iedereen reageerde heel enthousiast. Ik denk ook dat het voor AZ hartstikke goed is dat er twee spelers bij Oranje zitten. Dat is heel goed voor de uitstraling van de club.”

Janssen: ‘Geweldig’
“Heel vet, heel gaaf, trots”, is Janssen duidelijk. “Ik heb er veel zin in. Ik besef het nog niet helemaal. Echt geweldig. Het is een unieke ervaring, voor het eerst naar het Nederlands elftal. Het is natuurlijk een klein beetje spannend, maar ik ga erheen om gewoon mijn ding te gaan doen. De zenuwen zal je toch een beetje aan de kant moeten zetten. Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen en ga me van mijn beste kant laten zien.”

Debuut
“Het zijn twee heel mooie wedstrijden tegen twee fantastische tegenstanders”, sluit Janssen af. “Een debuut? Als je eenmaal bij Oranje zit, hoop je natuurlijk op een debuut. Maar deze definitieve selectie is al fantastisch. Twee heel mooie wedstrijden in een week waarin ik met fantastische spelers om me heen mag trainen. Dat is voor mij al een unieke ervaring. Maar eerst zondag tegen FC Twente, dat is de realiteit. De knop moet om.” Bron: AZ.nl

2 Comments

 1. KeesK

  18 maart 2016 at 15:17

  Was niet die nu Jupiler speler de laatste AZ-er die voor het Nederlands elftal speelde? Laat het een goed voorbeeld zijn voor AZ talenten die graag naast hun schoenen willen lopen van hoe het niet moet. Maar het ziet er naar uit dat Vincent in ieder geval uit ander hout is gesneden. Doe je best!

 2. Silver

  18 maart 2016 at 15:23

  Mooie beloning voor zowel Vincent Janssen als Ron Vlaar, ook een teken van waardering hoe AZ het momenteel doet in de Nederlandse competitie.
  Volgens mij komen ze beide wel aan speelminuten in het Nederlands elftal !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *