Voorbeschouwing Willem II – AZ

By
Updated: maart 11, 2016

Na de training nam John den Brom vrijdagmiddag de tijd om vooruit te blikken op het uitduel met Willem II, dat zaterdag op het programma staat. Over blessuregevallen, Thom Haye en de strijd om plek drie. “Vier teams die blijven meespelen.”

Mattias Johansson is wegens zijn enkelblessure nog niet fit voor de wedstrijd in Tilburg. Markus Henriksen kampt met knieklachten en is een twijfelgeval. Van den Brom: “Het herstel van Mattias valt erg tegen. Hij voelt elke keer reactie na een training. En wat Markus betreft gaan we zaterdagochtend testen hoe hij ervoor staat. Bij hem ga ik ervan uit dat het goed komt.”

Verwachting
En over de inzetbaarheid van Stijn Wuytens, wiens partner hoogzwanger is. “Ik ga ervan uit dat hij gewoon kan spelen. Ik heb net nog gevraagd hoe het gaat en hij zei: ‘Rustig’. Ik heb een keer meegemaakt dat een speler van mij tijdens de rust werd weggeroepen omdat zijn vrouw aan het bevallen was. En zelf ben ik als speler bij Ajax van het trainingsveld geroepen omdat de bevalling op gang kwam. Ik wilde de training nog afmaken, maar Louis van Gaal zei: ‘Nu naar huis’.”

Haye
Op het middenveld ruimt Van den Brom wederom en plek in voor Thom Haye, die voorheen vaak genoegen moest nemen met een reserveplaats. “Thom heeft het tegen Excelsior heel goed gedaan, die laat ik dus staan.”

Verschil
Aan het begin van dit seizoen speelde AZ thuis 0-0 tegen Willem II. “Wij zitten ten opzichte van die eerste seizoenshelft in een totaal andere situatie”, aldus Van den Brom. “Toen hebben we veel punten laten liggen, vooral in thuisduels. Wij zijn nu veel verder, vaster en beter. Bij Willem II is dat omgekeerd. Zij haalden gemiddeld meer punten voor de winterstop dan erna.”

Wuytens
De mindere prestaties van Willem II kunnen niet los worden gezien van het vertrek van Stijn Wuytens, die sinds 24 januari voor AZ speelt. “Dat is natuurlijk een aderlating geweest voor Willem II. Dat zei hun trainer ook meteen. Stijn is voor ons een goede aankoop geweest. Terwijl hij als middenvelder is gehaald, is hij nu achterin een schot in de roos. Hij vormt een prima koppel met Ron Vlaar en Ridgeciano Haps en is zowel in de duels als in de opbouw goed.”

Derde plaats
AZ richt zich volledig op het behalen van de derde plaats. “Er zijn nog veel ploegen die er kort bij staan”, weet Van den Brom. “Met Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse en ons heb je vier teams die voor de derde plek kunnen blijven meespelen. Wij doen het na de winterstop fantastisch en moeten niet naar anderen kijken.”

Willem II – AZ begint zaterdag om 19:45 uur. Bron: AZ

4 Comments

 1. Jay

  11 maart 2016 at 15:41

  Dit weekend gaat AZ plaats 3 overnemen van Feyenoord. We gaan winnen van Willem II en Feyenoord verliest van Vitesse.

  • Jeroen

   11 maart 2016 at 19:25

   Ik hoop het! We moeten sowieso winnen om plaats 3 in het vizier te behouden. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, dat het nog wel eens erg spannend kan gaan worden.

  • Vincent

   12 maart 2016 at 00:39

   Gaat niet gebeuren Feyenoord wint

 2. KeesK

  11 maart 2016 at 19:45

  Geconcentreerd is W2 te verslaan, zo niet dan kunnen ze belangrijke punten morsen, want in Tilburg zijn ze gemotiveerd voor zelfs een schamel punt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *