Vlaar en Janssen in voorselectie Oranje

By
Updated: maart 9, 2016

Bondscoach Danny Blind heeft Timo Letschert, Vincent Janssen en Mitchell Dijks opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart).

Letschert (FC Utrecht), Dijks (Ajax) en Janssen (AZ) werden nooit eerder opgenomen in de voorselectie van Oranje. Blind koos ook voor Ron Vlaar (AZ) en Davy Pröpper (PSV) in de 28-koppige voorselectie.

Robin van Persie van Fenerbahçe, Bruno Martins Indi (FC Porto), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Feyenoorders Sven van Beek en Terence Kongolo zijn opvallende afwezigen.

PSV is hofleverancier van de voorlopige selectie. Namens de koploper van de Eredivisie zijn Pröpper, Luciano Narsingh, Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Jetro Willems geselecteerd.

Locadia is er voor de tweede keer bij. Hij behoorde al tot de groep voor de interland met Duitsland afgelopen najaar, maar dat duel werd afgelast.

Ajax levert vijf spelers af, van Feyenoord zit alleen doelman Kenneth Vermeer bij de selectie. Bron: Nu.nl

16 Comments

 1. Brandon

  9 maart 2016 at 14:50

  Voor allebei een verdiende uitverkiezing. Had gehoopt dat Haps ook nog een kans zou krijgen maar helaas gaat Dijks hem voor wat ik persoonlijk een veel mindere vindt. Gelukkig staat Willems in de rangorde dan wel weer voor de matige Dijks. Nu nog bij de groep van 23 zien te komen.

  • remco

   9 maart 2016 at 17:54

   Pieters ook dus geselecteert wordt die ook nie

   Mooi voor vlaar en janssen en dik verdient

 2. Ryan

  9 maart 2016 at 18:43

  Mooi voor die 2!:-)

  Vinden jullie ook niet dat het meteen weer stil is rond vd Brom en janssen naar ajax? Ik vind het elke keer weer een smeriger tactiek

  • Jeroen

   9 maart 2016 at 19:09

   Iedere keer weer dezelfde tactiek van De Boer…. smerige…. maar goed, het past wel bij die neuzen.

   • remco

    9 maart 2016 at 23:03

    Ach ja frank die denkt dan elke keer dat die wint zo dat heb ik weer goed gedaan

    Als je dat soort kleuter gedrag vertoont kan dat maar 1 club zijn

 3. Jeroen

  9 maart 2016 at 19:10

  Voor zowel Vlaar als Janssen erg mooi! Dik verdiend!! Nu dit niveau volhouden en zorgen dat we als nummer 3 eindigen.

  Ben alleen wel bang dat Janssen niet meer te houden is voor AZ. Als hij zo doorgaat, schiet hij er meer dan 20 in dit seizoen.

  • Ryan

   9 maart 2016 at 21:25

   Dan ben ik benieuwd wat voor bedrag hij weggaat want hij ligt tot 2020 vast dus 5 miljoen per jaar = 20 miljoen. Voor minder zou ik hem niet verkopen. (Ook tegenover je supporters).

   • Jeroen

    9 maart 2016 at 22:05

    20 miljoen zal het nooit worden ben ik bang. Denk dat we eerder moeten denken aan 7-8 miljoen in Nederland en wellicht 10 voor er buiten. Misschien nog een regeling bij eventuele doorverkoop.

    • Ryan

     10 maart 2016 at 16:29

     Wie niet hoog vraagt krijgt ook niet hoog! En anders kan Huiberts toch zeggen dan houden wij hem aan zijn contract wat Nog 4 jaar doorloopt!
     En dan als hij weet zo’n jaar heeft en misschien leuk gaat doen bij oranje dan komen de buitenlandse clubs van zelf en wie weet wat er voor bedrag uitrolt

     • Ryan

      10 maart 2016 at 16:30

      En dromen mag toch? 😉

 4. KeesK

  9 maart 2016 at 19:13

  Feyenooitmeerkampioen met alleen Kenneth Verkerêh… Bwhahaha.
  Er is vast een mooie compilatie te vinden van zijn bloepers op YouTube. Mag toch hopen als derde keepertje.

  • Vincent

   10 maart 2016 at 10:30

   Nog nooit gepasseerd als nl keeper

 5. az woman

  10 maart 2016 at 08:27

  Mooi voor de jongens, dit drijft de marktwaarde van Vincent alleen maar omhoog, zeker als Vincent ook een vaste waarde voor Oranje wordt. Ik hoop dat Blind niet zijn ogen sluit voor onze Haps, die verdient in mijn ogen ook een kans, want hij is niet slechter als Dijks of Willems momenteel, misschien wel beter, maar ja, als je bij AZ voetbalt moet je misschien wel twee keer zo goed zijn als een ander voor dat je een keer geselecteerd wordt. Ik ben benieuwd wanneer Blind echt gaat verjongen in het Nederlands elftal, als hij dat aandurft, want dan staan er meer AZ spelers aan de Oranje deur te rammelen. Ik denk dan onder andere aan Joris van Overeem, Dabney heeft het nadeel dat Depay voor hem is in de rangorde, ook al speelt die ook niet wekelijks de pannen van het dak. Vincent ik hoop dat je een vaste plek in Oranje kan veroveren, is het nu niet, dan straks, jou tijd komt er echt wel.

  • Vincent

   10 maart 2016 at 10:33

   Jouw* maar voorderest helemaal mee eens!

 6. oma

  10 maart 2016 at 10:46

  het is allemaal mooi en aardig maar het is een voorselectie.
  hij kan nog afvallen.
  voor Vlaar is het anders die heeft al in het Nederlandse elftal gespeeld.ik zou zeggen afwachten maar.
  dit is niet negatief bedoeld.

 7. AZ4Altijd

  11 maart 2016 at 00:02

  Vlaar is zoals OMA bekend. NL elftal kan niet om Ron Beton heen. Echter ik denk ook niet om Janssen, want de rest wat we hadden zijn te oud werken niet meer. Is een oefenwedstrijd en dus zou een kans gegund moeten worden aan een NIEUWE generatie. Maja. Janssen is AZ, dus zal wel weer afvallen, want een Spits van AZ? Dat kan natuurlijk niet in het elite clubje met Subsidie en Wipneus en Pim.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *