Voorbeschouwing AZ – Excelsior

By
Updated: maart 4, 2016

John van den Brom richtte zijn focus een dag na de nederlaag in Rotterdam-Zuid alweer op zondag, wanneer Excelsior op bezoek komt. Over de enkelblessure van Mattias Johansson en de derde plaats: “Enige dat telt.”

“Geloof mij, er is niets beters dan om snel weer een wedstrijd te spelen”, opende Van den Brom. “Dan kunnen we de kater die we meenemen uit De Kuip zo snel mogelijk wegspelen. In dit geval ben ik er dus wel blij mee dat we zo snel weer aan de bak kunnen.”

Competitie
Van den Brom: “We hadden twee doelen: de beker en competitie. Nu willen we door een overwinning de kans groter maken om dicht bij de derde plek te blijven. We hebben nog negen wedstrijden om daarvoor te werken. De bekeruitschakeling is een kater, maar we kunnen daar niet in blijven hangen.”

Johansson
“Ik heb net gehoord dat iedereen fysiek goed uit de wedstrijd is gekomen. Hopelijk kunnen we zondag weer volledig fit aan de aftrap staan. Wat dat betreft is Mattias Johansson nog steeds een twijfelgeval. Hij traint hard om zondag te halen. We wachten af hoe dat gaat.”

“Ze hebben een mindere fase gehad en zijn iets anders gaan spelen”, zei Van den Brom over Excelsior. “Vorig weekend hebben ze gewonnen. Dat is hun beginpunt voor de volgende wedstrijd. Zij zullen nu dus een beter gevoel hebben; dat zag je donderdag ook bij Feyenoord na hun winst tegen Utrecht.”

Winnen
Van den Brom: “Wij spelen zondag thuis en willen heel graag de derde plaats in handen nemen. En dan moeten we gewoon winnen van Excelsior. Dat is het enige dat telt.”

Live

De wedstrijd in het AFAS Stadion begint zondag om 14:30 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Bron: AZ

3 Comments

 1. bart van vals

  5 maart 2016 at 11:28

  Het wordt 3-0
  2doelpunten van jansen 1 van Hendriksen

 2. Vincent

  5 maart 2016 at 20:29

  3-3 een waar spektakel

 3. Brandon

  5 maart 2016 at 20:47

  Lekker Luckassen opstellen wat 10 tegen 11 is leuker voor de spanning. Gelukkgi kreeg hij geel i.p.v. verdiende rode kaart maar deze man mag toch nooit meer voor AZ spelen. De slager van de Boekelermeer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *