Voorbeschouwing Feyenoord – AZ

By
Updated: maart 2, 2016
KNVB

Wat verwacht hij van het bekerduel met Feyenoord? Hoe is het met de enkelblessure van Mattias Johansson? John van den Brom gaf woensdagmiddag antwoord op deze vragen in zijn voorbeschouwing op het halve finaleduel in De Kuip.

“Jullie hebben kunnen zien dat hij meetrainde”, zei Van den Brom over Johansson, die zondag in de ArenA geblesseerd uitviel. “Hij is zeker nog niet afgeschreven voor de wedstrijd tegen Feyenoord. We gaan donderdagochtend testen hoe hij ervoor staat. Het lijkt gelukkig mee te vallen, maar het wordt wel een race tegen de klok.”

Knaller
Van den Brom: “Het wordt een geweldige wedstrijd met twee teams die voor alles of niets spelen. Een knaller van een wedstrijd in een volle Kuip. Wat wil je nog meer als tegenstander? Nee, ik ben niet bang dat we net als tegen Ajax teveel ontzag tonen. Die les hebben we geleerd.”

Gretig
“We proberen onze spelers voor te houden hoe mooi het is om een bekerfinale te spelen”, vervolgde Van den Brom. “Een paar jongens hebben het ook al meegemaakt. Gelukkig proef ik veel gretigheid in de groep. Mooi om te zien. Het is niet zo dat we nu na één nederlaag meteen met de koppies omlaag lopen. We kunnen goed omgaan met tegenslag, zijn stabiel geworden.”

Feyenoord
Van den Brom zag Feyenoord live aan het werk in het thuisduel met Roda JC. “Maar ze zijn alweer anders gaan spelen. Ik ga er nu vanuit dat ze de ploeg laten staan die zondag van FC Utrecht won. Dat zou ik ook doen als trainer.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. i.Pjotr3

  2 maart 2016 at 23:19

  Niet teveel hoera, er zal donderdag een topprestatie geleverd moeten worden.
  Feijenoord kan wel beroerd voetballen, maar in een bekerduel komen er andere facetten bij kijken.
  Zeker in een doorgesnoven kuip.

 2. Vincent

  3 maart 2016 at 02:02

  Younes dolde Johannsson helemaal! ik denk dat je beter een verdediger rechtsback kan zetten tegen elia dan een middenvelder zoals Johansson, misschien Luckassen.. speelde tegen ajax wel goed.

 3. az woman

  3 maart 2016 at 09:01

  Ik juich niet te vroeg, maar ik hoop wel.
  Ik hoop dat scheidsrechter Makkelie een extra oogje in het zeil houdt met betrekking op Kramer, hij houdt zelf veel vast en hangt altijd de onschuld uit, hij valt om niks in de hoop op een strafschop, een vervelend mannetje, geen kerel.
  En AZ moet als echte kerels de wedstrijd ingaan, AZ mag de huid niet verkopen, ook niet duur!

 4. Jay

  3 maart 2016 at 11:33

  Van Bronkhorst begint alweer slap te lullen dat Feyenoord in vorm is. Ja, ze hebben gewonnen, maar het spel was nog steeds uiterst slecht.

  Grote vraag is natuurlijk of AZ zijn oude vorm weer kan oppakken of dat de kloppartij tegen Ajax toch te veel schade heeft aangericht.

  Ik hou het op een gelijkspel en AZ door via penalty’s.

 5. KeesK

  3 maart 2016 at 11:51

  Feyenooitmeerkampioen en ook Feyenooitmeerdebeker.
  AZ maak dit een héle mooie dag!

 6. de echte supporter

  3 maart 2016 at 12:49

  Het is nog middag nog acht uurtjes te gaan, maar als de reacties op deze site lees, neemt de spanning toe.
  ik hoop dat AZ weer echt gaat voetballen zoals ze vaker hebben laten zien. Het zou een spannend potje worden met eindelijk alles of niets.
  op naar de finale….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>