Van den Brom: ‘Verdiend verloren’

By
Updated: februari 29, 2016

AZ verloor zondag kansloos met 4-1 bij Ajax en zag het gat met de Amsterdammers oplopen tot 21 punten. Trainer John van den Brom toonde zich na afloop van de wedstrijd realistisch, al hoopt hij wel dat zijn spelers een les kunnen trekken voor de ontmoeting met Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker op donderdag.

“Het verschil tussen de nummer twee en drie is enorm groot. We hebben vandaag absoluut verdiend verloren”, vertelde Van den Brom na de wedstrijd aan FOX Sports. “We moeten de komende dagen bij de spelers weer het gevoel van de afgelopen weken oproepen, zodat we er tegen Feyenoord weer staan. We toonden teveel ontzag voor de tegenstander, daar kunnen we nog winst pakken. We zijn gezakt voor een klein examen, maar we moeten nu deze wijze les in de praktijk brengen.”

Van den Brom zag vooral zijn middenveld de slag verliezen van dat van Ajax. Tegen Feyenoord moet dat anders: de Alkmaarders moeten het dan compacter houden om het allemaal nog te kunnen belopen, meent Van den Brom. De trainer hoopt dat zijn spelers over vier dagen weer klaar zijn voor een kolkende Kuip. Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Timon

  29 februari 2016 at 20:07

  Alex Pastoor terug!

 2. Evert

  29 februari 2016 at 20:22

  Nou v/d Brom, even terug naar de basis. Ik geloof niet dat de mannen teveel ontzag hebben gehad en daarom hebben verloren. De oorzaak ligt anders, namelijk dat het tactisch plan niet goed was om dit Ajaxes te verslaan. We weten allemaal dat Ajaxes meer indivuele kwaliteit heeft en altijd de aanval zoekt. Gezien wij een 4-3-3 systeem speelde pakte dit verkeerd uit, de ruimte tussen de linies waren domweg te groot, daarom was ons middenveld aan het zwemmen. Ikzelf zou toch voor een 4-4-2 systeem tegen Ajaxes spelen, of in ieder geval meer vanuit de verdediging. Dus ik vind dit verlies duidelijk op het conto van de heer v/d Brom is te schrijven

  • Ruud

   29 februari 2016 at 23:15

   Eens dat VDB de wedstrijd beter had moeten lezen. Nu zijn ze met open ogen in de val gelopen. Hoop dat de Kuip een ander lot bepaalt voor AZ. Dat kunnen ze zeker in eigen handen houden. Verstandig opereren met linies dicht op elkaar en vroeg druk uitoefenen. De backs niet blind naar voren laten lopen. Feijenoord trekt zich toch wel terug. Tijdig een marge opbouwen van liefst 2 doelpunten voor de eindfase wanneer de Kuip alles of niets schreeuwt. Succes!

 3. kaazie1987

  1 maart 2016 at 19:43

  Morgenavond speelt az onder 19 om 18.30 tegen ajax a1. Az de nr1 kan dan een gat slaan van 8 punten op nr 3 ajax, de weddtrijd wordt gespeelt in wijdewormer. Toch knap van koen stam wat zijn ploegen elk jaar weer laten zien

 4. Brandon

  1 maart 2016 at 20:32

  Vandaag getraind met Luckassen op rechtsback. Helemaal oneens met deze kaartenpakker en rood is het laatste wat je kan gebuiken. Luckassen is een lompe onbehouwen speler die door Elia dolgedraaid wordt met als gevolg 2x geel. Niet doen zeg ik en wat denken anderen ervan?

  • Jeroen

   1 maart 2016 at 20:53

   Helemaal mee eens. Vind Luckassen niet het AZ niveau hebben. Helaas is er ook geen alternatief, dus zit je met hem gebakken. Afgelopen transferperiode hadden we gewoon een fatsoenlijke rechtsback moeten kopen.

  • Ruud

   1 maart 2016 at 21:31

   Het zou kunnen maar hij mag zich bewijzen dat hij nu geen last meer heeft van de befaamde Luckasenmomentjes in de wedstrijd. Dat zijn momenten waar hij even een kortsluiting heeft in zijn hoofd en dat kan AZ niet gebruiken. Johanson was toch zo gek nog niet zeg ik maar.

   • i.Pjotr3

    1 maart 2016 at 23:48

    Ik ben de halve finale twee terug nog niet vergeten…….
    Thuis tegen 10 man van 020, ……..mattias trapte er met beide benen in , kon ook met rood vertrekken .
    Je hoeft dus niet perse Luckassen te heten om zo’n kunstje uit te voeren.
    En anders hebben we altijd nog Opdam, als hij tenminste zijn eten binnen kan houden van de spanning!

 5. Silver

  2 maart 2016 at 18:17

  Ik lees net op rtvnh dat het mogelijk is dat matthias Johanson toch van de partij kan zijn tegen Feijenoord, dat zou een behoorlijke meevaller zijn !

 6. harm

  2 maart 2016 at 20:08

  Johansson had Elia flink in zn broekzak tijdens de 4-2 dus hopelijk nu weer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *