Huiberts: “AZ moet ieder jaar bij de top-4 spelen”

By
Updated: februari 22, 2016

De ongeslagen reeks van AZ in 2016 duurt maar voort. De ploeg van John van den Brom heeft in de eredivisie zeven duels op rij gewonnen en scoorde daarin 23 keer. En AZ staat ook nog in de halve finales van de KNVB-beker.

Wat is er aan de hand in Alkmaar? Die vraag kan technisch directeur Max Huiberts vast beantwoorden. “Ik denk dat het talent dat we hebben met elkaar is gaan samenwerken.”

In november werd Huiberts aangesteld als opvolger van Earnest Stewart en eigenlijk gaat het sindsdien crescendo, gezien de reeks overwinningen. Over zijn eigen aandeel in dat succes blijft Huiberts bescheiden. “Nee, die credits zal ik nooit naar mezelf toetrekken. We doen het met elkaar.”

De voormalig aanvaller bestempelt de afgelopen winterstop als een belangrijke periode. “Na het vertrek van Marco van Basten naar de KNVB hebben we zijn plek in de technische staf opgevuld met Leeroy Echteld.”

“Verder zijn Jeffrey Gouweleeuw en Mounir El Hamdaoui vertrokken en daarvoor zijn Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Levi Garcia teruggekomen. Wuytens en Vlaar in het centrum, dat klikte vanaf het begin.”

Structureel top-4

Een andere prangende vraag is: waar eindigt dit? “We kijken nu naar plek drie en daar willen we graag blijven”, vervolgt Huiberts, die niet denkt dat PSV en Ajax nog te achterhalen zijn. Althans, niet dit seizoen.

“Structureel om de topplaatsen spelen, dat moet mogelijk zijn met AZ. Als iedereen daarin gelooft, kun je best ver komen. Met onze middelen moeten we ieder jaar bij de top-4 spelen.” Bron: NOS

8 Comments

 1. Jay

  22 februari 2016 at 12:14

  Mooi om de ambitie van Huiberts te zien en dat hij die ook durft uit te spreken. En gezien de huidige resultaten ook een ambitie die niet eens onmogelijk is. De top 2 is wel duidelijk, maar de subtop ligt dicht bij elkaar en AZ laat de laatste jaren zien bij de top van de subtop te behoren.

 2. Gerritvooijs

  22 februari 2016 at 20:53

  Structureel top 4 is een heel ambitieuze uitspraak.
  Feyenoord is een slapende reus die wakker wordt. De club schrijft nu voor het 2e jaar cijfers.
  De mogelijkheden daar worden nu elk jaar groter.
  Kortom, de 4e plaats zal AZ jaarlijks moeten uitvechten met vooral Vitesse en daarnaast PEC Utrecht Twente Heerenveen en Groningen.

  Om dan structureel voor de eerste 4 te gaan is met de middelen van AZ erg ambitieus.

  AZ heeft nu een sterke selectie maar elk jaar opnieuw zal AZ de tol
  Voor het succes moeten betalen.
  Ook dit jaar zal er aan de steunpilaren getrokken gaan worden. AZ zal weer nieuwe spelers moeten inpassen.

  Dat gecombineerd met Europees voetbal zal AZ elk jaar een moeilijke start bezorgen.
  Maar dat is de charme van ons AZ.

  Pas als AZ de begroting structureel mbv een extra sponsor omhoog kan schroeven zal AZ in staat zijn om de woorden van Huiberts waar te maken.

  Voor mij zal het niets uitmaken maar voor een deel van onze supporters zal dit een eis worden.
  Dat is de consequentie van deze uitspraak.

  • Timon

   24 februari 2016 at 19:09

   Wat een bla bal van die Huiberts! Wees Feyenoord maar heel dankbaar voor hun wanbeleid en vooral dat zij Ron Beton de deur wezen! Dus louter op geluk niet dankzij beleid staat AZ derde !
   Toon dus maar eens aan wat je kunt de komende jaren.
   Extra sponsor? Wat stopt die in AZ! Bedragen door AFAS ed betaald veel lager dan men denkt
   Gaan voor een persoonlijke sponsor Vlaar die een jaar salaris van 1,5 miljoen E wil ophoesten anders gaat hij ( groot gelijk) dit geld elders een paar jaar ophalen waarna hij kan gaan rusten op zijn lauweren en een lokaal voetbal clubje kan gaan trainen als hij daar tenminste zin in heeft .

 3. harm

  22 februari 2016 at 22:52

  Als ze dit team nog redelijk bij elkaar kunnen houden as. zomer dan maak je een kans denk ik, als Henriksen, Vlaar, Johansson, Janssen misschien zouden vertrekken wordt het weer een halfjaar wennen aan elkaar denk ik

  • Vincent

   22 februari 2016 at 23:09

   Alleen Janssen uit dat rijtje vertrekt niet derest wel ja

 4. az woman

  23 februari 2016 at 08:59

  Ik denk dat Max niet anders kan, dan zeggen dat je elk seizoen (hoge) ambities hebt.
  Als Max zou zeggen, we zien dit jaar wel waar we eindigen, komt dat zeer onprofessioneel over. En dat maakt geen aantrekkingskracht los op kaartverkoop en sponsors. Dat neemt niet weg, dat het geen kwaad kan om ambities na te streven, en jezelf druk en een doel op te leggen.

 5. Evert

  23 februari 2016 at 12:23

  Als Huiberts het team nog 1 seizoen bij elkaar kan houden ontstaat er een win/win situatie voor de spelers almede voor AZ. Ik denk mits het team bij elkaar blijft deze voor het kampioenschap kan gaan, hiermee spelen de spelers zich enorm in de kijker bij grote Europese teams en AZ profiteert van de inkomsten. Ik hoop dan ook vurig dat dit besef zowel bij de spelers als AZ in het hoofd speelt! Wat betreft Vlaar, tja ik vind dat deze kerel een heeeeel aantrekkelijk contract moet krijgen met in de toekomst te worden opgenomen in het management van AZ.
  Ach soms is het leuk om van dit soort dingen te dromen…………

 6. remco

  24 februari 2016 at 22:53

  De boer heeft ook weer zijn jaarlijkse praatje gehad zicht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *