AZ vol vertrouwen naar Ajax

By
Updated: februari 22, 2016

AZ gaat vol zelfvertrouwen op bezoek bij Ajax. De formatie van trainer John van den Brom heeft de afgelopen zeven competitieduels gewonnen, waardoor het vertrouwen enorm is in Alkmaar. Joris van Overeem verwacht dat er aanstaande zondag ook gewonnen wordt in de Arena.

“Ik verwacht gewoon een winstpartij. Als ik Ajax was zou ik me wel goed voorbereiden op ons. Het is een bijzondere wedstrijd, zeker gezien de vorm waarin we nu verkeren. Daar kun je gewoon punten pakken”, aldus de jonge middenvelder in gesprek met RTV Noord-Holland.

Dat AZ barst van het vertrouwen, is duidelijk. Ron Vlaar vroeg zich na afloop van de 4-1 zege op FC Groningen af waarom de Alkmaarders niet zouden kunnen winnen bij Ajax. Van Overeem: “Het is eerder de vraag waarom we daar zouden verliezen, we hebben acht keer op rij gewonnen. Hopelijk komt de negende er aan.”

Van Overeem is niet bang voor een terugval. “Ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Dat komt door onze eerste seizoenshelft. Die was zo wisselend en slecht. We zijn nu zo scherp dat ons dat niet kan overkomen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. Jay

  22 februari 2016 at 11:27

  Het is iig de ideale tijd om tegen Ajax te spelen. AZ in bloedvorm en het spel van Ajax is nog verre van goed. Ik heb er ook vertrouwen in.

  Wel ben ik benieuwd hoe deze ploeg omgaat met een eventuele nederlaag. Stort het kaartenhuis dan in of gaan ze de wedstrijd erna weer door met waar ze gebleven waren.

 2. de echte supporter

  22 februari 2016 at 12:51

  Ik denk dat het ook nu ook het beste moment is om Ajax te pakken. We zouden nu drie punten kunnen pakken. De Boer zal wel weer proberen onrust te kweken, maar daar is AZ tegen bestand. En mochten we verliezen, dan denk ik niet dat AZ echt terug valt. Ze zijn mentaal erg sterk geworden.

 3. woonwagenpower

  23 februari 2016 at 07:00

  Je zal in Rotterdam wonen, en voor Feyenoord zijn,
  je hebt een hekel aan .j.x, dat die boven je staan, doet al pijn.
  Je maakt je zorgen onder je Feyenoord dekbed overtrek,
  want je wilt die derde plek.
  Maar tegen je vrienden zeggen, dat je hoopt dat .j.x wint,
  kan niet, dan zijn je vrienden. je niet meer goedgezind.
  Maar zeggen dat een overwinning van AZ goed zal smaken,
  kan je ook niet naar je vrienden toe maken.
  Er passeren in je hoofd van allerlei scenario’s,
  in het maken van een goede keuze voel je, je machteloos.
  Je bent bang voor de nacht die gaat komen,
  je huivert voor boze angstige voetbal dromen.
  Je meldt je af bij je vrienden, en blijft tot Maandagochtend in bed,
  dan kijk je voorzichtig op internet, en zie een knappe overwinning van AZ.

  • de echte supporter

   23 februari 2016 at 13:24

   WWP geweldig opgeschreven. ik zie het helemaal voor me.

 4. az woman

  23 februari 2016 at 07:36

  Hoe krijgen we het grootste deel van de Arena stil?
  Daar is één medicijn voor, AZ voetballen zoals de laatste weken, je zelf blijven.
  Ook wij krijgen kansen. Gelukkig is het voor de meeste spelers niet nieuw om in dat lelijke stadion aan te moeten treden.Misschien doet AZ er wel goed aan om het juiste schoeisel aan te trekken, want als spelers ergens vaak wegglijden is dat wel in de Arena. Ajax zal alles uit de kast halen om ons spel en concentratie te ontregelen.Ik hoop dat de arbitrage geen blunders maakt, en zich niet laat imponeren door dat thuis publiek. Meneer Beton, een aantal AZ spelers zullen op uw leunen, maar dat is geen probleem, U heeft tenslotte brede West-Friese schouders, en wel voor hetere vuren gestaan(derde plaats op WK) Ik wil niet alle verantwoording bij Meneer Beton leggen, ieder moet zijn verantwoording nemen, maar wel luisteren naar mannen die vaker met dit bijltje gehakt hebben, dan zie ik voor AZ een hele mooie 28 februari 2016.

 5. Jeroen

  24 februari 2016 at 21:47

  We spelen zeker weer tegen ajakkes: http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/641576/de-boer-hint-naar-janssen-en-az-maatje-dan-heb-je-altijd-interesse-.html?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=paid&utm_content=textlink&utm_campaign=az

  Blijft een hufter die De Boer. Voor iedere wedstrijd tegen AZ moet hij even laten weten in welke spelers hij interesse heeft…. Kansloos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *