Van den Brom: ‘Zo genoten van mijn ploeg’

By
Updated: februari 14, 2016

Het spel van AZ tijdens de competitieclash met Heracles Almelo was bij vlagen om van te smullen. De Alkmaarders wonnen met 6-3 en zijn inmiddels opgestoomd naar plek vier op de ranglijst. John van den Brom stond na afloop te glunderen voor de camera van FOX Sports.

“Ik heb zó genoten weer van mijn ploeg. Eén van de dingen die wij wilden is: spektakel bieden. Daar slagen we na de winterstop elke week in. Of we nu thuis of uit spelen. Als je zes goals maakt in een uitwedstrijd tegen de nummer drie van de competitie, dan zegt dat heel veel over ons. Dat is zo mooi”, aldus de oefenmeester.

Van den Brom vond dat AZ er in Almelo ‘wel tien of twaalf had kunnen maken’. Tóch werd het nog even spannend. Bij een tussenstand van 3-4 kreeg de thuisploeg de kans op de gelijkmaker. “We maken het onnodig moeilijk. Ze krijgen een kans op de 4-4, dat is helemaal niet nodig. Dat is wel een dingetje waarbij je even met je billen samengeknepen zit. Maar daarna beslis je het snel en is het klaar. Dat is heerlijk.” Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. i.Pjotr3

  14 februari 2016 at 11:23

  Ik ook, hopelijk kunnen we deze flow vasthouden tot eind van seizoen……
  Hopelijk kunnen we Ron Vlaar behouden,…… Belangrijk voor het hele team.
  Laat voor hem het salarisplafond los, en leg hem voor onbepaalde tijd vast.

  • Vincent

   14 februari 2016 at 16:58

   Wat is het salaris plafond van AZ dan?

   • i.Pjotr3

    14 februari 2016 at 18:14

    Exacte cijfers over plafond brengt AZ niet naar buiten, maar ga ernaar vanuit als je Ron Vlaar wil behouden dat hij het getal met 6 nullen wil verdienen.
    Salarisplafond bij AZ zal zeker niet boven de 500.000 /jaar zijn.
    We zijn tenslotte maar een modale subtopper uit de provincie.
    Ten tijden van DSB, waren er meer mogelijkheden, maar de grootverdieners zijn vertrokken

  • 1AZ1

   15 februari 2016 at 19:23

   @i.bjotr3

   Als je daar eenmaal aan gaat beginnen is het einde raadt.

 2. Gerrit Vooijs

  14 februari 2016 at 13:48

  Ik ben het niet met VDB eens. Tegen Roda, Feyenoord, NEC en Vitesse wist ik zeker dat AZ ging winnen omdat het de controle had.
  Gisterenavond was AZ bij 0-3 en 1-4 de controle kwijt omdat het halve team dacht dat het klaar, over, gebeurd was en het gaspedaal losgelaten kon worden.
  Die overmoed kwam AZ nog bijna duur te staan. Rochet hield zijn ploeg in die fases nadrukkelijk op de been met cruciale reddingen.
  AZ speelt als het als 1 team opereert mooi voetbal en is dan te goed voor de tegenstander.
  Zonder die teamspirit en inzet valt AZ terug en wordt het weer zeer kwetsbaar. Die 2-4 kan alleen vallen omdat half AZ staat toe te kijken.
  Tot de 3-4 bleef AZ toe kijken en na de cruciale redding van Rochet stroopte AZ de mouwen weer op en kreeg het opnieuw controle.

  De harde les: AZ moet hard blijven werken anders valt het te ver terug en kan het volstrekt onnodig tegen een zeperd oplopen.

  • Timon

   14 februari 2016 at 20:10

   Gerrit volledig mee eens, RonBeton benadrukt dit ook : concentratie!
   Toch de taak van die VDB ? Totaal geen vertrouwen in die man.

  • Ruud

   15 februari 2016 at 06:58

   Inderdaad waar, Gerrit. Ik heb het idee dat Van der Brom in interviews vooral de flow wil uitstralen. Kritiek bespreekt hij intern wel. Op zich een goede tactiek.

 3. Ruud

  15 februari 2016 at 07:11

  De sfeer is met het vertrek van Hupperts, EL Hamdaoui en vooral Gouweleeuw sterk verbeterd en dat is goed gezien van Huiberts, Van der Brom en Haar. Tel daar de komst van Vlaar, Wuijtens en ook Echteld bij op en het is gaan draaien. Daar komt ook wat geluk bij kijken. Ook is het trainingskamp achteraf een goed middel geweest om de neuzen te richten van de jongens dus zoals Vlaar zegt focus.

 4. Vak J

  15 februari 2016 at 09:23

  Toch is het ook goed om zo iemand als Vlaar in het team te hebben die de euforie wat tempert en de koppies probeert nuchter te houden. Het was een mooie overwinning maar het kon ook de andere kant opgaan en er vlogen er ook drie gemakkelijk in. Ik heb nu al zin in Zaterdag!!! (geen euforie hoor)

  • Gerritvooijs

   19 februari 2016 at 11:56

   Max Huiberts is inmiddels in gesprek met Ron Vlaar om zijn contract te verlengen. Dat heet het ijzer smeden als het heet is……

   Alleen,
   Ron Vlaar wil eerst voetballen en nu niet over een contractverlenging praten.
   Dat is jammer maar goed geprobeerd van Max Huiberts.

 5. harm

  15 februari 2016 at 18:53

  Juist precies zoals Vlaar zei, 1 moment verslappen en je hebt 2 tegengoals om je oren, samen blijven knokken is geweldig spel

 6. de echte supporter

  17 februari 2016 at 07:55

  ik geniet op dit moment van elke wedstrijd van AZ. ik en het wel eens met de reactie van Gerrit. we moeten echt niet verslappen, wan dan zijn we erg kwetsbaar. op naar zaterdag…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *