Ruiter ziet AZ wel zitten

By
Updated: februari 9, 2016

AZ slaagde er in de afgelopen transferperiode niet in om Robbin Ruiter los te weken bij FC Utrecht. De Alkmaarders hebben komende zomer mogelijk meer succes, want de doelman staat open voor een vertrek naar Noord-Holland.

AZ wilde vlak voor het verstrijken van de transferdeadline niet voldoen aan de vraagprijs van Utrecht, waardoor een overgang afketste. Doordat Ruiter niet van plan is om zijn nog tot medio 2017 doorlopende contract te verlengen, lijkt een zomers vertrek voor de hand. Vooral omdat de sluitpost zelf open staat voor een nieuwe uitdaging.

AZ maakt daarbij een goede kans. “‘Ik weet alleen van de concrete interesse van AZ”, vertelt hij aan Voetbal International. “Het is een heel mooie club, vind ik, en ook een club uit de streek waar ik vandaan kom.” Ruiter sprak zelf nog niet met de Alkmaarders. “Ik kom pas zelf in beeld als een geïnteresseerde club eruit is met FC Utrecht.”

“Ik zit nu vier jaar bij FC Utrecht. Het is een fantastische club, alleen wil ik op een gegeven moment ook verder. Een nieuwe omgeving, stappen maken. Maar ik weet niet wat de plannen van AZ zijn, dan moet ik eerst met ze praten. Ik focus me nu op FC Utrecht. Het doel is zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en natuurlijk willen wij die beker pakken.” Ruiter keepte in het verleden eerder voor FC Volendam. Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. i.Pjotr3

  9 februari 2016 at 21:53

  Weet niet of dit DE keeper is die het verschil gaat maken.
  Is ook vaak wisselvallig, misschien neemt hij een ervaren keeperstrainer mee 😉

 2. Vincent

  10 februari 2016 at 00:22

  Te duur koop liever een betere RB en een goede rcv

 3. Gerritvooijs

  10 februari 2016 at 17:20

  Mooi dat hij open staat maar ik zou nu eerst even afwachten hoe Rochet zich ontwikkelt.
  Er is nu duidelijk een positieve trend zichtbaar. AZ heeft nog een optie op Rochet en als hij AZ naar de 3e plaats en Bekerwinst helpt door goed keeperswerk dan zou ik die optie lichten.
  Het geld wat vrij komt van Henriksen kan dan gebruikt worden voor een goede centrum verdediger of opwaardering van het contract van Ron Vlaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *