Ajax houdt Janssen nauwlettend in de gaten

By
Updated: februari 9, 2016

Ajax slaagde er in de afgelopen transferperiode niet in om zich te versterken. De Amsterdammers waren vooral op zoek naar een spits, maar die zoektocht bleef zonder resultaat. Voor Peptalk reden om te vragen: was AZ-spits Vincent Janssen niets geweest voor Ajax?

“Vincent Janssen heeft ook wel op het lijstje gestaan”, geeft coach Frank de Boer toe tegenover presentator Jack van Gelder. “We hebben hem gevolgd in zijn tijd bij Almere City. Dat hij het nu zo fantastisch doet, is een heel groot compliment voor hem en ook voor Almere City. Maar het is wel eens zo dat je sommige spelers eerst het podium moet geven bij de subtop.”

“Dat is met Luis Suarez ook zo geweest (FC Groningen, red.)”, vervolgt de keuzeheer. “En dan is de volgende stap misschien Feyenoord, PSV of Ajax. Mijn broer Ronald is in zijn loopbaan ook even weg geweest naar FC Twente. Maar die speler (Janssen) wordt wel steeds interessanter. Als hij dit kan volhouden, zullen we gek zijn om daar niets mee te doen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

24 Comments

 1. woonwagenpower

  9 februari 2016 at 09:05

  Zie , Lonkt Oranje voor Janssen?

 2. Jeroen

  9 februari 2016 at 09:05

  Wat een vieze neus is die De Boer weer… Natuurlijk precies weer vlak voor het duel tegen Ajax. Dat deed hij ook bij Maher, en ook bij Moisander. Moe word je van die gozer.

  Ik mag hopen dat Ajax wel weet dat ze rond de 10M EUR mogen betalen? Vooral gezien het feit dat Janssen nog wel even blijft doorgaan met scoren.

  • i.Pjotr3

   9 februari 2016 at 19:15

   Jeroen, je slaat de spijker op zijn kop…..altijd als 020- AZ eraan komt, roeren ze in de pot.
   Hopelijk laat Max H. Zijn ballen wel zien, iets wat Stewart niet had.
   Gewoon NIET verkopen dit jaar…….
   …….. En zeker niet aan 020!!!!

 3. az woman

  9 februari 2016 at 09:09

  De rekenmachine van Overmars gaat niet verder dan 5 nullen, helaas de Boertje.

 4. kaazie1987

  9 februari 2016 at 09:40

  Zolang janssen geen interland heeft gespeeld en geen aanvoerder is zal az nooit geen 10 miljoen vangen, 8 zal echt het max zijn helaas maar waar

  • remco

   9 februari 2016 at 12:16

   Niu dan blijft die toch lekker nog een seizoen
   Heb ik geen probleem mee

 5. kees

  9 februari 2016 at 12:51

  Hoi Redactie,
  Wat een angstige website is dit aan het worden zeg.

  Kijk alleen is naar jullie headlines….

  X is in het vizier van Y….. , X raak y zeker kwijt…, Y houdt X nauwlettend in de gaten…..

  Als je maar vaak genoeg roept wij zijn klein en zij zijn groot…etc
  Straal aub is wat poitivisme uit gasten!

  wat dat betreft kunnen we een voorbeeld aan die 020 neuzelaars nemen,

  groeten, ZAANKANTER4EVER!

  • Hatse Flats

   9 februari 2016 at 23:37

   Hoi Kees,

   ik denk dat we ons langzaam mee laten slepen door Mr. Pessimist Timon
   Hopeijk keert ’t tij

   Hatse

 6. Brandon

  9 februari 2016 at 14:16

  Lees mijn vorige stukje deze speler gaat van ze lang zal ze leven niet naar Ajax. Contract bij AZ tot 2020 dus is een bedrag van 10 miljoen of hoger een hele normale prijs en dat betalen die poppenhangers niet.

 7. kaazie1987

  9 februari 2016 at 16:43

  2019 brandon

 8. kaazie1987

  9 februari 2016 at 16:51

  Als az de bekerfinale haalt, en ook nog is hoog eindigt, en janssen scoort ook nog is 20 doelpunten wat voor sportieve ambities heeft janssen dan voor volgend seizoen?? Juist niks… om die reden denk ik dat hij zelf ook wel weg wil. De beste speler is hij nu toch al. En de boer zoekt een spits, het liefst een nederlandse spits daarom hebben ze huntelaar afgelopen winter gepolst. Het is niet de vraag of hij weggaat want dat gaat hij heus wel, maar de vraag is voor welke prijs.

 9. kaazie1987

  9 februari 2016 at 16:53

  Als dit zo door gaat gaan deze zomer weer de beste 4 spelers weg. Henriksen vlaar van overeem en janssen zie ik alle 4 vertrekken op dit moment

  • Silver

   9 februari 2016 at 18:46

   Als Vincent Jansen toch verkocht zou worden, dan kun je beter rechtstreeks aan het buitenland (Engeland of Duitsland) verkopen, dit levert voor AZ meer op ipv de concurrentie te versterken.
   Volgens mij weten ze ook in het buitenland dat AZ prima spelers opleidt!

   • remco

    9 februari 2016 at 21:25

    Ik zou hem minstens nog 1 seizoen houden
    Daarna druiff doorschuiven doet het leuk in de jeugd

   • T.Kooij

    12 februari 2016 at 20:26

    In het buitenland belanden talenten in 9 van de 10 gevallen op de bank. Kijk maar naar Barazite (NEC), Van Ginkel, Zakaria Labyad, Collins John, Royston Drenthe, genoeg voorbeelden. Eerst doorgroeien in de eredivisie.

 10. KeesK

  9 februari 2016 at 17:15

  Hij zou een énorme ezel zijn als hij zich óók aan dat lelijke Bijlmer betonsteen zou stoten. Maar hij zou niet de laatste zijn.

 11. kaazie1987

  9 februari 2016 at 18:55

  Dat levert zeker meer op als je een speler rechtstreeks naar engeland duitsland enz. Kunt brengen betaal je minder belasting als wanneer je een speler aan een club in nederland verkoopt. Hoe dat precies zit weet ik niet maar dat heb ik eens gelezen in de vi

 12. az woman

  9 februari 2016 at 19:51

  Er gaat vandaag geen uur voorbij, of ik denk aan Vincent Janssen. Wat meent Frank de Boer hiervan? Frank weet toch ook dat zijn bestuurders hele korte armpjes hebben, en zodoende niet bij hun knip kunnen? Wil Frank, nu AZ stabiel is, het bij AZ in het honderd laten lopen? Is Frank bang voor het huidige AZ? Bang om van dit AZ te verliezen? Wil Frank bij ons zand in de ogen strooien? Mocht Frank zichzelf realistisch vinden, Max wil jij Frank dan uit die droom helpen? Mocht .j.x zich officieel melden bij je Max, even wat adviezen. UITKNIJPEN, UITWRINGEN, UITPERSEN, die portemonnee. Geen vriendjes met ze worden. En wat Gerrit hier al eerder heeft geschreven, stuur het scoutings apparaat alvast op pad, als het niet in de eigen jeugd rond loopt. Vincent (21 jaar) was niet goed genoeg voor Feyenoord, maar via Almere City ontwikkeld hij zich uitstekend bij AZ, misschien dat dit een vergelijkbaar verhaal kan worden, Vincent Vermeij (21 jaar) was niet goed genoeg voor .j.x,
  maar via de Graafschap kan hij misschien ook bij AZ het ongelijk van .j.x bewijzen? Max ik wens je veel wijsheid en succes toe.

  • remco

   9 februari 2016 at 21:22

   Dan kan je beter capenaert hebbuh van fc eindhoven
   GEEN enkele aankoop doet het daar goed waarom? Meneer de boer wil ze het AJAX spel laten spelen(saai creatiefloos op balbezit)
   Dit is een waarschuwing naar janssen ga niet naar ajax voor je het weet ben zoon saaie omhoog gevalluh creatief loze droef toeter

 13. Evert

  9 februari 2016 at 20:45

  Het hele zooitje van FOX Sports, NOS en het overige Ajaxes mindend journalisten zitten weer te lobbyen om Janssen bij Ajaxes te krijgen, misselijkmakend. Ze praten erover of AZ een soort Jamin is waar je even wat koopt.

  De opmerking alleen al van de BHoer,

  “We hebben hem gevolgd in zijn tijd bij Almere City. Dat hij het nu zo fantastisch doet, is een heel groot compliment voor hem en ook voor Almere City.??????????????

  Volgens mij komt AZ deze eer toe! zij hebben hem gehaald en in hem geloofd en dus in hem geïnvesteerd!!

  Wat mij het meeste stoort is de minachting voor clubs zoals AZ, diezelfde lui hebben de mond vol over de verarming van het Nederlands voetbal waar zij zelf debet aan zijn. Ajax is als een rijke Joods verwende kleuter die denkt dat de wereld om hem draait, en misgund een ieders geluk.

  Ik hou op word alleen maar bozer………………….

  • az woman

   10 februari 2016 at 05:11

   Hoi Evert, als je boos bent schrijf je met een pen, zo scherp als een scheermes.
   De emotie proef je uit je woordkeuze. Je terechte frustratie komt naar boven drijven, als een frikandel in heet frituurvet. Het is een mooi stukje, met 100% waarheidsgehalte. Heel veel mensen in het land lopen achter de grote (.j.x) meute aan, om er maar bij te horen, mensen zonder zelf vertrouwen, zonder eigen mening, mensen die zich verschuilen achter de mening van de grote groep Maar ik ben dankbaar dat er mensen zijn met een eigen mening, die niet achter de grote groep aanhobbelen, mensen met zelfvertrouwen. Éen van hen ben jij, en je staat niet helemaal alleen, AZ liefhebbers op deze site bijvoorbeeld. AZ liefhebbers hebben een verstandige keus gemaakt, AZ liefhebbers hebben een eigen gezicht, en dat kunnen de meeste .j.x meelopers niet zeggen.

 14. vak j

  10 februari 2016 at 13:39

  Gewoon niet ingaan op dit bericht, dat willen ze juist.

 15. harm

  10 februari 2016 at 20:54

  Liefst zo lang mogelijk houden en mocht die weg gaan zo veel mogelijk verkopen. dan zie ik m liever naar PSV gaan, bij 020 wordt je er toch alleen maar minder op qua spel team en club als speler

 16. Gerrit Vooijs

  11 februari 2016 at 19:38

  Voorlopig is dit niet meer als een storm in een glas water.
  Vincent Jansen speelt de rest van dit seizoen voor ons AZ en daar ben ik erg blij mee !
  Volgend seizoen ? Dat zien we wel weer. Als Jansen zo doorgaat is hij niet meer te houden maar dan zal AZ wel een klapper maken waarmee AZ weer verder kan.

  Want dat is de realiteit, nieuwe toppers worden bij ons AZ opgeleid om met een flinke winst verkocht te worden.
  Maar voorlopig moet AZ dit seizoen eerst zo goed mogelijk afmaken met de huidige selectie.

  Aan Max Huiberts de taak om zich nu bezig te houden met het verlengen van contracten en het laten scouten van de eventuele opvolgers voor de as Rochet -Vlaar – Henriksen en Jansen.
  Gezien de recente aankopen Jansen en Wuytens blijkt dat AZ er een goede neus voor heeft.
  Ik heb er vertrouwen in dat ook volgend seizoen weer een goede selectie zal hebben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *