Lonkt Oranje voor Janssen?

By
Updated: februari 8, 2016

Vincent Janssen is niet te stoppen na de winterstop. Hij scoort aan de lopende band en maakte ook de winnende in het thuisduel met Vitesse (1-0). In totaal staat de spits nu op achttien goals in alle competities. Lonkt Oranje?

Ron Vlaar denkt stiekem van wel. “Wat Oranje betreft: voor de toekomst moet je hem vergelijken met Luuk de Jong. Dat is ook zo’n type: sterk en makkelijk scorend. Ik weet niet wat zijn plafond is en of hij al op diens niveau zit. Het is nu belangrijk voor hem om constant stabiel te blijven. Maar als Vincent zo doorgaat, dan ben ik ervan overtuigd dat hij bij Oranje een kans gaat krijgen”, aldus Vlaar in De Telegraaf.

De centrale verdediger van AZ gaat graag de strijd aan met Janssen. “Ik dacht gelijk: ‘Kom maar op’. Dat was goed voor hem, ik denk dat dat ook nodig is. In Engeland heb je een andere manier van verdedigen. Als je met die fysiek in aanraking komt en er mee om leert gaan, is dat alleen maar een plus. Zo móét je ook trainen. Dan maak je elkaar alleen maar sterker”, weet Vlaar.

Janssen gaat zelf ook in op zijn ontwikkeling. “Ik ben zelf niet echt het type Nederlandse spits. En merk dat verdedigers daar moeite mee hebben. Waar mijn grenzen liggen weet ik niet”, aldus de spits, die heeft geleerd van zijn Feyenoord-periode. “Dat was een mindere periode, daar heb ik tegenslagen gehad. Wat ik in mijn jeugd heb meegemaakt, daar ben ik alleen maar sterker van geworden.” Bron: Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. urdal

  8 februari 2016 at 10:14

  Janssen komt er wel. Die bouwt zijn carriere rustig op en zal na volgend jaar naar engeland gaan denk ik.
  Wat Vlaar betreft, ik denk dat AZ hem een contract voor 3 jaar moet aanbieden met de garantie dat hij daarna binnen AZ werkzaam blijft.
  Kan hij de jeugd begeleiden zodat als hij stopt, dat er weer kerels als verdedigers staan.

 2. Harry

  8 februari 2016 at 10:30

  Hetzij te hopen dat hij zijn kop niet gek laat maken en nog een jaar of 2 bij AZ blijft ballen en daarna een stap omhoog maakt.p.s niet naar die neuzen aub

 3. Jay

  8 februari 2016 at 11:34

  Ik vrees dat Ajax, PSV en Feyenoord aan het eind van het seizoen in de rij zullen staan voor Vlaar en Janssen. En ondertussen weten we dat als er genoeg geboden wordt, ze gewoon vertrekken.

  En zowel Vlaar als Janssen zullen in deze vorm ook Oranje gaan halen, waardoor hun marktwaarde nog meer zal stijgen en er nog meer (buitenlandse)clubs geïnteresseerd zullen raken. Helaas worden ze dan onhoudbaar voor een club als AZ.

 4. urdal

  8 februari 2016 at 14:09

  Ik denk dat ze beide iig niet naar 010 zullen gaan.

 5. Vincent

  8 februari 2016 at 19:09

  Oranje halen is tegenwoordig niet zo moeilijk

 6. Silver

  8 februari 2016 at 21:39

  Is het een idee om te proberen om kashia van vitesse aan het einde van het seizoen over te nemen?
  Volgens mij een prima speler om in het centrum van de verdediging te hebben.

 7. Ryan

  9 februari 2016 at 05:54

  En ja hoor daar begint het weer…
  Frank de Boer heeft aangegeven dat ajax hem volgt, zucht….

  Als de Boer dat over een speler van AZ zegt dan betekent het meestal dat AZ tegen ajax moet. En dat klopt over 3 weken dus vanaf nu gaan we elke dag iets horen van het ajax-kamp Hoe geweldig Janssen wel niet is en dat ajax hem graag naar hun toe haalt.

  Zucht…

 8. az woman

  9 februari 2016 at 08:08

  Ryan, daar heb je gelijk in, dit is de Boer psychologie, vroeger had .j.x dat niet nodig, maar de Boer probeert op deze manier, net als de laatste jaren, een AZ speler uit zijn concentratie te halen.Al begonnen ze er bij Foxsports (lees Jan Joost van Gangelen) ook al over, of Vincent na dit seizoen naar .j.x zou moeten/kunnen. NEE MENEER van GANGELEN! Als de .j.x scouting zo’n neus voor talenten zou hebben, hadden ze Vincent zelf wel gehaald bij Almere City, maar meneer van Gangelen, dat .j.x waar uw hart blijkbaar ligt, legt hier toch pijnlijk bloot dat hun scoutings apparaat volledig onkundig is, dat heeft het de laatste jaren met zoveel miskopen wel bewezen! Daar komt bij dat er in de Bijlmer meer verdeeldheid heerst, dan saamhorigheid. Dan wil of meneer Overmars, of hun RVC ook nog voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. meneer de Boer, ik zou als ik u was eerst maar eens jullie eigen scoutings apparaat op hun kl.ten geven, want die talenten/spelers waar hun mee aankomen ( de aankopen) hebben sportief weinig extra’s gebracht, en financieel alleen maar gekost. Daarbij bewijst u meneer de Boer, dat aankopen onder uw hoede er vaak niet beter op worden, wat zeg ik? hun ontwikkeling stagneert vaak. Meneer de Boer, AZ is niet de club die voor jullie het huiswerk gaat doen, daar is AZ niet voor opgericht, AZ heeft ook sportieve ambities, en wil financieel ook vooruit en gezond blijven!

  • i.Pjotr3

   9 februari 2016 at 19:18

   Jan Jood v. gangelen………..top journalistiek……..zucht

 9. woonwagenpower

  9 februari 2016 at 08:49

  Soms heb je een hekel aan een club,
  soms stoor je, je aan mensen die werken bij een club,
  soms erger je, je aan uitspraken van personen van een bepaalde club,
  soms vindt je een stadion spuug lelijk,
  soms zie je bij een club, misplaatste arrogantie,
  soms heeft een club, journalisten op de hand,
  soms speelt een club in foei lelijke uit shirts,
  soms vindt een club zichzelf de beste,
  soms pleegt een supportersschare plagiaat,
  soms geeft een club niet toe, dat het vieze spelletjes speelt,
  soms heeft een club voorkeur van de bondscoach,
  soms weet een club niet goed hoe ze met mensen moeten omgaan,
  soms heeft een club een grote mond over anderen,
  soms ontbreekt het bij een club aan een goed scoutings apparaat,
  soms wordt bij een club een speler niet beter,
  soms belandt bij een club een aankoop op de tribune,
  soms hanteert een club achterlijke prijzen in hun stadion,
  soms moet een aankoop eerst een jaar op Maandag voetballen om hun systeem te begrijpen,
  soms denk je……………………………………………………….
  Wat ben ik blij dat ik voor AZ ben.

 10. de echte supporter

  9 februari 2016 at 20:38

  woonwagenpoter weer geweldige reactie. ben met je slot zin helemaal eens

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *