Voorbeschouwing AZ – Vitesse

By
Updated: februari 5, 2016

John van den Brom sprak vrijdagmiddag na afloop van de training over de bekerloting, de wedstrijd tegen Vitesse en de focus binnen zijn spelersgroep. “Dat vind ik mooi.”

“Het is een pittige loting, dat had beter gekund”, zei Van den Brom over het uitduel met Feyenoord in de halve finales van de KNVB beker. “Maar voor alles is wat te zeggen. We krijgen nu in een volle Kuip een mooi podium om de finale te halen. Ik hou ook voor ogen dat we thuis onlangs overtuigend van Feyenoord hebben gewonnen, al biedt dat natuurlijk geen garanties. Hopelijk kunnen we De Kuip stil spelen.”

Focus
Van den Brom: “In de spelersgroep heb ik niemand over de loting gehoord. Ze zijn alleen maar met Vitesse bezig. Die focus is veel groter. Dat vind ik mooi. We willen doorgaan waar we mee bezig zijn.”

Opdam
Mattias Johansson is zaterdag geschorst. Zijn vervanger is Levi Opdam. “Hij heeft het dinsdag tegen HHC goed gedaan en laat ook bij Jong AZ al langer zien dat hij het niveau aankan”, zei Van den Brom over de 19-jarige rechtsback uit de eigen opleiding. “Hij mag nu zijn Eredivisie-debuut maken. Dat is mooi voor hem en voor de club. En het is tegen Vitesse overzichtelijk voor Levi, want zij spelen met buitenspelers. Als ze in een 4-4-2-systeem zouden spelen, was het een ander verhaal geweest.”

Haps
Tegen HHC ontbrak Ridgeciano Haps vanwege een blessure aan zijn hamstrings. “Hij is een twijfelgeval voor zaterdag. Ik moet nog met de medische staf in conclaaf”, zei de hoofdtrainer. Joris van Overeem is hersteld van zijn scheenbeenblessure.

Concurrentie
Van den Brom: “Voor ons is het nu zaak om de goede resultaten vast te houden. We staan weer in de subtop en hebben alles weer in eigen hand. De komende weken kunnen we tegen de concurrenten dubbele punten pakken. Dat begint zaterdag tegen Vitesse.”

Live

AZ – Vitesse begint zaterdag om 19:45 uur. Voor dit duel zijn nog kaarten beschikbaar. Bron: AZ

12 Comments

 1. Timon

  5 februari 2016 at 16:09

  De eerste keer dat ik hoop dat Haps fit is : anders stelt VDB die Brezandzak weer op en voetbal je met 9 1/2 man, want die Opdan telt voor de helft mee.

  • i.Pjotr3

   5 februari 2016 at 19:58

   7 spelers uit geldverspillende nietszeggende jeugdopleiding………..
   Kortom kansloos

  • AZ'67

   6 februari 2016 at 11:23

   Vrees er ook voor, met 2,5-3-3 kan AZ geen druk naar voren zetten en is het een kwestie van tijd voor dat de bal er bij AZ in ligt. Die Serviër heeft tot nu nig steeds helemaal niets laten zien en die Obddam boezemt ook geen enkele aanvaller enig angst in.

   In tegenstelling tot Timon kan ik niet wachten totdat Jop er weer staat, want die kan in ieder geval wel verdedigen.

 2. Jay

  5 februari 2016 at 16:22

  Ben erg benieuwd naar Opdam. Als je hem ziet denk je aan een jongetje van 16. Geen fysiek sterke verdediger, dus moet hij het hebben van techniek en spelinzicht.

  Leuk dat van den Brom Vitesse nog even de tip geeft om 4-4-2 te gaan spelen. Hopelijk lezen ze bij Vitesse niet mee.

  • Gerritvooijs

   5 februari 2016 at 17:10

   Vitesse gaat net als AZ uit van eigen kracht dus die spelen met hun vaste 443 systeem.
   De laatste weken scoort Vitesse moeilijk waardoor het veld overwicht niet in de resultaten tot uitdrukking kwam.

   Wordt een zeer pittig potje maar ik verwacht toch een overwinning voor AZ.

   • Gerritvooijs

    5 februari 2016 at 17:11

    433 natuurlijk 🙂

 3. Brandon

  5 februari 2016 at 17:30

  Als we met dezelfde backs spelen als afgelopen woensdag komen we aanvallend tekort en kunnen geen druk zetten op Vitesse. Wanneer Haps niet speelt geen Brezancic aub.

 4. de echte supporter

  6 februari 2016 at 13:01

  ik hoop op Haps wat is die Brezbancic een dweil. ka echt niets. Ja opdam ik weet het nog niet. laten we hem een eerlijke kans geven en zich waarmaken tegen vitesse. ik hoop op drie punten voor az, maar az zal ervoor moeten strijden.

 5. Timon

  6 februari 2016 at 16:10

  Die Gouweleeuw weer op de bank bij. Augsburg!

  • KeesK

   6 februari 2016 at 18:58

   En geen Haps maar Ouwejan. Wordt misschien nog een mooie dag vandaag!

   • Timon

    6 februari 2016 at 23:37

    Prima wedstrijd van die jongen,passeer beweging eerste helft langs de lijn : klasse .

    • Jeroen

     7 februari 2016 at 00:01

     Ouwejan deed het inderdaad erg goed. Goede vervanger voor Haps.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *