Delegatie van Real Madrid naar Alkmaar

By
Updated: februari 5, 2016

Real Madrid is onder de indruk van de manier van opleiden van AZ en is deze week daarom naar Alkmaar afgereisd om met eigen ogen te zien hoe de huidige nummer acht van de Eredivisie de boel aanpakt. “Er waren hier 25 mensen van Madrid”, zegt hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg op de clubwebsite.

Hoofd prestatie en ontwikkeling Marijn Beuker heeft een toelichting gegeven aan de Spaanse delegatie: “Onze visie en de manier waarop wij een prestatiecultuur proberen te creëren waarin spelers optimaal kunnen presteren. Hoe haal je het beste uit de jongens? Over dit soort onderwerpen sparren wij graag met andere clubs”, aldus Brandenburg.

Ook Olav Versloot (inspanningsfysioloog), Bart Heuvingh (topsportbegeleider) en Kelvin Duffree (jeugdtrainer) deden hun zegje. “Het is leuk om te horen dat onze gasten onder de indruk waren. Interesse van andere clubs is niet iets van gisteren, maar sinds wij de award voor beste jeugdopleiding hebben gewonnen, merk je dat grote, internationale clubs nu ook op ons afkomen. Wij delen onze informatie en hopen daar iets voor terug te krijgen, een relatie mee op te bouwen zodat wij weer een volgende stap kunnen zetten”, aldus Brandenburg. Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. Joost

  5 februari 2016 at 09:09

  Waarom gaan die topploegen nu bij zo’n waardeloze jeugdopleiding kijken? Zonde van het geld, he Timon?

  • az alkmaar

   5 februari 2016 at 12:27

   @joost

   Timon de zuurpruim is nog aan het slapen xD

   • Timon

    7 februari 2016 at 00:00

    Ik ben heel,heel wakker! En eerlijk is eerlijk,die Ouwejan speelde vandaag een prima wedstrijd! Maar wie ,ja wie haalde dan die Brezandzak binnen ? Duidelijk nu dat die niet meer aan spelen toekomt . Wat heeft die gozer met tekengeld, spelersmakelaar, etc etc gekost?.?

 2. az alkmaar

  5 februari 2016 at 12:26

  Aan de ene kant is dit een eer, maar aan de andere kant zal dit wel weer ten kosten gaan van talent dat weggekaapt wordt..

 3. Ruud

  5 februari 2016 at 12:45

  Dit is ons verdienmodel. Al het talent afstropen vanaf de lijn Zaandam-Heemskerk en soms wat uit Amsterdam. Dat duur verkopen, want AZ moet nog 20 jaar wachten op de volgende suikeroom. Een Chinees als suikeroom is het gelukkig niet geworden. Dan had AZ er anders voor gestaan nu.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *