Van den Brom: de weg naar meer ligt open voor AZ

By
Updated: februari 2, 2016

In de eerste seizoenshelft liep het nog niet optimaal bij AZ, maar sinds de winterstop valt de ploeg van trainer John van den Brom op met bij vlagen flitsend voetbal. Het leverde de Alkmaarders vier overwinningen op uit evenveel duels. Vanavond wacht in de kwartfinales van de KNVB-beker amateurclub HHC Hardenberg.

Alleen koploper PSV en AZ wonnen elke wedstrijd na de winterstop. De achterstand op nummer drie Feyenoord is tot vijf punten verkleind. “De ontwikkeling gaat hard bij ons”, stelt Van den Brom. “We zijn stabieler geworden. Ik ben benieuwd waar het eindigt, bij de ploegen boven ons stroopt het nogal.”

AZ is in de eredivisie dus in de ‘winning mood’. In de beker plaatsten de Alkmaarders zich door overwinningen op VVV-Venlo (6-1), Telstar (0-1) en Kozakken Boys (1-3) voor de kwartfinales, waar opnieuw de tegenstand vanuit de amateurwereld komt.

Tegen Kozakken Boys verliep het moeizaam voor AZ. Pas in de laatste tien minuten nam de ploeg afstand van de amateurs. “Dat is een goede les geweest. Wij weten alles van HHC”, vertelt Van den Brom over de topklasser die vanavond op bezoek komt.

“Ik ben er zelf ook geweest om te kijken. Ik ken het amateurvoetbal sowieso goed, het interesseert me. Ik ben ooit begonnen als trainer bij de amateurs van Bennekom en ik woon in Amersfoort. Bij ons in de buurt is de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Ik vind amateurvoetbal leuk.”

‘Never change a winning team’, ook niet tegen amateurs, zo redeneert de trainer van AZ. Hij gaat geen rare fratsen uithalen met de opstelling. “Nee, ik vind dat je de goede fase niet moet doorbreken. Ik zie steeds meer automatismen in de ploeg en daar worden we beter van. Het plezier straalt er vanaf. De weg naar meer ligt open.” Bron: NOS

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *