AZ verlengt met talenten

By
Updated: januari 22, 2016

AZ heeft eerder deze week de contracten verlengd van meerdere talenten.

Guus Til

Een kleine week geleden tekende hij een contract dat hem tot medio 2019 aan AZ heeft verbonden. Onder 19-middenvelder Guus Til deed het logischerwijs met een brede grijns op zijn gezicht, maar verzekerde niet veel later dat de buit voor hem nu zeker nog niet binnen is.

“Dit is een heel mooi moment, maar ik wil er alleen niet te lang bij stil blijven staan”, waren de woorden op die betreffende donderdagmiddag in het AFAS Stadion. Til vertelde te waken voor laksheid nu hij zijn contract in de pocket heeft. Daarvoor gingen teveel anderen volgens hem eerder de bietenberg op. “Ik wil binnen twee jaar mijn debuut hebben gemaakt en dus is het nu zaak om keihard door te pakken. Volgend seizoen naar Jong AZ en dan de stap naar het eerste maken. Daartussenin wil ik koste wat kost niet te veel tijd laten zitten.”

Viktor Karl Einarsson 

AZ heeft het contract van Viktor Karl Einarsson (18) opengebroken en verlengd tot medio 2019. De IJslandse middenvelder was in het bezit van een contract dat komende zomer zou aflopen. Hij maakt momenteel deel uit van de selectie van Jong AZ.

Einarsson kwam in augustus 2013 – na meerdere stages bij AZ – vanuit IJsland naar Alkmaar. In zijn geboorteland kwam de allround middenvelder uit voor Breidablik. Tot een debuut in de hoofdmacht van AZ kwam het nog niet.

Pantelis Hatzidiakos 

AZ heeft de verbintenis van Pantelis Hatzidiakos (19) opengebroken en verlengd tot medio 2020. Het vorige contract van de verdediger liep nog tot de zomer van 2017. De aanvoerder van Jong AZ maakte onlangs zijn debuut in het eerste elftal van AZ.

“Een jaar geleden stond ik hier ook”, herinnert Hatzidiakos zich. “Toen was de contractverlenging een heel mooie beloning voor mij en nu heb ik hetzelfde. Ik voel me hier goed en de club heeft vertrouwen in mij. Inmiddels heb ik mijn debuut gemaakt in de Eredivisie, het bekertoernooi en de Europa League. Dat voelt heerlijk en het geeft zelfvertrouwen. Ik ga keihard werken om mijn volgende doelen te behalen.”

Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. KeesK

  22 januari 2016 at 10:33

  Max heeft geleerd van gevalletje Hoedt en zit niet stil. Maar zal desondanks niet iedere jeugdspeler belonen.

 2. AZ4Altijd

  22 januari 2016 at 14:07

  Overeem?

  • Gerrit Vooijs

   22 januari 2016 at 22:50

   Dat is geen jeugdspeler meer maar inmiddels een dragende speler voor AZ.
   Ik denk niet dat Overeem bij gaat tekenen tenzij tegen een gelimiteerde transfersom. Zijn zaakwaarnemer zal hem waarschijnlijk adviseren de zomerperiode af te wachten en dan de aanbiedingen, waaronder die van AZ, tegen elkaar af te wegen.

   Maar we moeten eerlijk zijn. Als Overeem deze vorm zo weet vast te houden kan hij elders misschien meer verdienen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *