AZ start gesprekken met Van Overeem over verlenging

By
Updated: januari 19, 2016

AZ praat met Joris van Overeem over het openbreken van zijn contract. De jonge middenvelder heeft dat aan voetbalpraatprogramma FC Afkicken laten weten.

In de winterstop reisde AZ af naar Spanje voor een trainingskamp en daar zaten club en speler met elkaar om de tafel. Momenteel ligt Van Overeem (21) nog vast tot medio 2017. “Het gesprek ging met name over het plan dat AZ met mij heeft en over de rol die ze voor mij voor ogen hebben”, vertelt hij. Het ging overigens om een oriënterend gesprek. Van een concrete aanbieding is volgens Van Overeem nog geen sprake.

“Ik ambieer de nummer tien-positie, maar daar speelt Markus Henriksen op dit moment. Hij is echter meer een loper die constant de diepte zoekt, een beetje zoals Lex Immers”, legt de jeugdinternational uit. “Ik ben meer een speler die de bal zoekt tussen de linies. Bij AZ speel ik daarom op dit moment meer op de nummer zes-positie.” Bron: Voetbalprimeur.nl

13 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  19 januari 2016 at 22:56

  Dit gaat wel goed komen. Henriksen vertrekt en dan kan AZ overstappen op een ander spelletje. Overigens is Dos Santos natuurlijk ook in de markt voor die positie. Op links komt Dos Santos nu eenmaal minder tot zijn recht.
  Hoe dan ook, achter de schermen is AZ duidelijk goed bezig.

 2. Jay

  20 januari 2016 at 11:26

  Ik weet nog niet zo zeker of dit goed gaat komen. Hij is op dit moment 1 van de besten bij AZ, geeft aan dat hij wel naar Ajax zou willen en is blijkbaar nog niet tevreden met de plannen die AZ met hem heeft.

  Als AZ niet snel verlengt zie ik hem zo naar Ajax verkassen, mits die hem willen hebben. Ik zou hem die nummer 10 plek toezeggen, want deze jongen moet gewoon nog zeker 2 jaar bij AZ blijven.

  • Gerritvooijs

   20 januari 2016 at 14:04

   Als het niet lukt dan is dat zo. AZ probeert hem binnenboord te houden.
   De vraag is of AZ hem genoeg kan bieden.
   Hoe sterker van Overeem gaat presteren Hoe groter de kans dat er interesse voor hem is.
   Daarmee wordt de kans op bijtekenen steeds kleiner.
   AZ is qua begroting en stadion een middenmoter. Talentvolle jongeren die naar de top kunnen zullen niet staan te springen om bijtekenen. Daar zorgt hun zaakwaarnemer wel voor.

   • Timon

    20 januari 2016 at 15:34

    Dus als je bij AZ de enigste bent die met wat passie en inzet speelt,ben je meteen een toppertje?? Kan je nagaan hoe het niveau is gedaald! Als hij echt zo goed was,speelde hij op zijn leeftijd al niet meer bijAZ.
    Gewoon normale middenmoot eredivisie speler,blij zijn met contract van tonnetje of 3a4 bij AZ.

 3. Timon

  20 januari 2016 at 13:38

  Dos Santos? Dos Santos?.? Niveau Huppeltje: verhuren/verkopen,is niks wordt niks

 4. kaazie1987

  20 januari 2016 at 17:01

  De beste wedstrijd die ik gezien heb van dos santos was in zijn debuutwedstrijd 2 jaar terug tegen kv mechelen, daarin speelde hij als rechtermiddenvelder. Ik zou als ik jvdb was dos santos als rechter middenvelder neer zetten. In de nederlandse competitie kan dat best, bij herecles spelen ze ook met 3 voetballende middenvelders zonder fysiek

 5. kaazie1987

  20 januari 2016 at 17:04

  Op 10 zie ik dos santos de komende 2 jaar niet zitten, liever zie ik joris op 10 dat heeft hij vorig jaar bij dordrecht bewezen. Co adriaanse noemde hem de sensatie van het seizoen,vervolgens speeld hij bij az als rechtermiddenvelder. Wat is dat toch bij az dat ze heel veel spelers niet op hun favoriete positie zetten??

  • Timon

   20 januari 2016 at 19:00

   Hebben zij van van Gaal geleerd, vreselijk!

   • remco

    20 januari 2016 at 21:00

    Mischien omdat daar henriksen daar staat en die dit seizoen op dreef staat

 6. kaazie1987

  21 januari 2016 at 06:58

  Dat el hamdaoui met zijn rechterbeen op links staat begrijp ik ook niet, dat werkt alleen als je snel en technisch net zoals robben. In mijn ogen moet je el hamdaoui net achter de spits zetten dat geldt ook voor muhren

  • Gerrit Vooijs

   21 januari 2016 at 08:06

   Hamdaoui op links heeft maar 1 doel in mijn ogen: breng Hamdaoui met zijn rechterbeen voor de goal. Kijk, dat betekent dat er niemand op links is dus daar ligt een rol voor de opstomende Haps die in het gat moet duiken.

   Voetballen is aanvallen maar ook verdedigen en dat kunnen Hamdaoui en Muhren niet. Daarom moet je dit soort spelers op een plek met het minste risico zetten.

 7. paddyk

  22 januari 2016 at 02:10

  Het gaat híer toch over van overeen?

 8. paddyk

  22 januari 2016 at 02:10

  Het gaat híer toch over van overeem?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *