‘AZ raakt ook Henriksen kwijt’

By
Updated: januari 11, 2016

Markus Henriksen kan de eerste Noor in de Serie A worden sinds John Arne Riise in 2011. Het mediaconglomeraat Mediaset bericht maandagavond dat AZ en Napoli elkaar gevonden hebben in een transfersom van vijf miljoen euro.

Het is de bedoeling dat de 23-jarige Henriksen in de zomer naar Stadio San Paolo verhuist. “Ik heb hier geen commentaar op”, reageerde de 24-voudig A-international nanavraag van het Noorse TV2.

Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2017 en speelde tot dusver 124 officiële wedstrijden in Alkmaar. Daarin kwam Henriksen tot 25 doelpunten en 14 assists.

Henriksen wordt al enkele weken met Napoli in verband gebracht, maar directeur voetbalzaken Max Huiberts liet vorige week maandag weten dat Napoli zich nog niet officieel in het AFAS Stadion gemeld had. De ex-speler van Rosenborg BK gaf in december wel aan open te staan voor een vervolgstap: “De Serie A is een goede competitie en Napoli is een goede club.” Bron: Voetbalzone.nl

23 Comments

 1. Joep

  11 januari 2016 at 23:14

  ik vind de bedragen zo laag of ligt dat nu aan mij? Zijn niet de minste spelers al is Henriksen ook wel vaak geblesseerd. Ben benieuwd hoe AZ dit weer gaat opvangen.

 2. Ryan

  12 januari 2016 at 00:14

  Max is bezig met uitverkoop?

  Eerst gouweleeuw voor een lage prijs en nu Henriksen voor een lage prijs..

  Hij moet nog werken aan het hard spelen van de onderhandelingen merk ik al

 3. az woman

  12 januari 2016 at 06:25

  Na dit seizoen had Markus nog een 1 jarig contract, dan vind ik vijf miljoen niet verkeerd, ik weet niet of AZ nog door verkoop percentages heeft afgedwongen.
  Ook las ik dat Jeffrey voor drie miljoen is weg gegaan, dat vind ik niet onaardig voor een ongemotiveerde, onprofessionele speler. Ik was blij toen Jeffrey kwam, maar ben nog veel blijer, gezien deze eerste seizoenshelft, dat hij naar Duitsland is gegaan. Beter een half ei, dan een lege dop zou ik zeggen. NU mag Max opzoek naar een fatsoenlijke rechter verdediger, of gokt Max op de jeugd? Want straks krijgt Lewis natuurlijk zijn kans, maar dan praten we nog maar over één rechtsback, want Mattias tel ik niet mee als verdediger.

  • oma

   12 januari 2016 at 07:37

   ik ben het met je eens az woman,deze jongen heeft vier jaar voor AZ gespeeld heel normaal dat hij hoger op wil en weggaat.
   de prijs van vijf miljoen vind ik ook niet verkeert als het waar is.
   je weet bovendien niet wat er nog meer uit gehaald is.

   net als met Gouweleeuw,het zijn maar geruchten van 3 miljoen.
   dat was zijn marktwaarden,AZ kan er wel meer uitgehaald hebben.
   het schijnt nog een lastpak ook te zijn geweest,dus liever kwijt dan rijk.

   nu met een rotgang achter een rechtsachter aan,Max dat we verlost worden van die zak die nu iedere keer pogingen doet op die plek en er niets van terecht brengt.

 4. kaazie1987

  12 januari 2016 at 06:49

  Ze zijn bezig met een rechtervleugelverdediger uit de balkan las ik

 5. kaazie1987

  12 januari 2016 at 06:50

  Denk zelf dat die santos ook nog komen gaat. Die kan dan el ham opvolgen want heeft in zijn carriere het meest linksbuiten gestaan

 6. Vincent

  12 januari 2016 at 08:50

  Man man man zelfs Stewart kon beter onderhandelen

 7. Ruud

  12 januari 2016 at 20:16

  Er ging toch niks gebeuren volgens Huiberts? Plotseling is het weer bal en vliegen er weer een paar uit als er een zak geld voor de deur staat. Op de nieuwjaarsreceptie was het ook duidelijk… De tribunes worden leger…

 8. edwin

  12 januari 2016 at 20:39

  Henriksen verkopen voor 5 miljoen en Gouweleeuw voor 3 miljoen is niet verkeerd. Vergeet het niveau van de Nederlandse competitie niet he!
  Hendriksen is een goede AZ speler maar in de Serie A zal het een middelmatige waterdrager zijn. Wel jammer dat hij weg gaat maar er zijn vast en zeker in augustus na het mislopen van zijn transfer afspraken gemaakt zijn. En Gouweleeuw, aanvoerder van AZ is er debet aan dat de defensie dit seizoen zo lek als een mandje is. Ik mis leiderschap bij hem. Ik heb vertrouwen in Luckassen en jongens zoals Pantelis Hatzidiakos en Joris Kramer in de verdediging. Het zijn nog talenten, ze zijn er nog niet maar krijgen in een seizoenhelft zonder Europees voetbal de kans om te rijpen

  • edwin

   12 januari 2016 at 20:39

   Met mislopen van de transfer bedoel ik Gouweleeuw

 9. remco

  12 januari 2016 at 20:45

  bel hassiani, sainsbury op proberen te pikken als vervangers voor gouweleeuw en henriksen

  • Gerritvooijs

   14 januari 2016 at 17:19

   AZ heeft bij monde van Max Huiberts ďe interesse in de transfervrij Lam bevestigd. Hij zal dus de goedkope oplossing kunnen worden voor Gouweleeuw.
   Zelfde voetballer alleen geen body. Opeen of andere manier wil az ben echte verdedigers maar sierlijke voetballers in de achterste lijn. Tussen dit soort voetballers is Job een topper.

 10. KeesK

  12 januari 2016 at 23:35

  Voor een club die op een plaats op de ranglijst staat van pak em beet een Heracles normaliter mag je in je handjes knijpen met deze bedragen.
  Bijna precies zoals gepland voor de broodvoetballertjes en het bedrijfsplan. Dat de tribune het slachtoffer hiervan is, is te danken aan de zuigende werking van de buitenlandse bergen knaken en ponden.

  • Gerrit Vooijs

   13 januari 2016 at 18:41

   Eens,
   AZ vangt ca 8 miljoen voor 2 spelers en dat heeft AZ dan ook nog te danken aan deelname aan het Europees voetbal waar deze beide spelers internationaal de aandacht hebben getrokken.
   Kortom dit is voor AZ een prima deal, marktconform voor een club met de status van AZ.

 11. Gerrit Vooijs

  13 januari 2016 at 19:10

  AZ reserves en jeugd wint met 1-3 in A’dam van Ajax met spelers als Boer, Van Rhijn, VD Hoorn, Viergever, Schone, Serrero, EL Ghazi.
  Kortom, de AZ jeugd en reserves hebben veel te veel kwaliteit om de toekomst van AZ negatief te bespiegelen. Ook dus niet als Vlaar, Hamdaoui, Henriksen en Gouweleeuw vertrokken zijn, want deze spelers deden allen niet mee !

   • Jan

    13 januari 2016 at 22:23

    Dan is Muhren wel niet zo snel, als velen zeggen, maar hij vertrekt wel altijd op tijd. Levensgevaarlijk en doelgericht.
    ben benieuwd wanneer hij nou eens meer speelminuten krijg

    • az woman

     14 januari 2016 at 08:51

     Robert heeft het inmiddels toch echt wel verdient om eens een basis plaats te krijgen voor een wedstrijdje of vijf. Dan kan hij het verschil laten zien zien.

     • Jan

      14 januari 2016 at 09:54

      vd Brom denkt dat hij alleen in de laatste minuten kan scoren, maar hier bewijst hij het tegendeel. De basis elf zullen de komende 10 weken wel hetzelfde blijven, want daar heeft vd Brom op getraind. Hopelijk is dat een goede formule.

 12. kaazie1987

  14 januari 2016 at 18:07

  thomas lam moet de nieuwe centrale verdediger worden volgens foxsport heeft max dat ook al bevestigd

 13. kaazie1987

  14 januari 2016 at 18:13

  ja onbegrijpelijk hoe az is omgegaan met robert muhren, heeft in de minuten die hij mocht spelen toch regelmatig zijn doelpuntjes gemaakt, en dan spelen ze tegen een amateurclub in de beker en dan mag hij niet eens in de basis starten, geheel terecht dat hij daarover wat gezegd heeft in de media. daarmee wil ik niet zeggen dat hij beter is dan vincent janssen want dat is hij niet janssen is een veel betere voetballende spits, maar robert had in die periode dat henriksen gebleseerd was prima met janssen kunnen spelen

  • Jan

   14 januari 2016 at 21:17

   Goed geciteerd, alleen vind ik Janssen geen betere voetballende spits, maar een beter aanspeelpunt omdat hij goed met z’n sterke lichaam werkt. Muhren is technischer en beweeglijker en maakt de kansen die hij krijgt, makkelijker af. Maar zoveel kansen krijgt hij niet, want hij speelt weinig of niet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *