‘AZ heeft oogje op spits Christian Santos’

By
Updated: januari 4, 2016

Christian Santos maakt mogelijk een transfer in de Eredivisie. De aanvaller van NEC beschikt over een aflopend contract bij zijn huidige werkgever en staat in de belangstelling van AZ, zo meldt de Gelderlander. De Alkmaarders zouden Santos nog deze maand willen vastleggen.

De 27-jarige Santos is bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC en maakte vorig jaar 23 doelpunten in de Jupiler League, terwijl hij in de Eredivisie ook al 11 keer trefzeker was. NEC wilde het contract van zijn topscorer graag verlengen, maar heeft niet de financiële middelen om de Zuid-Amerikaan een goede aanbieding te doen. De huidige nummer zes van de ranglijst zal Santos dan ook deze maand moeten verkopen, als het nog iets aan hem wil verdienen.

Mogelijk gaat Santos dus wel verder bij AZ, dat teleurstellend twaalfde staat in de Eredivisie en in de tweede seizoenshelft wil klimmen op de ranglijst. De belangstelling van de Alkmaarders is toch bijzonder, want AZ heeft met Vincent Janssen, Mounir El Hamdaoui en Robert Mühren al drie centrumspitsen in huis. AZ is niet de enige club met interesse in Santos: ook clubs uit Spanje en Engeland hebben de aanvaller op de korrel. Bron: Voetbalzone.nl

17 Comments

 1. Jeroen

  4 januari 2016 at 11:00

  Dat zou betekenen dat Muhren vertrekt deze maand. Zou niet inzien waarom AZ anders nog een extra spits zou willen aantrekken.

  • Jan

   4 januari 2016 at 16:32

   Ik geloof hier niks van, anders hadden ze muhren wel toestemming gegeven om in december te vertrekken. Er was toen genoeg interesse
   om hem te huren, maar hij mocht niet weg.
   Als ze nu Santos ook weer halen , moet je weer een speler inpassen.
   Laten we eerst eens gaan oogsten

  • Jan

   5 januari 2016 at 17:50

   NHD schreef:

   In het NHD

   Hui­berts ging ook in op de si­tu­a­tie van Ro­bert Mühren, die na de be­ker­wed­strijd te­gen Ko­zak­ken Boys dui­de­lijk maak­te on­te­vre­den te zijn over zijn po­si­tie bij AZ en lie­ver wil ver­trek­ken. ,,Maar Ro­bert mag niet wor­den ver­huur­d”, ver­telt Hui­berts. ,,We heb­ben met Vin­cent Jans­sen an­ders nog maar één spits over. Als we Ro­bert la­ten gaan, moe­ten we ie­mand van zijn ni­veau te­rug­ha­len. En die is op dit mo­ment niet in de markt be­schik­baar.’’

 2. Brandon

  4 januari 2016 at 11:49

  Snap niet dat AZ iets ziet in deze speler. Is overal mislukt en scoort nu bij Nec moet ook nog eens veel verdienen.

 3. AZ4Altijd

  4 januari 2016 at 12:20

  Lees liever dat ze een oogje op een RB ergens hebben die van MEERWAARDE kan zijn, wat al gauw gaat, want slechter dan Slampamper Johansson kan haast niet. Aanvallend is Joh aardig maar verdedigend echt een RAMP en laat dat nu zijn hoofd taak zijn.

  • Keet

   4 januari 2016 at 16:51

   Ik lees in het NHD dat Lewis weer meetraint en dat zijn herstel sneller gaat dan voorzien was

 4. remco

  4 januari 2016 at 12:31

  Az past de aron johansson tactiek toe
  Laat wennen achter hamdoui daarna doorschuiven

  • Jeroen

   4 januari 2016 at 12:33

   Dat zou ik kunnen snappen van een jong talent, maar Santos is al 27 jaar.

   • remco

    4 januari 2016 at 12:35

    Mischien wegkapen voor de rest het kan doen

    Verleng eerst aub van overheem

 5. Brandon

  4 januari 2016 at 18:58

  E wordt ook gesuggereerd dat Mats Seuntjes van Nac in de belangstelling staat. Ik zeg ga voor Seuntjes dat wordt echt een hele goeie.

 6. kaazie1987

  4 januari 2016 at 19:25

  mats seuntjes en christiaan santos zullen de opvolgers worden van robert muhren en guus hupperts die allebij hebben laten blijken op deze manier niet voor az meer te willen voetballen. wat robert muhren betreft kan ik me dat wel voorstellen als je niet eens een bekerwedstrijd tegen een amateurclub vanaf minuut 1 mag starten dan wordt het tijd weg te gaan, zeker gezien het feit dat hij toch regelmatig belangrijke doelpunten heeft gemaakt. ik weet ook zeker dat robbert bij een mooie club als bijv. willem2 toch zeker 15 doelpunten gaat maken, noem het een gevalletje ruud boymans.

  maar eerlijk is eerlijk met seuntjes en santos worden we der echt niet minder van…

 7. kaazie1987

  4 januari 2016 at 19:35

  even voor de azijnzijkers onder ons in 2 seizoenen tijd wist nac geen enkele keer te winnen als mats seuntjens niet meedeed. ook voor de mensen die vinden dat mats seuntjens zijn man niet voorbijkomt, mats seuntjens komt in 74% van de gevallen zijn directe tegenstander voorbij dit seizoen, dat is het hoogste gemiddelde in de jl.
  en ook de mensen die vinden dat mats seuntjens geen doelpunten maakt hebben het weer mis, dit seizoen staat de teller op 8 doelpunten en 6 assist in 18 wedstrijden. heeft billy bean toch zijn werk gedaan..

  kom der maar in timon

 8. kaazie1987

  4 januari 2016 at 19:39

  en owja mats seuntjens is de absolute publiekslieveling van nac breda en dat is niet alleen omdat hij uit breda komt

 9. oma

  5 januari 2016 at 09:50

  mooie geruchten,maar ik lees toch liever geruchten over een rechter verdediger,die is brood en brood nodig.
  een spits prima.
  voor Jansen is het nog te hoog gegrepen.
  maar een middenvelder,hebben we die niet genoeg?

 10. Jay

  5 januari 2016 at 11:46

  AZ houdt een hoop spelers in de gaten, maar er is nog niks concreet.

  Zelf geloof ik niet dat AZ deze maand een speler gaat kopen. Zoals gezegd vinden ze de selectie breed genoeg en zal er pas iemand bijkomen als een speler vertrekt.

  • AZ4Altijd

   5 januari 2016 at 20:55

   Breed genoeg voor 10 posities, maar de 11e positie de RB is helemaal geen goede bezetting. Daar zitten we opgescheept met MJ.

 11. Vincent

  5 januari 2016 at 19:46

  Mooi contract laten tekenen en in de zomer transfervrij laten overkomen ipv Mounir

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *