Haps verlengt ook bij AZ

By
Updated: januari 3, 2016

AZ heeft het contract van Ridgeciano Haps (22) opengebroken en verlengd tot medio 2019. De oude verbintenis van de zelf opgeleide linkervleugelverdediger liep nog tot de zomer van 2017. AZ beloont Haps op deze manier voor de sterke ontwikkeling die hij doormaakt.

Haps debuteerde in het seizoen 2013-2014 in het eerste elftal van AZ. Daarna werd hij kortstondig verhuurd aan Go Ahead Eagles. Bij zijn terugkeer in Alkmaar brak Haps volledig door. Na het vertrek van Simon Poulsen dwong de linkspoot een basisplaats af en maakte hij indruk in het elftal van John van den Brom. Tot nog toe speelde Haps 45 officiële duels voor AZ, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Huiberts: ‘Elftal bouwen’
“We zijn erg blij met de verlenging van het contract van Ridgeciano Haps”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is één van de meest talentvolle linkervleugelverdedigers van Nederland. Met dit contract willen wij hem belonen voor zijn sterke ontwikkeling. Daarnaast bouwen we zo al aan de geraamte van ons toekomstige elftal. Mooi dat jongens uit de eigen opleiding daarin een belangrijke rol spelen.”

Haps: ‘Heerlijk gevoel’
“Ik ben enorm blij met het vertrouwen dat de club in me toont”, reageert Haps. “Ik ging dit seizoen lekker, ik speelde elke week en het ging elke week beter. Nu word ik daarvoor beloond. Als kleine jongen kwam ik bij AZ en het was m’n droom een vaste basisplaats te veroveren. Het is een heerlijk gevoel dat ik die nu heb. Mijn volgende doel is om m’n huidige niveau vast te houden en mezelf door te ontwikkelen tot een nog betere speler.” Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. Gerritvooijs

  3 januari 2016 at 17:23

  Top gedaan van Max Huiberts !

 2. Kaazie87

  3 januari 2016 at 18:09

  Van overeem gaat helaas niet verlengen dus dit wordt zijn laatste seizoen bij ons az jammer jammer. Net als bij lens vlaar en hoedt is az der weer te laat bij om zijn contract te verlengen. Ik ben bang dat van overeem guardado bij psv gast aflossen en dat marcel brands allang met her manangment van van overeem heeft gesproken zo is brands dat deed hij bij az ook al

  • Gerrit Vooijs

   3 januari 2016 at 19:18

   Is het een kwestie van te laat of wordt Overeem door zijn zaakwaarnemer zo geadviseerd ?
   Ik denk het laatste. Overeem heeft zich zo sterk ontwikkeld dat er nieuwe deuren open gaan. Mocht dat niet lukken kan hij altijd nog tekenen bij AZ.

   Dit is de nieuwe realiteit. AZ is niet meer de eerste keus voor een profvoetballer die zich goed ontwikkeld heeft.
   Sportief en vooral financieel kan AZ zo’n speler niet meer voldoende bieden.

   • az woman

    4 januari 2016 at 08:38

    Daar heb je een punt Gerrit, helaas kiezen veel makelaars, voor hun eigen knip, en niet voor de goede ontwikkeling van spelers. Ik hoop dat Joris met de mensen om hem heen een verstandige keus zal maken, bij AZ zal hij vaak een basis plaats krijgen, en in deze hoop ik dat Max ook de juiste keuzes zal maken.

    • AZ'67

     4 januari 2016 at 10:52

     Idd, kijk naar Stefan Berghuis.

     Financieel ongetwijfeld een groot succes (voor AZ en voor hemzelf), carrière technisch een ramp als ze slim zijn gaan ze via PSV en Ajax naar de Premier Legeau.

  • Jeroen

   3 januari 2016 at 21:01

   Hoe weet je dat hij niet gaat verlengen dan?

   • Ruud

    4 januari 2016 at 00:47

    Kaazie heeft inside information, Jeroen. Dat weet je toch? Sssst, niet verder vertellen hoor.

 3. Maarten2802

  4 januari 2016 at 11:35

  Van Overeem heeft een contract tot medio 2017. heeft dus nog een contract voor anderhalf jaar. Natuurlijk zou het fijn zijn als hij zijn contract met een paar jaar verlengt.

 4. Kaazie87

  4 januari 2016 at 16:31

  Als je contracten gaat verlengen ga je dat altijd doen bij je beste spelers. Inmiddels zijn de contracten van mattias en van haps en van ouwejan verlengd maar die van van overeem niet dan weet je toch al genoeg

  • oma

   5 januari 2016 at 00:27

   dus natte vinger werk van je of heb ik het nu verkeert?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *