Echteld nieuwe assistent-trainer

By
Updated: december 23, 2015

AZ heeft in Leeroy Echteld (47) de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal gevonden. De voormalig prof kwam in de zomer van 2014 naar de club, waar hij bij de AZ Jeugdopleiding direct indruk maakte.

Echteld kwam als speler tot elf wedstrijden voor AZ (2 goals) en speelde daarnaast voor HFC Haarlem, sc Heerenveen, AS Cannes (Fra), RKC Waalwijk, SC Austria Lustenau (Oos) en Heracles Almelo.

Trainersloopbaan
Direct na het beëindigen van zijn profcarrière in 2001 begon Echteld aan zijn trainersloopbaan. Als coach kende hij onder meer succesvolle periodes bij FC Blauw-Wit Amsterdam en Zeeburgia. Ook werd hij onlangs kampioen met AZ Onder 16.

Huiberts: ‘Winnen, hoe dan ook’
“Met het doorschuiven van Leeroy Echteld hebben we de staf voor het eerste elftal weer compleet”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Sinds het vertrek van Marco van Basten was de club op zoek naar een geschikte opvolger. Wij vinden dat Leeroy zich uitstekend ontwikkelt, dus zien dit als de juiste stap. Bij hem staat als coach één ding voorop: winnen, hoe dan ook. Hij heeft bij de jeugdopleiding bewezen dat hij het uiterste uit spelers en een groep kan halen. Daarnaast is zijn ervaring als oud-spits een extra toevoeging op de trainersstaf.”

Echteld: ‘Grote uitdagingen’
“Ik ben vooral heel blij”, reageert Echteld. “Samen met de rest van de staf ga ik proberen om er iets moois van te maken. In de tweede seizoenshelft hopen we de manier van voetbal te spelen waar we bij AZ achter staan. Het publiek moet zien dat we er alles aan doen om te winnen. We hebben nog zicht op de play-offs en het winnen van de KNVB beker. Dat zijn grote uitdagingen die we aangaan. Tot slot wil ik alle mensen bij de jeugdopleiding bedanken en succes toewensen. Het is moeilijk om mijn team halverwege de competitie achter te laten, maar ik blijf iedereen daar zeker volgen en steunen.” Bron: AZ

7 Comments

 1. Timon

  23 december 2015 at 17:34

  Na lange zoektocht staat bij VI?.??? , Wat betekent dat? Konden niemand vinden die met die VDB wilde samen werken? Begrijp ik wel . Ook begrijp ik die van Echteld wel :47 jaar ,moet brood op de plank en met zijn papieren en diploma’ s niet makkelijker te verdienen dan bij AZ. Wat zou hij nu verdienen? 2x modaal : 71.000 € bruto toch meer dan voldoende voor deE job waarbij hij nooit een nacht zal wakker leggen?
  Kortom vrienden en vriendinnen : de moraal vanher verhaal is : zakkenvullen! Huiberts,VDB ,deze man krijgen salarissen die in geen enkele verhouding staat met hun verantwoordelijkheid .Dat weten zij zelf ook maar zijn lachen zich dood in hun vuistje!
  Dus overheden nooit geld in stoppen !

  • Ruud

   23 december 2015 at 20:52

   Maak je niet zo druk om het geld en ga niet meer heen. Als het voetbal zo verrot is, wat natuurlijk best kan, dan moet je het geen aandacht meer geven. De consument bepaalt, dus sterft het vanzelf af als men dat wil.

 2. i.Pjotr3

  23 december 2015 at 23:16

  Echteld, misschien kan hij het tij keren, vdBrom weet het ff niet meer…..die kan wel wat hulp gebruiken.
  Beter iets dan niets….zo kan het niet verder.
  Er moet weer wat te genieten zijn in t AFAS.
  En als bepaalde mensen zich daaraan verrijken….so what……..welkom in de huidige wereld .

  • oma

   24 december 2015 at 05:56

   wat is verrijken,een salaris van 70 duizend euro bruto.
   dat kan ik nu niet verrijken noemen.
   ik denk dat van Basten meer had.

   maar even iets anders ik kan de man niet voor mijn geest halen als voetballer bij AZ,ik geef hem het voordeel van de twijfel.
   laat hij zich zelf maar bewijzen.
   bovendien is een goeie man naast Brom hard nodig.
   ik las op een andere site dat hij zelf spits is geweest ,dan kan hij die ook meteen trainen,het zou voor Janssen een uitkomst zijn.

   • Ruud

    24 december 2015 at 08:17

    Wat je zegt, oma! Er mag zeker een mannetje bij om extra aandacht te geven aan sommige zaken.

 3. Kaazie87

  24 december 2015 at 13:34

  Jvdb zit op 350.000 ex prestatie toeslag dan mag je toch aannemen dat een assistent toch minimaal op een ton zit

  • Timon

   28 december 2015 at 12:48

   Ik zou niet weten welke prestatie hij levert ,hoewel: wanprestatie!Gaat er dan een tonnetje af?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *