Vlaar keert terug bij AZ

By
Updated: december 7, 2015
afas stadion

AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Ron Vlaar over een contract tot medio 2016. De 30-jarige verdediger trainde al langer mee bij de Alkmaarders. Voor de WK-uitblinker van 2014 is het een terugkeer bij de club waar hij de jeugd doorliep en zijn profdebuut maakte.

Onder voorbehoud van een positieve medische keuring, tekent Vlaar waarschijnlijk nog deze week zijn contract. De verdediger gaat bij AZ met rugnummer 12 spelen.

AZ
Vlaar kwam als 11-jarige via Apollo’68 en SVW’27 in de AZ Jeugdopleiding terecht. In 2005 debuteerde hij onder Co Adriaanse in het eerste elftal. Dat seizoen bereikte de Hensbroeker met de Alkmaarders de halve finales van de UEFA Cup.

Huiberts: ‘Kwaliteitsimpuls’
“We zijn erg blij met het vastleggen van Ron Vlaar”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij geeft onze selectie een enorme kwaliteitsimpuls. Ik hoef niet uit te leggen wat zijn sterke punten zijn, dat heeft iedereen de afgelopen seizoenen kunnen zien. Vorig jaar was hij nog een drijvende kracht achter het succes van Oranje op het WK. Ook op mentaal gebied brengt Ron veel mee. Zijn aanwezigheid kan zowel de prestaties van het team als de ontwikkeling van medespelers stimuleren.”

32 Comments

 1. Jeroen

  7 december 2015 at 15:56

  Mooi! Hoop dat onze verdediging wat stabieler gaat worden ;)

 2. Jay

  7 december 2015 at 16:01

  Zeker een kwaliteitsimpuls die we nodig hebben. Met al deze nood aankopen kun je wel je vraagtekens zetten bij het aankoopbeleid van de club. De selectie was blijkbaar niet op orde/goed genoeg.

  • AZ'67

   7 december 2015 at 16:46

   Duidelijk! Tevens kan je vraagtekens bij de technische staf en Van den Brom zetten, het seizoen is bijna op de helft en het draait voor geen meter.

  • Ruud

   7 december 2015 at 16:46

   Precies Jay en wie is er weg?

 3. Albert

  7 december 2015 at 16:53

  Prima actie om Ron Vlaar binnen te halen.
  Hopelijk kan hij het achter in wel op de rit krijgen.

 4. i.Pjotr3

  7 december 2015 at 16:57

  Gouweleeuw rechtback …….
  En NOOIT NOOIT NOOIT MEER Johansson !!!!

 5. az woman

  7 december 2015 at 16:59

  Mooi, dan kan Mattias naar de tribune, Derrick of Jeffrey rechtsback, Ron Beton in het centrum, Hopelijk geneest Haps snel en voorspoedig, en leert Ron het vak van mannelijk verdedigen aan Jop. Na de winterstop mogen we toch een opmars van AZ verwachten, op de ranglijst.

 6. Brandon

  7 december 2015 at 17:19

  Als je goed geluisterd hebt naar Huiberts wordt het centrale verdedigingsblok Gouweleeuw,Vlaar. Hopelijk is Haps komend weekend weer speelklaar en wie er staat voor Johansson maakt helemaal niets uit want slechter kan doodeenvoudig niet. Liever met zijn tienen dan met Johansson. Brezancic dus vervangen door Haps en voor Johansson een andere speler,

  • i.Pjotr3

   7 december 2015 at 18:37

   Merkwaardig, job is tot nu toe niet de minste geweest, terwijl aan de wedstrijdmentaliteit van gouweleeuw veel verbeterd mag worden…….. Misschien gaat Gouweleeuw in de winterstop naar Griekenland , …..strik erom en daghoor!

 7. harm

  7 december 2015 at 17:31

  Super! Wie speelt er eigenlijk bij Jong AZ op de linksback positie?

 8. Kaazie87

  7 december 2015 at 19:08

  Good job max, nu nog ff contacten met de zaakwaarnemers van limbombe en ramselaar met het oog op volgend seizoen met het vertrek van el hamkaas en henriksen en je bent helemaal goed bezig. En owja max als je toch bezig bent kijk dan ook ff alvast naar een stand in van mattias ikkanderniksvanson en je mag blijven. Max kan je die neuzen niet plagen en proberen die tete naar alkmaar te halen, je voorganger rod steward lukte het vorig seizoen ook bijna dan moet het jou toch zeker lukken grts de kaas

 9. Hatse Flats

  7 december 2015 at 19:14

  Derek…. de droom is uitgekomen !!!

 10. Evert

  7 december 2015 at 20:21

  Top, er gebeurt precies wat ik al die tijd heb gezegd. Een centrale as met ervaren spelers en talentvolle spelers daarom heen, op deze manier maak je een mix van ervaring en talent, dus een gebalanseerd team. Alleen maar jonge talenten gaat niet werken, zij kunnen de wedstrijd niet goed lezen want daar heb je ervaring voor nodig. De ervaren mannen kunnen zorgen voor een omschakeling als dat nodig is zonder dat ze het overzicht verliezen, en dat is het beeld wat we de afgelopen periode veel hebben gezien, veel aanvallen en vervolgens vergeten te verdedigen. Eigenlijk moet je op het middenveld nog een ervaren kracht hebben een de Zeeuw of Schaars dan is de as compleet. Wat ik het mooie van alles vind is dat oud AZers zijn die terug komen op het oude nest, ik zou zeggen een contract tot einde voetbalcariare en dan opnemen in de technische staf, zo creeer je een echt voetbalbolwerk!! Daarnaast gewoon doorgaan met de jeugdopleiding zoals die is ingezet, en de talenten laten doorstroomen. Dit is de enige juiste manier. Max top gedaan!!

 11. oma

  8 december 2015 at 07:53

  prima gedaan dor AZ nu nog een echte rechtsachter en de verdediging staat als een huis, Haps op linksachter prima verdediging.
  Otiz op het middenveld met Overeen en Henriksen dat geeft ook meer vertrouwen.
  Jansen en El Hamdaoui in de voorhoede dan komen we waar we wezen willen.

 12. Timon

  8 december 2015 at 09:46

  Wat een beleid… Wat voor mentale puinhoop heeft die S achtergelaten dat je binnenlopers maar contracten moet geven om niet naar niveau Twente af te glijden. Kan Kees Kist die trage Janssen niet vervangen? Nygaard laatst ook nog gezien: zelfs nu nog meer voetbal in dan in dit hele middenveld!

  Vd B opzouten

 13. Kaazie87

  8 december 2015 at 10:09

  Volgens telegraaf heeft het vastleggen van vlaar te maken met de vertrekwens van gouweleeuw die waarschijnlijk in de winterstop al weg wil. Had ik toch gelijk en had gouweleeuw helemaal geen zin meer om voor az te spelen. Wat een lul ben je dan als je door je vertrekwens gewoon je club laat vallen en dat straald hij in alles uit in het veld. Bah weg met die vent met zijn arrogante bakkes

  • Ruud

   8 december 2015 at 11:48

   Ik dacht al dat hij de zomer niet wilde halen bij AZ. Wat een teleurstelling dat een aanvoerder dit niet kan brengen. Viergever kon dat wel en heeft toen een financiële stap gemaakt. Sportief is het niet gelukt…

 14. gerard

  8 december 2015 at 13:04

  Stel bij AZ gaat het lopen na de winterstop dan zijn Mounir en Vlaar na dit seizoen weg gezien hun 1 jarig contract en zal aan spits Janssen getrokken worden en moet Henriksen en Gouweleeuw verkocht worden gezien ze anders ook gratis de poort uit lopen.
  Om nog Europees te halen moet AZ alle zeilen bijstellen en anders wordt het gewoon een grijs seizoen waar niets te halen valt.
  Haal je alsnog Europees zit je weer met een onstabiele groep die er niets te zoeken heeft als al die spelers gevlogen zijn… hoe komt AZ er nog ooit boven op?

 15. kaazie1987

  8 december 2015 at 16:53

  ik vindt dat az de laatste tijd wel redelijk veel risico neemt, terwijl az juist een club was die dat niet deed. zal het te maken hebben met de massale afloop in het stadion??? ik denk het wel. eerlijk is eerlijk az heeft mischien wel het meest verwende publiek van nederland, zit het even tegen is het stadion gelijk half leeg. dat scheelt behoorlijk in de inkomsten sterker nog dat is bij az het grootste inkomstenbron.
  feit is wel dat je in nederland die risicos naar mijn inziens gewoon niet kan nemen, kijk naar twente Vitesse feyenoord en heerenveen allemaal clubs die meer uitgaven dan dat ze binnen kregen omdat ze dachten met inkomsten van spelers dat wel weer goed te maken maar het mislukte elke keer en bij elke club. je kan mij niet vertellen dat el ham en vlaar voor het zelfde loon als pakweg henriksen op de loonlijst staan

 16. kaazie1987

  8 december 2015 at 16:59

  aan het begin van volgend seizoen krijg je dit probleem weer want dan zal er weer een hele behoorlijke uitloop van spelers plaatsvinden.
  spelers die weggaan.

  el ham
  vlaar
  gouweleeuw
  ortiz
  haye
  johanssen??

  wat zal daar voor vangen, 2 basisspelers met een 1 jarig contract 5 miljoen??
  probeer daar maar is 5a6 nieuwe spelers voor terug te halen

  • oma

   8 december 2015 at 17:09

   Johansson ben ik niet rouwig om dat die zou vertrekken.
   iedereen die daar komt op die plek zal het beter doen.

 17. kaazie1987

  8 december 2015 at 17:00

  henriksen vergeten maar ook die heeft dan nog een 1 jarig contract

 18. Timon

  8 december 2015 at 21:41

  Moet Huiberts zijn werk doen! Wat kost selectie Heracles!
  Maar ja met deze trainer kansloos

 19. i.Pjotr3

  8 december 2015 at 22:11

  AZ publiek het meest verwende publiek…….??????
  Over welk jaargang heb je het….Kaazie1987.
  Afgelopen 4 jaren was het vaak niet om aan te gluren in het AFAS , enkele uitzonderingen daargelaten
  Verbeek advocaat en nu vdBrom heeft mijn broek niet doen bollen…..
  Bilbao thuis was leuk, met veel passie, maar tegen Roda , willem2 en ADO jaag je het publiek het stadion uit.
  Volgens mij zit het dus al vier jaar tegen en is dalende tendens na het dsb debacle ingezet.
  Als AZ1 elke wedstrijd weer passie en strijd leverd zoals in de jaren van de Alkmaarder hout, kun je weer aan klantenbinding denken, nu zullen de meeste nuchtere noordhollanders vanaf een andere kant bekijken

 20. Gerrit Vooijs

  8 december 2015 at 23:55

  Hoe je het ook wendt of keert, AZ is een middenmoter qua begroting die elk jaar Europees probeert te halen.
  Europees voetbal maakt de club aantrekkelijk maar is niet zaligmakend.
  Alleen, als AZ geen Europees speelt is het publiek teleurgesteld en blijft het weg. Ook PEC, Utrecht, Roda, Heerenveen, Groningen spelen zaadpotten maar daar blijft het publiek wel komen.

  AZ heeft een zeer kritisch publiek dat voor een deel in moeilijke tijden de club de rug toekeert.
  Eenhoorn heeft de ambitie van AZ uitgesproken in de hoop hiermee de binding met die achterban te versterken.
  AZ kan alleen die ambities waarmaken als het de begroting kan handhaven op 20-22 miljoen.
  Wanneer de terugloop doorzet zal dit een negatieve spiraal in werking zetten.

  Kan AZ hierboven op komen ?
  In mijn ogen is het antwoord nee. Met de huidige financiële middelen zonder een nieuwe suikeroom zal AZ alleen in de subtop kunnen mee doen als het mee zit.
  AZ zal nu en in de toekomst op de jeugd moeten draaien en die is nu eenmaal niet stabiel. Met de huidige selectie moet AZ veel beter kunnen presteren maar door een gebrek aan zelfvertrouwen/vertrouwen komt dit er niet uit.

  Volgend jaar vertrekken opnieuw een hoop spelers en zal AZ weer nieuwe spelers moeten inpassen.
  Maar als AZ maar niet ten koste van alles probeert Europees voetbal te spelen dan zal AZ nog vele jaren mee doen.
  Gaat AZ elk jaar dure spelers contracteren voor de korte termijn komt AZ in dezelfde positie als Heerenveen en Twente en dat moet niemand willen.

  • Timon

   9 december 2015 at 13:06

   Maakt niet uit waar AZ eindigt ,als er maar wat te beleven valt! Dat is al bijna 5 jaar niet zo! Wie verwent?? Mouwen opstropen en er voor gaan!!

   Lukt niet met die VDB en die honkballer! Geen slappe zakken meer als Gouwepoes! Karakter! Dan maar strijdend ten onder. Oeverloos heen en weer getik,bal bezit tot heilig verheven!

   Gewoon 34 wedstrijden er vol tegen aan voor 300.000 € per jaar ! Moet ik ook!(alleen krijg ik iets meer)

 21. Vincent

  9 december 2015 at 01:15

  Gouweleeuw rechtsback is een mooie optie! alleen gaat niet gebeuren, jammer genoeg

 22. Ryan

  9 december 2015 at 17:20

  Ik denk dat AZ maar zo moet spelen:

  ……………Coutinho………..

  ……Gouweleeuw..Vlaar..Jop……

  ……………..Ortíz…………

  ..Jahanbaksh….Overeem……Haps.

  …………….Henriksen………

  …………Janssen….Mounir…..

  • Vincent

   10 december 2015 at 16:17

   Mooie opstelling

 23. harm

  9 december 2015 at 17:22

  Zou goed kunnen Ryan, maar ik denk helaas dat Matthias altijd blijft staan zodat hij nog wat op kan leveren aan eind van seizoen..

  • Ryan

   9 december 2015 at 23:20

   Dan moeten ze die maar in de winter verkopen ;-p

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>