Voorbeschouwing AZ – ADO Den Haag

By
Updated: december 3, 2015

“Het wordt puzzelen, maar dat is ook wel weer leuk”, zei John van den Brom donderdag over zijn achterhoede die het vrijdag opneemt tegen ADO Den Haag. Over het naderende debuut van Pantelis Hatzidiakos en zijn voormalige werkgever: “Op papier een goed elftal.”

Nadat hij zondag tegen PSV uit voorzorg aan de kant gehouden werd, kan Alireza Jahanbakhsh vrijdag weer in actie komen. Van den Brom: “Voorin hebben we geen problemen. Achterin zijn er wel wat op- of aanmerkingen te plaatsen: Ridgeciano Haps, Jop van der Linden en waarschijnlijk ook Jeffrey Gouweleeuw zijn niet fit. Derrick Luckassen is geschorst. We zullen dus met een iets andere achterhoede spelen. Het wordt puzzelen, maar dat is ook wel weer leuk.”

Hatzidiakos
Door de dunne spoeling in de laatste linie, hevelt Van den Brom de 18-jarige Hatzidiakos over naar de A-selectie. “Hij is de aanvoerder van Jong AZ en staat rechts centraal in de verdediging. Vorig jaar heeft hij tijdens de winterstop met ons meegetraind, net als afgelopen zomer.”

Talenten
Panta is een prima speler”, vervolgde Van den Brom. “Het is mooi voor hem en voor ons dat hij nu voor het eerst officieel bij de wedstrijdselectie zit. Goed dat we altijd kunnen putten uit de talenten van de club.”

ADO
Van den Brom: “ADO heeft op papier een goed elftal. Er zitten denk ik nog één of twee jongens die daar speelden toen ik trainer was. Ze hebben voorin een goede aanval met een gevaarlijke spits en buitenspelers die voor aanvoer zorgen. Achterin hebben ze een blok van vijf met daarachter een goede keeper, die ook nog kan scoren.”

Live

AZ – ADO Den Haag begint vrijdag om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten. Bron: AZ

20 Comments

 1. Jay

  3 december 2015 at 15:30

  De verdediging was al niet zo best, maar nu blijft er dus echt niks meer van over. Laten we hopen dat Hatzidiakos meteen zijn kans grijpt, dan houden we toch nog iets positiefs over aan deze blessuregolf in de verdediging.

  Het zal een zware pot worden. Aangezien het aanvalstrio er weer staat, ga ik er toch vanuit dat we er minsten 2 inschieten. Uiteraard krijgen we ook weer een tegengoal en dus winnen we uiteindelijk met 2-1.

 2. kaazie1987

  3 december 2015 at 18:08

  ik zou als ik az was gaan informeren wat nec wil hebben voor die pool die daar centraal achterin staat, dat is nu is een echte verdediger die als het moet je lachend door midden schopt.
  wordt een beetje moe van die zogenaamd voetballende verdedigers als verdediger moet je toch verdedigen of niet?? ajax is wat dat betreft altijd al een trendsetter geweest op dat gebied maar daar moeten we is mee kappen we weten allemaal wat dat ajax gebracht heeft in Europa precies helemaal niets. ik wil gewoon nu is een verdediger zien van 2 meter lang en een meter breed waar niemand voorbij komt. desnoods een zuid amerikaan die eigenlijk een brilletje nodig heeft, zuid amerikaanse verdedigers hebben het in nederland altijd goed gedaan mischien moet max daar is een kijkje nemen

  • Hatse Flats

   3 december 2015 at 21:52

   Arnold van der Leijden?

 3. kaazie1987

  3 december 2015 at 18:12

  je moet voor de grap is op zondagmiddag een wedstrijd uit de eredivisie kijken en dan tussendoor is zappen naar de engelse competitie dan zie je echt een groot verschil met namen in het verdedigen, aanvallend zijn wij Nederlanders niet eens zo slecht maar verdedigend zijn wij zo verschrikkelijk armoedig slecht. als een vleugelaanvaller zijn back voorbij is kan die gozer 9 van de 10 keer zo doorlopen naar het doel rugdekking snappen ze hier niet, in engeland is dat onmogelijk

 4. Vak J

  3 december 2015 at 21:34

  Ik zie het allemaal rooskleurig in. We zijn al maanden aan het mopperen op onze verdediging. Nu hebben we eindelijk een andere verdediging dus genieten zou ik zeggen. Allemaal jongens die er voor gaan!!
  Als de verdediging al niet zo best was kan het alleen maar beter!!

 5. Ruud

  4 december 2015 at 07:31

  Ik hoor in het interview op http://www.nos.nl van VDB dat hij meegaat in het verhaal van Gouweleeuw dat het hele team het gedaan heeft. Tja…

 6. AZ4Altijd

  4 december 2015 at 11:40

  We hebben 2 Klootzakken nodig in de verdedigende linie. Op de flanken heb je voetballende verdedigers nodig. Maar centraal 2 klootzakken.

  Hatzikidee is een goede speler, maar is ook weer formaat kleuter.
  Er moet eens gewerkt worden op smerig verdedigen. En vooral fitness. SPIERMASSA creeeren.

 7. AZ4Altijd

  4 december 2015 at 20:11

  Wat een heerlijke verdediger ook die Matthias. Wat een hondenlul.

 8. Brandon

  4 december 2015 at 20:11

  Johansson kan er niets aan doen dat hij het niet kan en Coutinho ook niet maar ga nu toch eens vervangers voor deze 2 prullenbakken zoeken.

 9. Albert

  4 december 2015 at 20:54

  Wat een armetierig voetbal, verschrikkelijk. Ze blijven maar achter uit lopen……………

 10. Urdal

  4 december 2015 at 21:00

  Koud en een kl.te wedstrijd. Wat enorm slecht dit zeg. Totaal geen inzet.

 11. Brandon

  4 december 2015 at 21:15

  Vraag me ook af bij welke vuilnisbelt ze die Brezanzic meegenomen hebben. We hebben het over armetierig maar dit is het kwadraat ervan.

 12. Timon

  4 december 2015 at 21:45

  Vreselijk,wat een zootje en wat een beleid: ga meetrainen en je krijgt een contract! Die VDB moet dat zootje aan het voetballen krijgen maar dat kan die sukkel niet!

 13. Brandon

  4 december 2015 at 21:49

  Geeft Kuipers ook nog er eens geen rood aan die Johansson zo komen we er nooit af.

 14. harm

  4 december 2015 at 21:54

  O O Oh.. Wat een gepruts en geploeter.. Dit doet pijn aan mijn ogen.. Haal a.u.b. een fatsoenlijke verdediger (Ron?) en een rechtsback.. En dan hopen dat Haps snel terugkeert.. Om te janken

 15. Evert

  4 december 2015 at 22:02

  Een grote droevenis, hoe nu verder………………???

  • Timon

   4 december 2015 at 22:09

   Bezem erdoor! VDB opzouten! Hij is toch verantwoordelijk voor dit waardeloze elftal! Kan zich weer niet beheersen! Wat voegt die honkbalvogel Eenhoorn oid er aan toe?Zakken vullen! Vuilnisman mogen deze zakkenvullers ook mee.?

 16. Brandon

  4 december 2015 at 22:21

  Stel voor deze week GEEN SPELER VAN DE WEEK. Dit is een BELEDIGING voor elke speler.

 17. Evert

  4 december 2015 at 22:23

  Idd. Vind ik dat de technische staf behoorlijk faalt, op papier hebben we een behoorlijk team, jvb moet hier dan ook verantwoordelijk voor worden gehouden. Dit kan niet zo door gaan!!! Ik zie normaal gesproken wel wat positieve punten in een wedstrijd, maar deze was nog slechter als vorige week…. Alles gaat mis, foute ballen, foute passes, miscommunicatie enz enz, dat heeft alles te maken met verkeerde instructies van de staf. Ik vind dat het bestuur dan ook moet ingrijpen, op zijn minst een gesprek met de verantwoordelijke. Op deze manier is de top van de eredivisie ver weg of bedoelde ze van de eerste divisie? Want dan zijn we op de goede weg……………..

 18. Urdal

  4 december 2015 at 22:40

  Heb het hier al vakers gezegd, van de brom is een 1 jaars trainer. Overal 1ste jaar goed, daarna bagger. Helaas moeten we het nog ff ermee doen. 3 jaar niks. Wat een lamlendig zooitje dit zeg. Als ik week op week zo presteer wordt ik eruit gerot, maar dit groepje zet morgen zijn bankrekening voor op internet en lacht. Zo’n prestatie en dan een enorme bankrekening. Inzet,vechten, je best doen wil ik zien gvd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *