Verdedigende problemen bij AZ stapelen zich op

By
Updated: december 2, 2015
De verdedigende problemen bij AZ stapelen zich op. Trainer John van den Brom kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet beschikken over Jop van der Linden en Ridgeciano Haps. De twee zijn nog niet fit vanwege blessures.

De coach moet het in de komende speelronde wellicht eveneens zonder Derrick Luckassen doen. De verdediger hangt een schorsing boven het hoofd na een rode kaart in het duel met PSV (3-0 verlies). De aanklager van de KNVB deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk, maar AZ weigerde akkoord te gaan. De tuchtcommissie geeft donderdag uitsluitsel.

De trainer verwelkomde deze week Pantelis Hatzidiakos bij de A-selectie. De achttienjarige centrale verdediger is geboren in Griekenland en afkomstig van Jong AZ. Ali Jahanbakhsh keert weer terug. De aanvaller sukkelde sinds zijn komst met zijn fitheid.

Afgelopen zondag was hij er niet bij in Eindhoven. ‘Ali had lang niet gespeeld toen hij naar AZ kwam’, legde Van den Brom aan Voetbal International uit. ‘Drie wedstrijden in acht dagen is dan iets te veel van het goede. Om hem te beschermen moesten we even pas op de plaats maken. Tot de winterstop zullen we dit soort afwegingen wel blijven maken.’ Bron: VI

9 Comments

 1. Jay

  2 december 2015 at 15:45

  Leuk dat Hatzidiakos een kans krijgt. Laat nou maar eens zien dat wij inderdaad de beste jeugdopleiding hebben.

 2. vak j

  2 december 2015 at 15:59

  Verdedigende problemen stapelen zich op. Deze problemen zijn er ook bij voldoende verdedigers. Dus maakt niet uit wie er opgesteld wordt.

 3. Kaazie87

  2 december 2015 at 16:03

  En gouweleeuw trainde vandaag nog apart. Dus waarschijnlijk staan vrijdag rienstra en hatziadikos in het centrum. Gouweleeuw is ook een verhaal apart sinds zijn transfer naar olympiakos niet doorgaat loopt hij der bij als een puber die zijn zin niet gekregen heeft en dan praten ze bij az over een topsportklimaat.laat gouweleeuw toch gaan in de winterstop als hij der geen zin meer in heeft moet je hem laten gaan ik weet in de erdivisie zeker 3 spelers op te noemen die beter zijn als hij en ze kosten nog weinig ook

  • Keet

   2 december 2015 at 20:09

   Gouweleeuw speelt inderdaad niet zijn sterkste seizoen. Maar hij moet het de laatste weken ook bijna alleen doen in de verdediging. Dat verlies je altijd.

 4. Gerritvooijs

  2 december 2015 at 16:31

  Hatzidiakos tegen Havenaar ….hmmmmm Hij komt wat kilo’s tekort lijkt mij.
  Valt mij sowieso op dat de jeugdspelers weinig body hebben, daar wordt onvoldoende aandacht aan geschonken zo lijkt het.
  Engelse, Franse en Duitse spelers van dezelfde leeftijd zijn fysiek veel sterker.
  Havenaar is een statische spits dus daar kun je gerust een Wuytens tegenover zetten.

 5. Kaazie87

  2 december 2015 at 19:40

  Maar volgens mij is wuytens ook nog gebleseerd gerrit. Nederlandse jeugdspelers zijn altijd al fysiek minder geweest dan de engelse heugdspelers dat is niets nieuws. Maar de nederlandse jeugdspelers zijn technisch altijd beter geweest dan de engelse. Daar kun je behalve krachttraining weinig aan doen, maar kan je vertellen dat ze dat ook echt wel doen maar de engelsen doen dat mischien ff vaker

 6. Derek

  3 december 2015 at 09:25

  Ron Vlaar denk!

  • Hatse Flats

   3 december 2015 at 21:47

   Lijkt mij een goede oplossing Derek.
   Laten we blijven dromen.

 7. AZ4Altijd

  4 december 2015 at 15:05

  https://www.youtube.com/watch?v=0x21u-GzI8c Misschien zit hier nog een verdediger voor ons tussen 😛 . Dit zijn ECHTE mannen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *