Coutinho: ‘Positief blijven’

By
Updated: november 29, 2015

Hij moest zondag drie keer de bal uit het net halen tegen PSV. Gino Coutinho over de nederlaag in Eindhoven en het duel van vrijdag met zijn andere oud-werkgever: ADO Den Haag. “Deze wedstrijd wegpoetsen.”

“We hadden totaal geen grip en vergaten op de momenten dat we de bal hadden om zelf te voetballen”, zei Coutinho na afloop in de catacomben van het Philips Stadion. “Dan weet je dat je het heel lastig krijgt tegen PSV. Ze zaten in een goede schwung, dus wij hadden het druk achterin…”

‘Mouwen opstropen’
“We moeten als kerels spelen. Dat is het voornaamste, het belangrijkste. We moeten niet over ons heen laten lopen, daar zijn we te goed voor”, vervolgde de ervaren doelman. “Maar we moeten positief blijven en elkaar helpen. Vrijdag kunnen we deze wedstrijd tegen ADO wegpoetsen, want dit geeft een vervelende smaak. Dan moeten we de mouwen opstropen en er overheen klappen.” Bron: AZ

13 Comments

 1. Ruud

  29 november 2015 at 23:48

  Laat ik het weekend positief afsluiten na mijn boosheid op Gouweleeuw. Die mag echt even op gesprek bij mij komen als ik coach was. Wat een irritante vent is dat geworden. Hij dient een voorbeeld te zijn voor alles wat onder hem speelt, maar kan met die weelde blijkbaar niet omgaan. Dan liever Coutinho die mij wel aanspreekt en een stuk volwassener overkomt dan die lapzwans. Op naar ADO komende vrjdag!

 2. az woman

  30 november 2015 at 08:28

  Zo John, ik ga niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar ik krijg wel het idee dat vroeger mensen meer moesten doen om een beetje vooruit te komen.Vroeger als het bekostigd kon worden was er één auto per gezin, nu misschien wel 2 of 3 soms, en bij een club als AZ krijgen ze direct een mooie Audi onder hun kont, hun vuile was wordt gedaan, op de club wordt de tafel gedekt, en de broodjes staan klaar met vijf soorten beleg, een fruithapje, een glaasje sinaasappelsap , hun schoenen worden gepoetst enz. De huidige voetballer(geldt voor heel veel clubs) krijgt alles in zijn schoot geworpen, zonder dat ze wordt geleerd, dat er eerst gewerkt moet worden voor dat je iets kan bereiken, de enige drijfveer bij veel voetballers, is tegenwoordig alleen nog maar een dikkere bankrekening. Veel voetballers tekenen bijvoorbeeld bij AZ een vijf jarig contract, als je daar goed mee omgaat hou je na die vijf jaar in ieder geval wel één miljoen over, als je hard gewerkt hebt die vijf jaar kun je elders nog een keer flink je zakken vullen.
  Met het gekregen geld kun je vervolgens geld verdienen, want met geld, maak je geld.
  Dit werkt volgens mij niet motiverend om hard te werken, maar werkt gemak zucht in de hand, dit geldt overigens niet alleen voor AZ, maar voor heel veel betaald voetbalclubs. AZ zou er aan kunnen denken om een gewoon basis salaris te geven, om vervolgens daarbij een prestatie systeem te gaan hanteren, dit zou dan ook moeten gelden voor Max, John, Dennis. RVC denk daar aub eens over na.

  • Ruud

   30 november 2015 at 09:18

   AZWoman: in de nieuwe wereld geldt de regel massa=kassa. Velen van ons zijn dagelijks bezig, soms zonder het te weten, om die regel te gelde te maken. Een voetbalclub heeft die massa al en vooral met TV gelden weten de clubs de kassa daarmee goed te vullen. De spelers krijgen de massa erbij. Zij weten vaak niet wat dat inhoudt. De clubs richten zich op het voetbal en vergeten dat de ‘Umwelt’ veel meer is dan een bal op het veld. Zoals jij zegt zorgt AZ goed voor haar voetballers, maar over wat ik hierboven beschrijf, twijfel ik nog wel eens aan of AZ dat begeleidt. Ik volg dit al een tijd en zie dat dit niet verbetert. Sterker nog na het interview van Gouweleeuw weet ik het vrij zeker.

   • oma

    30 november 2015 at 09:49

    ik denk dat het ook mede komt door het systeem van de Brom,iedereen in zijn warden laten.
    het zou wenselijk zijn als Brom een tijdje met van Gaal kan werken .
    dan leer je hoe je de rottenappels aan moet pakken,als je resultaat wil boeken dan moet je af en toe de boel keihard aan pakken,dat begint bij de jeugd al.
    als je dat niet doet krijg je een zooitje.
    dat geld ook op de werkvloer,als ik z`n houding had als bepaalde spelers bij AZ had ik allang ontslag gehad.
    toen ik nog werkte buiten de deur.

  • oma

   30 november 2015 at 09:39

   misschien een oplossing voor jou commentaar.
   het Engelse systeem in voeren voor de jeugd.
   dat houdt in,kleedkamers schoonmaken schoenenpoetsen voor de oudere spelers.
   kleding wassen,enz..
   dan krijgen ze van zelf mentaliteit.
   en leren ze wat werken is.

   • Ruud

    1 december 2015 at 00:33

    Dat zou kunnen, maar met de huidige situatie een meerjarenplan.

 3. oma

  30 november 2015 at 09:42

  meneer Coutinho,wilt u mij eens vertellen,hoe je positief kan blijven als wij alleen maar negatieven dingen van jullie zien.
  wilt u mijn dat eens vertellen?

 4. woonwagenpower

  30 november 2015 at 10:15

  De postbezorger moet uren inleveren over de wijken die ze lopen, menig bouwvakker moet noodgedwongen zijn hand ophouden, terwijl die graag nog op de steiger zou staan, de voedselbank kan nauwelijks een voedselpakket samenstellen van de giften, die door vrijwilligers wordt gerund, heel veel mensen kunnen hun hoofd net aan boven water houden, of dreigen kopje onder te gaan, maar als je tot het selecte clubje behoort wat betaald voetbal heet, kun je bijna over water lopen. Voor veel mensen is er één keer per jaar het heerlijk avondje van Sinterklaas, voor een grote groep is dat niet eens mogelijk, maar als je tot het selecte groepje behoort van het betaalde voetbal is het, het hele jaar door heerlijke avondjes Sinterklaas. Dit geldt voor het betaalde voetbal in het algemeen. Maar AZ zou hier in wel een voorbeeld kunnen gaan geven, een voortrekkersrol op zich nemen, AZ wil toch altijd innovatief zijn? Nou AZ zorg dan dat de club(s) zich kunnen spiegelen aan de maatschappij.

  • Jay

   30 november 2015 at 15:51

   Als AZ als enige club een prestatieloon zou invoeren, dan vrees ik dat er geen enkele speler meer is die naar AZ toe wil komen. Helaas leven we in een wereld waarbij geld de belangrijkste drijfveer is.

 5. az woman

  30 november 2015 at 10:26

  Positief blijven? HOE?

 6. Maurice Tijm

  30 november 2015 at 14:08

  Het is allemaal zo vrijblijvend bij deze staf en selectie: “Jammer, volgende keer gaan we weer heel erg ons best doen”. Kom op het zijn geen E-junioren.

  Het aantal gemakzuchtige momentjes is niet meer te tellen en het hele team doet er aan mee. Spelend onder van Gaal of Adriaanse keek je op tegen de donderspeeches en zware traininen na een nederlaag. Deze coach benoemt vooral wat er wel lukt, hartstikke leuk maar we zijn geen Jong Ajax dat alleen hoeft te ‘leren’ in de 1e divisie. Dit team gaat er maar eens als collectief voor zorgen dat er geen tegengoals meer vallen, nul. De meesten zijn vooral met hun eigen carriere en speelplezier bezig en van den Brom laat het lekker begaan.

 7. Evert

  30 november 2015 at 17:55

  Ik zie geen enkel aanknopingspunt om positief te zijn, ik zie dan ook geen agressie of frustratie op het veld. Als ik aanvoeder zou zijn zou ik enkele gasten helemaal stijf schelden met het schuim op mijn mond. Maarnee joh gewoon effe een offday, we hebben lekker gewerkt en genoten van het voetbal (?). Wat een slape hap, nee ik heb het al eerder gezegd verliezen is geen probleem maar wel met het mes tussen de tanden. Gouweleeuw zei eigenlijk tegen het management, zie je wel dat jullie systeem niet werkt lekker puh!! Aan mijn ligt het niet hoor het waren die andere……. Echt een uitspraak aanvoerder onwaardig!!

 8. Maarten2802

  1 december 2015 at 09:37

  volgens mij hebben we tegen vitesse en heerenveen een erg goed AZ gezien. Ik vind de negativiteit na een slechte wedstrijd bij PSV dan ook niet terecht. Dit kan gebeuren met zo’n jonge ploeg. Accepteer dit AUB. Deze selectie heeft echt genoeg kwaliteit om in de top 4 te eindigen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *