Voorbeschouwing PSV – AZ

By
Updated: november 27, 2015

Na afloop van de training blikte John van den Brom vrijdag terug op het verloren thuisduel met FK Partizan en keek hij vooruit naar de Eredivisie-wedstrijd van zondag in Eindhoven. “Grotendeels dezelfde ploeg.”

“Het was lekker om de zinnen te verzetten op het trainingsveld”, zei Van den Brom, die twaalf uur eerder met een rotgevoel in de auto naar huis stapte. “Toen bedacht ik me hoeveel punten we in de groepsfase meer hadden kunnen pakken. Ik kan je vertellen, dan word je echt gek.”

“Tegen Partizan stonden we bij de tegengoals te slapen, te wijzen en te kijken”, vervolgde Van den Brom. “We volgden de bal in plaats van de tegenstander. Zonder namen te noemen was dit gewoon kinderachtig verdedigen.”

PSV
Na Partizan-thuis volgt zondag PSV-uit. Van den Brom: “Het zou raar zijn als ik zeg dat we daar even de punten gaan pakken. Zij zullen na hun resultaat tegen Manchester United een goed gevoel hebben. Maar het mooie aan voetbal is dat je altijd een kans hebt. Belangrijk is om heel goed aan de wedstrijd te beginnen. Dat zag je aan Excelsior, dat daar dit seizoen zelfs had kunnen winnen.”

Compact
Van den Brom: “We spelen tegen PSV met grotendeels dezelfde ploeg, want zoals het er nu naar uitziet, hebben we geen blessures overgehouden aan het duel met Partizan. Hoe we gaan spelen? Zoals we de laatste weken succesvol zijn geweest: compact, beetje inzakken en niet te veel ruimte weggeven.”

AZ wil in de winterstop middenvelder Stijn Spierings en aanvaller Achille Vaarnold verhuren. Beide spelers zijn negentien en afkomstig uit de eigen jeugd, maar komen momenteel te weinig aan spelen toe.

PSV – AZ begint zondag om 16:45 uur in het Philips Stadion.

38 Comments

 1. Jay

  27 november 2015 at 15:47

  Ik vrees het ergste. PSV heeft zelfvertrouwen getankt in de CL en AZ heeft toch een tikkie gekregen. Normaal gesproken zijn de resultaten al niet zo best na een Europees duel, dus reken uit je winst.

  Als onze verdediging weer zo amateuristisch speelt, dan krijgen we een hoop doelpunten tegen. Hopelijk tikt ons aanvalstrio er genoeg binnen om toch minimaal een punt mee te nemen.

  • Timon

   27 november 2015 at 17:50

   Waarom vrezen? Zijn gewoon kansloze nederlagen ,al lang ingecalculeerd. Je mag hopen dat die andere 3 wedstrijden voor de winterstop 9 punten op leveren. Maar PEC uit?.

 2. Brandon

  27 november 2015 at 23:53

  Het is bij Psv ook geen rozengeur en maneschijn. Wanneer ze bij ons de twee spitsen de gehele wedstrijd op hun huid zitten en daarbij bedoel ik mandekking geven van de 1e tot de laatste minuut dan is het mogelijk om daar een resultaat te halen. Locadia en de Jong mogen niet aan spelen toekomen. Vooral de Jong zal 90min met alle middelen gestopt moeten worden. Wanneer ze deze spelers loslaten is het hek van de dam met onze verdediging.

  • Brandon

   29 november 2015 at 17:31

   Ze dekken lucht ja dan is het over en uit. Goede tactische keuze van John. Luchtdekken!!!

 3. oma

  28 november 2015 at 07:30

  als de dus die rotte verdediging blijft zo?
  ik vrees dan de grootte vrezen voor AZ.

  hoe is het eigenlijk met vriend Haps,het enigste zonnetje in bij die prutsers die zich verdedigers noemen.

 4. kaazie1987

  28 november 2015 at 09:38

  de verdediging is dit seizoen inderdaad niet best terwijl dat jaren onze beste linie was, ik verwacht in de winterstop in die linie dan ook iig 1 versterking ook omdat we te weinig centrale verdedigers en maar 1 rechtsback hebben. tegen Vitesse uit zij ik 0-2 en had ik gelijk en tegen heerenveen zij ik 3-1 nu zegt mijn gevoel dat het 2-2 wordt mounir en janssen gaan scoren

 5. gerard

  28 november 2015 at 13:03

  Cocu zegt dat het nu ook tegen de ‘kleinere’clubs het moet laten zien maar met alle respect, alos je kijtk wat AZ in de aanval heeft rondlopen kan ik AZ geen kleine club vinden.
  Je zou maar een aanval hebben met El Hamdaoui, Janssen en Jahanbakhsh met daar achter de meest scorende middenvelder uit de eredivisie Henriksen.
  Het heeft even geduurd dat van de Brom alle spelers die hij nu heeft tot zijn beschikking had maar nu met al die spelers heeft hij voor eredivisie echt een goed elftal dat qua materiaal niet onderdoet voor welke traditionele topclub van onze mickey mouse competitie.
  Ik ben dan ook benieuwd of PSV hier wel tegen bestand is want het kan nu niet meer vanuit de omschakeling spelen gezien er gewonnen moet worden om de achterstand met ajax niet te ver te laten oplopen. En AZ heeft qua aanvallers echt een top elftal die je niet al te veel vrijheid met geven. Dit wordt dan ook een heel interessante wedstrijd om te kijken waar beide elftallen nu precies staan: wordt het verschil tussen beide clubs 7 punten en de achterstand van PSV op Ajax ook 7 punten of kan PSV het gat van 4 punten handhaven en zakt AZ weer terug in het rechter rijtje… zondag gaan we het zien.
  Read more at http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/620792/belangrijke-troef-voor-psv-bezoek-juist-hij-is-iemand-van-waarde-tegen-topclubs-.html#8eyVAzWcU5Qv8VhQ.99

  • Timon

   28 november 2015 at 22:10

   Blijf dromen : kansloos met deze keeper en achterhoede en een spits die denkt dat hij niveau van Nistelrooy gaat halen! Alleen Mounir in Nederland top. Rest middelmaat. onbegrijpelijk al die lieden hier die de aanval zo top vinden ,die Jan nog wat : nog niets van gezien .hoe hij die kans tegen Partizan verknalde, lichaam al bij aanname achterover!,, als wij dat bij de pupillen deden,mochten wij 4 weken alleen maar trainen!

 6. harm

  28 november 2015 at 17:09

  We hebben Ron nodig in deze tijden

 7. Brandon

  29 november 2015 at 01:37

  Oh, ik zie nu Liesveld fluit. Een grotere thuisfluiter is er niet in Nederland. Dat betekend gemakkelijk gegeven strafschop tegen en ook op de meest gevaarlijke plekken vrije trappen voor niemendalletjes van overtredingen. Hou mijn hart vast.

  • Brandon

   29 november 2015 at 18:04

   Heb ik teveel gezegd nee he. Dit is echt de grootste hufter, klootzak, lul, geitenneuker die er op de nederlandse velden rondloopt. Sorry nogmaals voor de scheldwoorden maar mijn frustraties lopen over.

   • Brandon

    29 november 2015 at 18:05

    Luckassen is rood hoor domme overtreding maar daarna is Propper ook rood en dat geeft deze glibber niet.

   • oma

    29 november 2015 at 18:49

    houdt je in Brandon.

 8. az woman

  29 november 2015 at 05:56

  Hoog geëerd publiek, Dames en Heren, Jongens en Meisjes, van daag voor U gepresenteerd.

  Voormalig AZ tegen huidig AZ.
  Stijn Schaars, Hector Moreno, Adam Maher, Simon Poulsen, Toon Gerbrands, Philip Cocu, Marcel Brands, Jurich Carolina, met wat aanvullende gasten, tegen het Altijd Zichzelf blijvende huidige AZ. Het beloofd een spektakel te worden, dus kom op tijd.
  Aanvang 16.45 uur

  Laten we hopen dat de zak met (overheids) geld uit Eindhoven,het niet gaat winnen
  van de sportieve mensen uit Alkmaar!

 9. woonwagenpower

  29 november 2015 at 06:02

  Zoals Timon zijn zeis altijd scherp geslepen heeft, zo moet AZ ook de messen slijpen, met het mes tussen de tanden, grenzen opzoeken, wat dat betreft is Timon een voorbeeld voor AZ.

 10. Ruud

  29 november 2015 at 16:50

  Ik hoop dat we het Luckassen momentje van deze wedstrijd nu gehad hebben. 1-0 in de derde minuut. Oh oh oh…

 11. Urdal

  29 november 2015 at 16:50

  Lekker begin. Weer een standaard situatie. Toch al 2 minuten de 0 gehouden. Ik hou mijn hart vast.

 12. Brandon

  29 november 2015 at 16:51

  Luckassen wakker worden. Sorry voor het scheld woord maar wat een lul als je weer zo verdedigd sta goed opgesteld dat de bal naar voren gespeeld wordt maar hij staat zo dat de bal altijd naar de doelkant gaat. Zo ziek van kan alleen een amateurverdediger overkomen en nu de wedstrijd al naar de kloten door zo’n droplul.

  • AZ4Altijd

   29 november 2015 at 16:52

   Ja hoor Tegengoal nummer hoeveel inmiddels uit std situatie? We hebben zo een beetje de meest waardeloze verdediging van de eredivisie.

 13. Urdal

  29 november 2015 at 17:00

  Dit wordt een nulletje of 7. Weer slappe hap verdedigd. Wedstrijd voorbij.

 14. Ruud

  29 november 2015 at 17:01

  Nee, nog een Luckassen momentje: 2-0

  • Brandon

   29 november 2015 at 17:12

   Ja Ruud hij laat zich bij de rand van het strafschopgebied al weer foppen. Wat een amateur is dit zeg. Kijken of v.d.Brom hem nog verdedigd.

 15. Urdal

  29 november 2015 at 17:05

  Gatenkaas achterin

 16. Albert

  29 november 2015 at 17:12

  Gaat lekker zo, verdediging rammelt weer aan alle kanten.

 17. Ruud

  29 november 2015 at 17:28

  Nee, dolgedraaid achterin. Ik ga eten. Heb er geen zin meer in zo.

 18. Urdal

  29 november 2015 at 18:05

  Met 10 man nu. Kan niet zeggen dat we er slechter door zijn geworden. Terecht rood.

 19. Vak J

  29 november 2015 at 18:14

  Luckassen en Gouweleeuw verbannen naar Jong AZ

  • oma

   29 november 2015 at 18:50

   en wie wou je er dan in zetten?
   Janneke?

 20. Vak J

  29 november 2015 at 18:24

  Menig werknemer met zulke wanprestaties als de afgelopen wedstrijden worden op het matje geroepen door hun bedrijf en op non actief gezet. Nee zij krijgen met een salaris van 2/ 3 ton op jaarbasis nog zelfs een leuk winterreisje naar de zon.

 21. AZ'67

  29 november 2015 at 18:39

  Volgende keer gewoon schriftelijk afdoen, wat een verdediging!

 22. Timon

  29 november 2015 at 18:40

  Wat verwachten jullie nou? Gewoon middelmaat en die Janssen is echt middelmaat

  • Vak J

   29 november 2015 at 18:43

   Hee Timon dan kunnen wij er net zo goed gaan staan daar in het veld. Zeg je dan ook “Wat verwacht je nou” Ik verwacht op voorhand geen overwinning maar wel een beetje inzet en weten hoe je moet verdedigen.

   • Timon

    29 november 2015 at 18:57

    Daar lopen lieden die 300.000 € verdienen! Minimaal! Alles er om heen loopt zijn zakken te vullen en week in week,uit krijg je het zelfde te zien en te horen! Zwak AZ etc etc ,lees de site er maar op na! Vak J wij zouden ons leeg vechten ,maar deze arrogante heren vinden het best! Wie ,ja wie heeft die jongen uit de Balkan gescout? Welke spelersmakelaar ligt nog dubbel van het lachen? Wie? Hoor je dus nooit wat van ! En ondertussen zakt dit zootje ondervdB verder en verder weg! Schande!!

 23. Ruud

  29 november 2015 at 18:50

  Nog een Luckassen moment? Dat is drie keer scheepsrecht. Schande Luckassen!

  • oma

   29 november 2015 at 18:53

   niet alles op Luckassen afschuiven.
   het tweede doel punt was een grootte fout van die eikel die op rechts loopt.
   ik kan zijn naam niet meer uit mijn (bek) sorry,krijgen met zijn geknoei.
   als ik die naam al lees moet ik over mijn nek.

   • Ruud

    29 november 2015 at 19:00

    Verdedigen doe je voor de man en niet schuin achter

    • oma

     30 november 2015 at 07:08

     dat moet je ook tegen die kneus die op rechtsachter loopt eens wijs maken.
     die denkt dat hij rechterspits speelt.
     dat wil naar Frankrijk,de lacher.
     heb je al eens goed gezien hoe veel ruimte hij weg geeft.
     totaal verkeerd staat op gesteld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *