Bij AZ waren er al twijfels over ontwikkeling Maher

By
Updated: november 27, 2015

Martin Haar doet in een interview met Voetbal International een boekje open over de ontwikkeling van Adam Maher. Zo vertelde hij dat er bij AZ al twijfel was over zijn ontwikkeling, en het is dan ook niet helemaal een verrassing dat hij moeite heeft met het niveau bij PSV.

‘in de jeugd van AZ kreeg hij te weinig weerstand. Hij deed het voornamelijk op talent. En ook op een hoger niveau, bij het eerste, bleef hij enkel op basis van zijn kwaliteiten overeind. Hij zou elke dag beter moeten worden, en het niveau van AZ moeten ontstijgen. Daarvan probeerden we hem te overtuigen door veel met hem te praten, af en toe te aaien, maar ook een schop onder zijn kont te geven. Hij ging wel met onze tips aan de slag, maar in onze beleving te weinig.’

6 Comments

 1. i.Pjotr3

  27 november 2015 at 17:55

  Martin, makkelijk scoren met deze uitspraken.
  Je vast veel indruk gemaakt hebben.

  Ik ben gewoon blij dat Maher het fantastisch gedaan heeft bij AZ en de beker gewonnen.
  Daarna…………boejuhhhhhhhhh.

 2. gerard

  28 november 2015 at 13:23

  Tweede seizoen was het ook al veel minder gesteld met Maher.
  Toen we een tijdje onderin degradatiewedstrijden speelde kon hij tegen dit soort tegenstanders ook niet het verschil maken en was het voornamelijk dat Altidore toen een topseizoen draaide. Pas toen we weer in de finale van de beker stonden kon Maher weer even schitteren maar al bij al was het een matig seizoen voor hem.

  Zijn eerste seizoen plukte hij de vruchten omdat AZ zijn middenvelder Martens verloor en spelers als Rasmus Elm, Wernbloom, Moisander en dergelijke volledig in zijn dienst gingen spelen.

 3. 1AZ1

  28 november 2015 at 13:36

  Dabney dos Santos,Thom Haye,hetzelfde verhaal..

 4. 1AZ1

  28 november 2015 at 13:45

  Jozy Altidore heeft Adam Maher grotendeels in de picture gezet..

  • Vincent

   29 november 2015 at 01:45

   Altidore scoorde 1 goal in 60 wedstrijden bij Sunderland….

 5. Maurice Tijm

  2 december 2015 at 14:06

  Toen Maher doorbrak was hij foutloos in de passing en agressief in het bal heroveren. Je dacht echt ‘deze jongen weet wat er nodig is om een team goed te laten spelen’. Maar hoe meer aandacht hij kreeg hoe meer hij voor zichzelf speelde en acties wilde maken. Hij had zelf niet door dat daarmee zijn grootste meerwaarde verdween. Daarnaast speelde hij ook wel in een van de meest fletse selecties van AZ hoor.

  Maher was in zijn 1e seizoen ongelooflijk fit. Hij had ver kunnen komen als een soort van Ginkel of Gudelj achtige lopende middenvelder. Als lopende middenvelder zou hij minder worden afgerekend op zijn gebrek aan fysiek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *