Doesburg nieuwe hoofdscout van AZ

By
Updated: november 26, 2015
AZ heeft na het vertrek van Earnest Stewart (directeur voetbalzaken) en Aloys Wijnker (hoofd opleiding) alsmede het doorschuiven van Max Huiberts naar de positie van Stewart zijn huishouding weer op orde. Michel Doesburg is de nieuwe technisch coördinator, voorheen de functie van Huiberts.

De 47-jarige Doesburg, oud-speler van Haarlem, FC Wageningen, SC Heerenveen, AZ, Motherwell, Dunfermline Athletic en FC Zwolle was al werkzaam bij de Alkmaarders als hoofd jeugdscouting.

Paul Brandenburg vervangt Wijnker per direct, die met de opleiding van AZ grote vooruitgang heeft geboekt en nu door de Amerikaanse voetbalbond is aangetrokken. In 2009 begon de 38-jarige Brandenburg als coach van AZ Onder-16. Daarna kreeg hij de leiding over het team Onder-15. Ook was hij coördinator van de AZ Voetbalschool. In dat project nemen zestien trainers wekelijks de grootste talenten van regionale amateurclubs onder handen.

‘Dit is een prachtige stap voor mij’, zegt Doesburg op de clubsite. ‘Ik heb jarenlang veel energie gelegd in jeugdscouting, maar het was zeker mijn ambitie om in de seniorenscouting te gaan werken. Die kans deed zich nu voor. De carrières van Max Huiberts en mij lopen bij AZ ongeveer parallel, van jeugdtrainer tot scouting. Mooi dat we nu wederom zo intensief gaan samenwerken.’ Bron: VI

4 Comments

 1. i.Pjotr3

  27 november 2015 at 00:12

  Werk aan de Winkel………voor Doesburg.
  Wij willen echte verdedigers…..echte mannen….. Echte kerels….. Met een mannelijke voornaam.
  Ik ben uitgekeken op SISSI Johansson , SISSI Gouweleeuw, SISSI Luckassen en SISSI berzanvic. 🙁

  • Vincent

   27 november 2015 at 01:02

   Nou Luckassen is wel beest hoor alleen speelt niet slim

 2. NHN

  27 november 2015 at 01:09

  Zie hierboven,er is heel wat werk aan de winkel voor de nieuwe hoofdscout.
  Scout eens een keer een VERDEDIGER. AZ speelde tegen Partizan helemaal niet zo slecht. Maar als je zo kinderlijk verdedigt ga je de bietenbrug op.
  Wie heeft in ’s hemelsnaam die Brezancic gescout? In de competitie zal het wat minder opvallen,maar dit is geen verbetering tov van elke jongeling dan ook.
  Johansson is nooit wat geweest,maar mag eindeloos door blijven gaan,krijgt zelfs een nieuw contract. En Gouweleeuw,tsja begon ooit aardig,maar stelt nu niks meer voor.
  De verdediging van AZ laat veel te wensen over. Het deed pijn aan de ogen.
  Dus Michel…alsjeblieft, doe er wat aan. Krijgen we ooit nog een x een verdediger te zien. Of blijven we filosoferen over meevoetballende verdedigers die de tegenstander in het zadel helpen???

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *