Koeman: AZ had meer tijd moeten geven

By
Updated: januari 17, 2010
Koeman: AZ had meer tijd moeten geven

Ronald Koeman heeft een behoorlijke wrange nasmaak gekregen van zijn periode bij AZ. Juist in de periode dat het met AZ iets beter ging werd de coach ontslagen.

“En het is onbegrijpelijk voor mij dat Marcel Brands mij wegstuurt en een maand later zelf zegt dat hij misschien elders moet gaan kijken als de club de ambities niet voort kan zetten. Dat slaat alles. Dat René Neelissen (bestuurslid) mij de zak gaf en Toon en Marcel daar alleen maar bij zaten, bevreemdde me ook al. Er was zelfs niet één speler op de hoogte. Aanvoerder Stijn Schaars voelde zich in zijn hemd gezet. Er is dus nooit enig overleg geweest met hen.”

“Als een club dan bewust kiest voor een ander type, moet je het wel de tijd geven”, zegt Koeman, die zich er mateloos aan stoort dat er een beeld geschetst werd alsof het in Alkmaar een Brusselse kermis was. “Bij mij gelden er ook regels. Maar je moet wel met je tijd meegaan. Als ze allemaal met een koptelefoon op willen lopen, vind ik het best, als ze zich maar prettig voelen. Dáár geef ik ze een bepaalde vrijheid in, maar ik heb er een bloedhekel aan als de regels aan de laars worden gelapt.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *