Van den Brom kijkt uit naar belangrijk duel: ‘Willen ons bewijzen’

By
Updated: november 25, 2015

John van den Brom en Rajko Brezancic blikten woensdagmiddag na de training vooruit op het Europa League-duel van donderdag met FK Partizan. Over de kansen op overwintering en het gevaar van de Serviërs.

“Deze vijfde wedstrijd in de campagne is belangrijk voor ons”, opende Van den Brom de persconferentie. “Onze situatie is niet heel goed: we staan met drie punten onderaan in de poule. De laatste competitieduels hebben we goed gespeeld. Die lijn moeten we doortrekken. Of er bij ons nu extra druk op staat? Nee. Ik heb meer het gevoel dat we ons willen bewijzen.”

Dos Santos
Mounir El Hamdaoui is niet speelgerechtigd in de Europa League. Zijn vervanger is Dabney dos Santos. Van den Brom: “De andere tien namen laten we bewust staan. We gaan het systeem niet wijzigen, zoals we eerder in Europa deden. Dos Santos is niet dezelfde speler als El Hamdaoui, maar heeft wel dezelfde aanvallende intenties. We veranderen verder dus niets. Want we hebben een goed gevoel, spelen thuis en spelen goed.”

Kansen
AZ maakt nog kans op Europese overwintering als het zelf van Partizan wint en Augsburg van Athletic Bilbao verliest. Van den Brom: “Dan loopt Bilbao uit naar twaalf punten en heeft de rest er zes. Dan wordt het nog leuk. Wij moeten sowieso nog twee keer winnen.”

Partizan
Van den Brom: “Het gevaar van Partizan? Dat ligt in de omschakeling, zoals we ook tijdens de uitwedstrijd hebben gezien. Partizan is een ploeg met een aantal spelers dat individueel het verschil kan maken. Maar het is ook niet een ploeg in vorm, daar moeten we ook eerlijk over zijn.”

Weerzien
Brezancic gaf aan geen speciale gevoelens te hebben voor het weerzien met de club waar hij opgroeide: “Ik heb er inderdaad elf jaar doorgebracht, maar beschouw deze wedstrijd als professional. Partizan is een van de twee grote clubs in Servië. Uit speelden we niet zo goed en verloren we. Dat was voor mij een verrassing. Ik ben ervan overtuigd dat we nu beter voor de dag komen. Als we allemaal honderd procent zijn, winnen we.” Bron: AZ.nl

6 Comments

 1. i.Pjotr3

  25 november 2015 at 22:11

  Telkens weer……
  Telkens weer…….
  Telkens weer worden merkwaardige uitspraken opgevolgd door teleurstellend resultaat.
  Laten we hopen dat spierballentaal omgezet wordt grote daden.

 2. Jay

  26 november 2015 at 08:56

  Deze wedstrijd moet ook gewonnen worden. Al is de kans klein, de kans om door te gaan is er nog steeds. Als Bilbao wint zijn ze door en spelen ze hopelijk hun laatste wedstrijd weer met een B-team. Dan wordt het nog heel moeilijk om van ze te winnen, maar het kan wel.

 3. Albert

  26 november 2015 at 21:36

  Verloren 1-2. Wat een knudde verdediging bij AZ. Echt trachten met spoed die Vlaar binnen te halen voor de nodige leiding achter in. Met huidig verdedigend materiaal win je de oorlog in ieder geval niet !

 4. Brandon

  26 november 2015 at 21:59

  AZ heeft twaalf eerste elftal spelers de bank is zo verschrikkelijk zwak. Tankovic, Muhren is 1e divisie niveau. Als dan ook Mounir niet mag spelen hou je er precies elf over. Internationaal kom je dan tekort helaas.

  • Brough

   27 november 2015 at 06:10

   Reken je de achterhoede ook bij die 12? Laatste kwartier voor rust hadden ze 4 tegendoelpunten kunnen krijgen, en die 2 die er wel ingingen, kregen ze op een presenteerblaadje.

 5. harm

  26 november 2015 at 22:25

  Had een mooie avond kunnen worden aangezien Atletic wel won… Aardige wedstrijd, bepaalde momenten matig verdedigd en kansen benutten is allemaal net-niet.. Zo zonde! Helaas nu focussen op eredivisie, en vooral de beker!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *