AZ wint met 3-1 van Heerenveen

By
Updated: november 21, 2015
Eredivisie2

Door 2 goals van Janssen en 1 van El Hamdaoui, wint AZ met 3-1 van Heerenveen en tankt het vertrouwen voor de EL wedstrijd van aankomende donderdag.

35 Comments

 1. Kaazie87

  21 november 2015 at 22:01

  Bijna goed ik zij namelijk al eerder dat az met 3-1 ging winnen en dat janssen 3 keer zou scoren maar hij maakte er 2 en gaf een assist. Bij jong oranje loopt hij ook al 1 op 1 en hij is nog maar 21. Ik blijd erbij dat hij de nieuwe van nistelrooij kan worden. Ben bang dat hij aan het eind van het seizoen alweer weg is

 2. Kaazie87

  21 november 2015 at 22:03

  Moet ook zeggen dat de ontwikkeking van van overeen ook behoorlijk snel gaat hij heeft nu al bijna geen balverlies en zijn passes komen ook bijna allemaal aan

 3. Timon

  21 november 2015 at 22:09

  Tja,dood normaal.Als ik die Janssen was zou ik als middelmatige spits deze 2 goals maar inlijsten: gaat hij weinig meer doen

  • Ryan

   21 november 2015 at 22:15

   En vertel hoezo is hij een matige spits?
   Hij word elke week beter kijk maar naar de statistieken…

   Nogmaals timon wees voor andere club want je loopt alles ongefundeerd af te kraken of te bagataliseren..

  • gerard

   22 november 2015 at 10:57

   Wat heeft die gast toch? week in, week uit..

 4. Ryan

  21 november 2015 at 22:20

  Ik heb genoten van de wedstrijd! Was nog niet helemaal top maar wel strijd en af en toe goed voetbal.

  El hamdaoui en Janssen vullen elkaar zo goed dat het de koningskoppel is van de nederlandse velden.

  Wat ik nog leuker vond is de interview die El hamdaoui die hij met Fox had, je ziet hem genieten en plezier hebben, dus hij zit op zijn plek bij AZ en hij is AZ ook heel dankbaar, mooi om te horen!

 5. harm

  21 november 2015 at 22:39

  Goeie wedstrijd gespeeld met uitblinkers Janssen-Mounir-Alizera-Ortiz en brezancic!

  • AZ'67

   22 november 2015 at 16:58

   Klopt, maar die Brezancic? Paar leuke aanvallen gezien maar als verdediger is hij tegen sterke clubs echt ronduit zwak.

 6. az woman

  22 november 2015 at 05:24

  Nou Timon, je zeis kan weer een paar dagen het schuurtje in, waarschijnlijk ga je hem voor Donderdag alleen nog even slijpen, want hij lijkt minder scherp te worden.
  Je wilt tenslotte toch je zeis in iemand anders koren blijven slaan.
  Maar ik heb genoten vanavond, ondanks het vieze weer. Klasse AZ.

 7. Evert

  22 november 2015 at 10:06

  Heb genoten van Mounir, met een beetje geluk knalt hij er drie in. Ook Jansen begint lekkerder te balen en pik zijn doelpunten weer mee, lekker!!

  Moet wel gezegd worden dat met Ortiz in het team wij beter het middenveld in handen hebben dan zonder Ortiz dan merkte we direct met de wissel van Rienstra.

  Wat betreft de verdediging blijf ik mijn zorgen maken, daar worden briljanten acties afgewisseld door domme miscommunicatie en voornamelijk van Gouweleeuw, heb het idee dat hij niet capabel is om aanvoerder te zijn??

  Al met al een prima overwinning en een zeer leuke wedstrijd.

  • Keet

   22 november 2015 at 10:51

   Die keeper moet gewoon niet alle ballen op Gouweleeuw willen spelen. Laat hem eens een snelle uittrap doen.

  • AZ'67

   22 november 2015 at 17:01

   Gouweleeuw is als aanvoerder totaal niet geschikt, leuke gemiddelde verdediger. Als er een goed bod komt van de zomer fijn afscheid nemen van die man!

 8. martijn

  22 november 2015 at 10:42

  Lekkere wedstrijd en 3 belangrijke (doel)punten voor onze club.
  Met dit soort wedstrijden en uitslagen komen we in het linker-rijtje waar we horen.

  • gerard

   22 november 2015 at 11:01

   Dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt; als je spelers ter beschikking hebt zoals Janssen, Mounir, Alizera, Ortiz, Overeem, Henriksen dat heb je materiaal wat totaal niets onder doet voor de traditionele top.
   AZ staat veel en veel te laag en mag zich eigenlijk schamen dat het Vitesse, PEC, Groningen, NEC, Heracles voor zich heeft.

   • Gerrit Vooijs

    22 november 2015 at 12:27

    AZ moet zich helemaal niet schamen. Alles heeft een oorzaak en heeft zijn tijd nodig.
    Zie hier onder.

 9. i.Pjotr3

  22 november 2015 at 11:41

  Ik denk dat je vanaf nu het pas goed mag beoordelen.
  Begin seizoen 7 nieuwe basisspelers inpassen, Alireza en Mounir de laatste twee wedstrijden pas 100% fit en inzetbaar, dat heeft zijn tijd ff nodig.
  Uit bij PSV kunnen ze laten zien waartoe zij in staat zijn.

  • Gerrit Vooijs

   22 november 2015 at 12:25

   Eens.
   AZ moest een team worden en had de pech dat de belangrijkste aanvallers geblesseerd of aanpassingsproblemen hadden.
   Nu zijn Jahanbakhsh en Jansen in vorm en als slagroom op de taart is daar Hamdaoui nog eens bijgekomen.
   Daarachter de immer aanwezige Henriksen, dan mag je rustig spreken van een zeer sterke bezetting voor de goal.

   Tel daar bij op dat AZ ook op de bank nog heel aardige spelers heeft zitten als Brezancic, Luckassen/van de Linden, Ortiz/Rienstra, Dos Santos, Tankovic, Haye. Hoe sterker de bank hoe groter de kans op een mooi eindresultaat.

   De puzzel ligt nu op tafel en tot aan de winterstop zie ik AZ in staat om veel punten te gaan pakken.

   Jansen bewijst nu tegen Vitesse, 2x Jong Oranje en Heerenveen met 6 treffers in 4 wedstrijden dat het gebrek aan vertrouwen onterecht was.
   Jansen heeft wel degelijk een zeer goede neus voor de goals. Het geduld van VDB wordt nu beloond !

   • AZ'67

    22 november 2015 at 17:07

    Ik mis alleen een solide verdediging en een echte aanvoerder. Ben benieuwd hoe deze verdediging zich weet te handhaven tegen Partizan en PSV, het eerste doelpunt ging er belachelijk makkelijk in!

   • Timon

    22 november 2015 at 17:17

    Veel punten tot winterstop? PSV kansloze nederlaag, 2 X thuis ADO en Utrecht : moeten gewoon 6 punten zijn! PEC uit : wat is PEC nou? Ook gewoon winnen maar ja zal hooguit een puntje worden,kortom 7 uit 4, tja .

    • Gerrit Vooijs

     22 november 2015 at 19:38

     7 is goed mogelijk maar ook uit bij PEC zie ik dit AZ winnen. Dus ik gok op 9 uit 4.
     Dat is gewoon heel goed.

     • Timon

      22 november 2015 at 21:05

      Is niet heel goed: is dood normaal!

 10. kaazie1987

  22 november 2015 at 12:24

  wat is die luckassen trouwens vreselijk onzeker achterin, maakt ook nog redelijk wat foutjes. ik heb zo mijn twijfels bij luckassen centraal achterin, als rechtsback vond ik hem beter

 11. kaazie1987

  22 november 2015 at 12:27

  als je wil aanvallen zou ik met Rienstra spelen die is aanvallend dreigender, maar verdedigend vindt ik ortiz beter hij blijft altijd net voor zijn verdediging staan terwijl Rienstra meegaat aanvallen. ik zou toch tegen psv met ortiz starten

  • Keet

   22 november 2015 at 12:57

   Ortiz er altijd in. Middenveld is met hem veel meer in balans. Ondergewaardeerde voetballer. En ik vond Luckassen goed spelen in de tweede helft.

 12. kaazie1987

  22 november 2015 at 13:12

  ben ik niet helemaal met je eens keet, vorig jaar had hij echt een waardeloos seizoen gespeeld maar feit blijft gewoon dat hij verdedigend gewoon beter is als Rienstra. met deze gamellen verdediging zou ik tegen psv met ortiz starten maar wedstrijden die je moet en kan winnen zou ik voor het voetbal kiezen en Rienstra opstellen.

  als ortiz zijn niveau haalt van 2 3 jaar terug zou ik hem altijd opstellen maar na zijn blessure heeft hij dat niveau niet meer gehaald

 13. Vak J

  22 november 2015 at 13:20

  Ik heb af en toe weer genoten van het vlugge tik/tak spel van AZ. Prachtig voor Mounir zijn inzet en een schitterend vintage Mounir doelpunt. Mooi om het Mounir liedje weer te zingen. Toch was Jahanbakhsh voor mij de man van de wedstrijd. Prachtige passeer bewegingen en volledige inzet.

 14. NHN

  22 november 2015 at 14:12

  Zeker, op basis van de eerste helft,een verdiende overwinning. Wat ik wel verheugend vond om te zien, is dat er na de snelle 0-1,niemand z’n kop liet hangen. Er is gewoon verder gegaan met Heerenveen onder druk te zetten. Met als resultaat de voorsprong voor het rustsignaal. Dat is wel eens anders geweest. Tweede helft een stuk rommeliger,maar so what, de 3 punten zijn binnengesleept.

  Helaas maak ik me wel zorgen over de verdediging. Ik zal wel een zeikerd wezen, maar tegen een beetje tegenstander,wordt deze linie omver geblazen.
  Gouweleeuw krijgt z’n vorm maar niet te pakken. Is een slappe verdediger geworden. Luckassen had waarschijnlijk nog de schrik in z’n benen, van die slechte partij in jong oranje,want hij ging een paar x flink de mist in.
  Heerenveen had het vizier ook niet op scherp staan, gelukkig maar.
  Ortiz mag van mij gewoon blijven staan.
  Verder weet ik het niet. Partizan en PSV zijn weer hele andere wedstrijden.
  Maar ik verwacht dat hun aanvalslinies wat scherper zijn dan die van H’veen gisteravond.

  Aanvalslinie kan me alleen maar bekoren. Ik vind dat Janssen nog steeds te bonkig overkomt. Maar wat maakt dat uit als je er 2 inschiet, en net zo belangrijk:continu de vijandelijke verdediging bezighoudt,en ander in staat maakt te scoren.
  Dus mijn eerdere kritiek,slik ik in. Janssen had man of the match moeten worden. Ik hoop dat Jahanbaksh van z’n pijntjes af blijft,want laten we eerlijk wezen:zoals hij gister speelde willen we ‘m graag zien.

  Erg blij met de overwinning,want AZ tegen Heerenveen, je weet maar nooit. Zijn vaak tegen een zeperd aangelopen.

 15. Timon

  22 november 2015 at 17:33

  Die vd B heeft toch een goude p..,trouwens heel AZ mag hem dankbaar zijn: Mounir! Alles hangt van hem af ! Het is toch triest: ja ,wij hebben een fantastische jeugdopleiding ,ja wij een Billiy nog wat filosofie ….. Hou toch op aub .Kopen een aanvaller die maanden geblesseerd is ,stom toeval loopt Mounir binnen. In zijn schaduw mag die jongen met die moeilijke naam zich ontwikkelen, die hele trage spits mag ook onze
  Iieve heer op zijnknieen danken hiervoor. Die Tankovic, Hupperts hooguit invallen 92 ste minuut.Haye : valt vreselijk door de mand,zag echt een talent in hem maar wordt niks. Centraal duo……..
  Zonder Mounir ‘ scoor nog en goaltje ‘ ergens eindigend rond de 12de,13de plaats. Nu mag je nog hopen plaats 4 en vooral : de beker!
  Allemaal niet zo erg , maar dat hautaine ge… van die trainers en managers! Allemaal geluk!

  • gerard

   23 november 2015 at 11:00

   Euh.. iedereen had een mond vol over Koeman die het zo geweldig deed bij Feijenoord (zijn zoontje kwam Pele toevallig werkeloos op het strand tegen en zie Koeman werd weer geloofd na eerder bij AZ te zijn afgegaan)

 16. Kaazie87

  22 november 2015 at 18:16

  Wim jonk heeft zich bij az gemeld om hoofd jeugdopkeidingen te worden maar bij az willen ze liever binnen de organisatie meldt azfanpage

  • i.Pjotr3

   22 november 2015 at 18:55

   Goede actie, zo’n eigenwijze palingboer moet je niet willen in je organisatie.
   Gewoon van onderop door schuiven, van mij mag Michel Doesburg het doen.

  • Keet

   22 november 2015 at 19:59

   onzin natuurlijk. die jonk is nog niet eens weg uit de bijlmer

 17. Timon

  22 november 2015 at 19:27

  Azfanpage malafide pagina. Altijd deze man nemen!

 18. Albert

  22 november 2015 at 20:34

  Nog even tot einde seizoen Vlaar vast leggen en AZ heeft echt een top team !!

 19. Jeroen

  22 november 2015 at 22:37

  Net even de samenvatting gezien, maar die Janssen had een lekkere wedstrijd. Twee goals en een assist. Belangrijk voor AZ geweest dus. Laten we hopen dat ze dit nu weten vol te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>