AZ en Van den Brom mondeling akkoord

By
Updated: november 20, 2015

AZ en John van den Brom hebben een mondeling akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2017, met een optie tot 2018. De huidige verbintenis van de 49-jarige oefenmeester loopt tot het eind van dit seizoen.

Van den Brom kwam in september 2014 naar Alkmaar. Met AZ behaalde hij direct Europees voetbal, door als derde te eindigen in de Eredivisie. In de huidige jaargang plaatsten de Alkmaarders zich voor de groepsfase van de Europa League.

Huiberts: ‘Ontwikkelen’
“We zijn blij met de contractverlenging van John van den Brom”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Sinds zijn komst naar AZ zijn de club en spelers individueel succesvol geweest. John heeft oog voor het ontwikkelen van talent. Dat is belangrijk voor een club als AZ, waar vaak belangrijke basisspelers een stap hogerop maken. John durft jonge spelers een kans te geven. Ook nu zien we weer dat veel jongens zich daardoor sterk ontwikkelen, waardoor AZ momenteel bijvoorbeeld hofleverancier is van Jong Oranje.”

Optie
“Samen zijn we uitgekomen op een verlenging van een seizoen, met een optie”, gaat Huiberts verder. “Tegen het einde van het seizoen 2016-2017 gaan we weer samen met elkaar om de tafel. Als het van beide kanten bevalt, lichten we de optie voor een verlenging tot medio 2018.”

Van den Brom: ‘Veel rek’
“Ik ben blij met deze contractverlenging”, zegt Van den Brom. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij AZ. Bij deze club zijn de voorwaarden aanwezig om te werken zoals ik dat graag wil. We hebben een fantastische staf en een spelersgroep met veel talent en ervaren spelers. Er zit nog veel rek in.”

Spelersloopbaan
Van den Brom was als speler actief voor Vitesse (2x), Ajax, Istanbulspor (Tur) en De Graafschap. De voormalig middenvelder beleefde in 1995 zijn hoogtepunt, toen hij met het Ajax van Louis van Gaal de Champions League won. Van den Brom pakte verder als speler twee landstitels en tweemaal de nationale Supercup.

Trainersloopbaan
Na eerst bij De Graafschap (Hoofdscout) en Ajax (Hoofd Jeugdopleiding) achter de schermen te hebben gewerkt, startte Van den Brom in 2006 zijn trainersloopbaan bij AGOVV. Daarna volgde hoofdtrainerschappen bij ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht (Bel). Bij ADO en Vitesse plaatste hij zich voor Europees voetbal, terwijl Van den Brom met Anderlecht landskampioen van België werd.  Bron: AZ

10 Comments

 1. Jay

  20 november 2015 at 11:40

  Mooi zo. Met het vertrek van Stewart en Wijnker is het voor de stabiliteit fijn dat Van den Brom wel blijft. Verder heeft hij het qua resultaat vorig seizoen natuurlijk uitstekend gedaan, geeft hij de jeugd een kans en zet de sterkste spelers in het veld. Alleen over zijn wissels heb ik wel eens mijn vraagtekens. Al met al dus reden genoeg om een jaar te verlengen.

 2. NHN

  20 november 2015 at 12:17

  Ik denk eigenlijk ook dat het beter is dat hij blijft. Zeker met vertrekkende mensen bij AZ.
  Ik vind van den Brom af en toe een vreemde snuiter, en ook het hierboven genoemde wisselbeleid is vaak erg vreemd.
  Maar ik zou anders zo gauw niet weten wie er anders voor de spelersgroep moet gaan staan. Ron Jans verleidt je niet zo gauw naar Alkmaar ben ik bang. Die gaat nog een x een stap hogerop maken.
  Andere topcoaches krijg je ook niet meer zo gauw.
  Dus met al met al wel content met aanblijven van v/d Brom.
  Hoop wel dat we eens een keer wat resultaten gaan neerzetten dit seizoen.
  Wordt een beetje ongeduldig.

  • AZ4Altijd

   20 november 2015 at 12:42

   AZ is altijd nog stap hogerop dan PEC 😉 . Dus ik zou wel graag Ron Jans willen zien. Zou voor Jans mooie stap kunnen zijn. 1 a 2 jaar dan naar een grotere club.

   Maar goed. Stabiliteit binnen de organisatie is belangrijk.

  • Gerrit Vooijs

   20 november 2015 at 21:25

   Helemaal mee eens. VDB is in de huidige positie van AZ de best denkbare trainer.
   Het contract van Ron Jans afkopen is geen optie.
   Het contract af laten lopen werkt voor beide partijen niet. De spelers gaan zich bezighouden met zijn opvolger en VDB zou zijn autoriteit kwijt raken.
   Dat zou een bijzonder slechte ontwikkeling zijn.
   Nu kan AZ weer een jaar verder en dat is het beste. Volgend jaar in de zomer de resultaten goed evalueren en bij een positieve eindbalans de optie lichten. Dat creëert rust binnen de organisatie.

 3. i.Pjotr3

  20 november 2015 at 18:40

  Goed, nu M. Doesburg vastleggen als HOOFD jeugdopleiding en de organisatie is weer compleet.
  Doesburg loopt ook al de nodige jaren rond bij de jeugd, ik zou het een promotie vinden voor hem.
  Maarja, een goede trainer is nog geen goede organisator, (kracht van Aloys Wijnker)

  Overeem contract open breken en Max Huiberts heeft al drie pluspunten te pakken.

 4. oma

  21 november 2015 at 08:55

  hoe kom je op Doesburg?
  ik dacht dat hij niet zo gezien was bij AZ.

  • i.Pjotr3

   21 november 2015 at 11:45

   Het zou voor de hand liggen als je iemand in de organisatie doorschuift, die al jaren bij de jeugdopleiding werkt.
   Als hoofd jeugd scout zit Doesburg er volgens mij ook al een jaar of 8. (Een echte clubman).
   Ik ken hem persoonlijk niet, dus weet niet of hij de organisatiekwaliteiten bezit.
   Visie en werkprocessen voortzetten, bij een opleiding die op dit moment het beste van Nederland is belangrijk.

   Als je een bekende naam (voetballer) binnen haalt moet je nog maar afwachten of hij organisatorisch geknipt is voor deze baan. En doet hij het leuk wordt hij zo weer weggelokt. Of ze willen na twee jaar toch wil liever op t veld staan.
   Continuïteit is bij een organisatie belangrijk. Vandaar dat ze Huiberts ook hebben doorgeschoven. Ik twijfel of hij geschikt is voor deze functie , maar Brands’ en van Geel zijn ook zo begonnen( zij het wel bij n kleinere club)

 5. Timon

  21 november 2015 at 09:50

  Oprotten VDB : enigste wat jij wil met je valse hoofd is trainer Ajax worden!

  • i.Pjotr3

   21 november 2015 at 11:51

   Het is toch prima als John ambities heeft, hopelijk profiteren wij er nu van.
   Trainers zijn passanten, niet meer , niet minder.

   Jij hebt toch ook ambities, om de grootste AzijnZeiker van het westelijk halfrond te worden, en je komt al aardig in de buurt van de neuzen die twee wekelijk in een galmbak van Abcoude zitten te K….eren

   • Timon

    21 november 2015 at 15:49

    Westelijk halfrond? De GEHELE globe!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *