Henriksen: ‘Het doet behoorlijk veel pijn’

By
Updated: november 20, 2015

Markus Henriksen keerde donderdag terug in Alkmaar, nadat hij zich met Noorwegen niet wist te plaatsen voor het EK. De topscorer van AZ (23) heeft de knop omgezet en focust zich op de toekomst, die hij rooskleurig tegemoet ziet.

Na het vertrek van smaakmakers als Nemanja Gudelj en Steven Berghuis is Henriksen de man om wie alles draait bij AZ. Hij neemt het voortouw, scoort veelvuldig en blinkt uit. Niet voor niets gaf trainer John van den Brom hem deze week dan ook wat extra dagen vrijaf, zodat hij de dubbele nederlaag tegen Hongarije in alle rust kon verwerken en tegelijkertijd even op adem kon komen.

“Maar ik ben nu weer back in business. Volledig opgeladen”, glimlacht Henriksen. “Het was prettig om de afgelopen dagen samen met familie door te brengen. Het doet behoorlijk veel pijn als je zó dicht bij een EK bent en het dan vervolgens niet kan afmaken…”

Zelf eiste hij een hoofdrol op in de returnwedstrijd tegen de Hongaren (2-1). Hij maakte twee goals, waarvan een in eigen doel. De AZ’er kreeg de bal vanuit een corner ongelukkig tegen zich aan, waarna deze via de keeper het verkeerde netje liet bollen. “Het is nooit fijn om bij zo’n belangrijk tegendoelpunt betrokken te zijn. Maar het heeft geen zin meer om erover te piekeren. Morgen wacht ons een belangrijke thuiswedstrijd tegen Heerenveen, daarop ligt nu mijn focus.” Bron: Telegraaf

2 Comments

 1. NHN

  20 november 2015 at 12:32

  Had eigenlijk wel verwacht dat Noorwegen het zou redden tegen die Hongaren.
  Schat ik over het algemeen wat lager in.
  Maar goed:tip voor Henriksen. Schiet die bal in het dak van het Heerenveen doel.
  Een keer of 2. Tot nu toe scoort hij maar 1x per wedstrijd. Dus doe het nu om je af te reageren 2x. Janssen schijnt ook in de lift te zitten. Die wil oranje halen, dus ik verwacht dan toch zeker een goal tegen Heerenveen.
  Dus eigenlijk staan we al 3-0 voor.

  Maar serieus:volgens mij kan het alle kanten op. Heerenveen lijkt op de weg terug nadat Foppe er is neergestreken. Blijft een geduchte tegenstander.
  Maar AZ moet zeker thuis toch eens wat laten zien. Het duurt al veel te lang.

  Verder denk ik dat Henriksen nuchter genoeg is, om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Natuurlijk wil hij zich laten zien op een EK wat hij nu misloopt. Maar hij wil voor de zomer al weg (daar ga ik vanuit,vanwege het feit dat hij onhoudbaar wordt, en AZ elke zomer een goede verkoop moet doen), dus hij zal zich nu moeten laten zien bij AZ,ongeacht de uitschakeling van de Noren.

  • Vincent

   21 november 2015 at 15:30

   We kunnen ook gouweleeuw verkopen en Henriksen nog 1 jaar houden… Lijkt me een beter plan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *