Levi Garcia wil belangrijk worden voor AZ

By
Updated: november 17, 2015
Levi Garcia

Nog een paar dagen en dan mag Levi Garcia eindelijk in actie komen voor AZ. De aanvaller uit Trinidad en Tobago werd al in februari van dit jaar vastgelegd, maar toen werd al duidelijk dat hij pas na zijn achttiende verjaardag wedstrijden kon gaan spelen voor zijn nieuwe club. Over drie dagen is het zo ver: dan wordt Garcia achttien jaar oud en is hij dus inzetbaar voor John van den Brom.

Er klinkt een zucht van verlichting in zijn stem: “Eindelijk kan ik spelen”, glimlacht de nu nog zeventienjarige voetballer in gesprek met AZ TV. “Het is even zwaar met de weersomstandigheden en alle andere veranderingen, maar dat kan ik wel aan. Ik voel me erg welkom. De ontvangst bij AZ was warm. Nu nog wachten tot ik achttien ben en ik ben er klaar voor.”

Garcia werd door AZ ontdekt tijdens een CONCACAF Onder 20-toernooi en nodigde de aanvaller uit voor een proefperiode. Garcia wist indruk te maken en tekende vervolgens een contract tot de zomer van 2018. Deze verbintenis gaat dus pas na zijn achttiende verjaardag (op 20 november) in. In de zomer trainde hij al even mee bij AZ en nu is hij weer terug in Alkmaar.

“Ik zal alles doen wat ik kan om van waarde te zijn voor AZ”, belooft hij. “Voor elke club waar ik heb gespeeld, heb ik mijn uiterste best gedaan. Ik wil proberen met AZ dit jaar bij de top vier te eindigen en één van de beste spelers van de competitie worden. Dat is mijn doelstelling voor dit seizoen.”

8 Comments

 1. Gerritvooijs

  17 november 2015 at 17:03

  Grote ambities. Dit seizoen een van de beste eredivisie spelers worden. ……
  Een echte linkspoot, dus een directe concurrent voor Dos Santos en Tankovic en Haye.

  Als hij echt zo goed wordt en AZ kan spelen met Jahanbakhsh – Hamdaoui en Garcia heeft AZ in potentie een geweldige aancals linie met veel creativiteit.
  Hij zou tegen Heerenveen zijn eerste minuten op zijn verjaardag kunnen maken.
  Benieuwd of hij dat cadeautje van VDB in ontvangst mag nemen.

 2. kaazie1987

  17 november 2015 at 17:40

  http://www.az.nl/nieuws/az-contracteert-garcia/1 hij is dus gehaald voor de toekomst en zal waarschijnlijk eerst zijn minuten gaan maken bij jong az

  • Gerrit Vooijs

   17 november 2015 at 19:09

   Nou kaazie, hij geeft aan dat zijn doelen voor dit seizoen zijn 1) met AZ vierde worden en 2) een van de beste spelers van de eredivisie worden.
   Die doelen sluiten niet aan op meespelen in jong AZ.
   Spelers uit die landen zijn eerder volwassen dan Europese spelers. Zij laten alles achter wat hun lief is en hebben daardoor een enorme drive om te slagen in wat ze doen.

   Ik verwacht dan ook dat hij snel zijn debuut mag maken. Het is hier door velen al vaak gezegd: AZ heeft geen echte linkspoot. Nou, hier is hij dan. Als hij iets in zijn mars heeft dan zullen we dat snel kunnen zien want concurrenten heeft hij op zijn positie niet echt.

 3. gerard

  17 november 2015 at 18:15

  Als het een concurrent van Dos Santos is dan heeft die grote kanssen. Man, man wat is die slecht, net als Maher bij PSV ; louter foute passes en mislukte acties.

  • AZ4Altijd

   17 november 2015 at 22:22

   Dos Santos was afgelopen seizoen nog erg belangrijk en werd gezien als groot talent. Nu echter zit hij in een Dip. Dat heeft elke jonge speler. Die komen ineens vrij snel en vallen dan enorm terug. Dat is normaal in het process. Dos Santos heeft laten zien dat hij wel degelijk wat kan.

   • de echte supporter

    18 november 2015 at 16:06

    AZ4Altijd ik ben het met je eens. Jonge spelers moet je niet keihard afrekenen als het even wat minder gaat. Aanmoedigen dan zijn weer snel uit de dip.

    • NHN

     18 november 2015 at 16:49

     Ook mee eens. Het is niet veel soeps wat Dos Santos nu laat zien,maar het gebeurt helaas veel bij jonge spelers. Tweede jaar is altijd moeilijk. Breken eerst stormachtig door,waarna ze ver terugvallen. En dat is nu dus met Dos Santos ook het geval.
     Je moet er nu geen wonderen van verwachten, maar laat ‘m maar zijn invalbeurten maken van tijd tot tijd,om erbij betrokken te blijven.
     Dat die gozer kwaliteiten heeft,heeft hij vorig jaar laten zien.
     Het is wachten op het moment dat hij het merkwaardige begrip “vorm” weer heeft teruggevonden. En dan beleven we wel plezier aan Dos Santos.

 4. Vincent

  19 november 2015 at 10:45

  Nou beste speler van de eredivisie? Good luck

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>