Ambitie AZ: Structureel gaan behoren tot de top 4

By
Updated: november 10, 2015

Max Huiberts was bij zijn presentatie meteen duidelijk over een eventuele contractverlenging voor hoofdtrainer John van den Brom: “Het is ook mijn intentie om verder te gaan met John.”

Komende woensdag praat AZ met Van den Brom en zijn zaakwaarnemers; een verlenging van het contract lijkt een formaliteit. “We weten niet of we er meteen uitkomen, maar beide partijen hebben naar elkaar uitgesproken verder te willen.”

Stewart vertrekt eerder

Opmerkelijk is dat Huiberts per direct Earnest Stewart opvolgt als directeur voetbalzaken. In eerste instantie zou dat pas gebeuren per 1 januari. Stewart heeft aangegeven de zaken snel over te willen dragen. Directeur Eenhoorn was helder daarover: “Alle telefoontjes gingen toch al naar Max. Dan kan dat ook prima.”

Structureel Top vier

Over de ambitie van de club is Huiberts duidelijk. “Wij moeten als club proberen structureel te gaan behoren tot de top vier van Nederland. Daar ga ik me vol voor inzetten.”

25 Comments

 1. Jay

  10 november 2015 at 14:34

  Mooie ambitie, maar mijn inziens niet realistisch. Ajax, PSV en Feyenoord zullen gezien de begroting bijna altijd in de top 4 eindigen. Blijft er 1 plek over en daar zal je met verschillende clubs elk jaar hard om moeten vechten, waarbij het vaker niet als wel zal lukken.

  AZ zal hopelijk structureel een subtopper worden, met af en toe een uitschieter de top 4 in.

  • Prins

   11 november 2015 at 08:58

   Of AZ moet zich wat minder nederig opstellen. Dat kan ook helpen.

 2. gerard

  10 november 2015 at 15:46

  Volgens Huiberts dus wel realistisch gezien hij denkt dat dat binnen de club ook tot de mogelijkheden behoort om daadwerkelijk structureel er te verblijven. En Huiberts is geen buitenstander, hij loopt immers al zolang mee binnen AZ dat hij wel inzicht heeft wat de mogelijkheden zijn.

  Eigenlijk zou AZ met het spelersmateriaal wat men nu heeft ook met de traditionele top 3 moeten kunnen meedoen.
  Alleen al de voorhoede met Mounir, Janssen en Jahanbakhsh en daar achter Henriksen is voor eredivisie top. Ik zie nog steeds de mogelijkheid dat AZ de 5 punten met de huidige nr.4 kan overbruggen.

 3. paddyk

  10 november 2015 at 16:45

  Tuurlijk horen we daarvoor te strijden. Maar dan moet je dat als club ook uitstralen, zeker in het veld. Helaas mis ik deze uitstraling bij veel spelers. We missen spelers die de beuk erin kunnen gooien als dit nodig is

  • AZ'67

   11 november 2015 at 09:06

   AZ mist absoluut een type zoals Van Galen of Wernblom.

 4. Jeroen

  10 november 2015 at 16:54

  Leuk om ambitie uit te spreken, maar ik zou dan ook graag willen horen hoe ze dit gaan bereiken. Wat is het plan?

 5. Kaazie87

  10 november 2015 at 17:00

  Dan heb jij andere wedstrijden gezien dan ik, tot nu toe waren we alleen thuis tegen ajax en uit bij vlagen tegen feyenoord kansloos voorderest waren we telkens de betere of gelijkwaardig. Ik vindt de inzet en teamspirit dit seizoen echt super, iedereen werkt voor elkaar alleen gaat er nog een hoop fout. Vergeet niet dat vergeleken met vorig seizoen 8 andere spelers in het veld staan en dat heeft tijd nodig. En nou moeten we is stoppen met dat domme gelul over inzet en strijd want dat is prima voor elkaar

 6. Kaazie87

  10 november 2015 at 17:04

  Als je vitesse kapot kan spelen want zij hebben de 2e helft geen kans meer gehad terwijl je zelf al 5 weken achter elkaar 2 wedstrijden per week speelt en zij niet dan lever je toch strijd???

 7. kaazie1987

  10 november 2015 at 17:13

  welja gerard aan het eind van het seizoen staan we gewoon bij de eerste 6, we hebben gewoon een goede groep en ook een redelijke bank alleen spelen ze nog niet zolang samen. elke week weer zie je vooruitgang als ze dat blijven doen is dit az straks niet meer te stoppen….

 8. Vak J

  10 november 2015 at 18:26

  Bla, bla, bla, bla. Zorg er eerst maar eens voor dat er degelijk elftal staat met een zeer degelijke verdediging. Dat betekent investeren!! Je ziet nu wat het Europees voetbal ons oplevert. Ik zie liever niet zulke woorden van een nieuwe voorzitter. Wil eerst graag de daden zien.

 9. AZ4Altijd

  10 november 2015 at 20:28

  Wees blij dat hij zich uitspreekt. Onder ES was het een grote misterie wat nu de plannen waren binnen AZ en wat de doelen waren.

  Of het realistisch is, is natuurlijk de vraag. Maar ben blij dat hij beetje bravour toont.

 10. Gerrit Vooijs

  10 november 2015 at 21:43

  De club spreekt hier haar ambitie uit. Die is niet veranderd. AZ wil elk jaar Europees spelen en daarvoor moet AZ in principe bij de eerste 4 spelen.
  Je ambitie uitspreken is 1. Stap 2 is de kaders neer zetten om dit doel te kunnen bereiken. Stap 3 is de ambitie naar buiten brengen wanneer men binnen de club van mening is dat AZ dit volgens een geaccordeerd beleidsplan kan bereiken.

  In Alkmaar en omgeving zeggen we al gauw doe even normaal dan doe je al gek genoeg. AZ heeft op dit moment een AD en een TD die Amerikaanse roots hebben.
  Deze mensen zijn gewend aan de Amerikaanse gedachte ” going door the gold”. Dat is een Amerikaanse ambitie. The gold is voor AZ de 4e plaats gezien het enorme verschil in begroting met de top 3.

  Door elke subtopper in Nederland moet de 4e plaats geambieerd worden. Ga je voor minder dan is dat een gebrek aan ambitie.
  Ik ben blij met deze uitspraak omdat AZ de handschoen oppakt ondanks dat het financieel heeft moeten inleveren.
  Binnen de financiële kaders van AZ gaat de club er alles uithalen wat er in zit.

  Levert dat elk jaar de 4e plaats op ? Natuurlijk niet maar wat je niet nastreeft zul je ook niet bereiken want het wordt je niet gebracht.
  1) AZ investeert in talentvolle jeugd met een nieuw jeugdcomplex. Dit is de belangrijkste pijler van dit AZ.
  2) Die jeugd moet aangevuld worden met jonge talentvolle spelers die iets toevoegen aan AZ.
  Die investeringen moeten worden gefinancierd uit transferinkomsten.
  3) AZ moet werken met coaches die in de eredivisie bewezen hebben met jeugdige spelers om te kunnen gaan en hier resultaat mee te boeken. Goede opbouw trainers dus.

  Ik zie hier een club aan het werk die op een gezonde manier om de kleine prijzen wil voetballen.
  Volgens mij de enige manier om de supporters aan zich te blijven binden.

  • Timon

   11 november 2015 at 13:27

   Jeugd complex schip van bijleg.Wat een onzin!En wat lijden die ‘top’ jeugd trainers op? Niks. Ja goed in de positie, ja goed tikkie terug,nee ,geen balverlies… Buitenspelers: verplicht pingelen,pas na 2 man voorbij mag je overspelen..Verdedigers: verdedigen,verdedigen en als je dan de bal hebt: zo snel mogelijk inleveren bij iemand die kan voetballen.En graag juiste balsnelheid en vooral op goede been plaatsen.Kijk vooral naar Johanson hoe het niet moe. Het is niet zo moeilijk. Kortom huidige generatie trainers opzouten,frisse wind er door Wijnker missen als kiespijn.

   • Timon

    11 november 2015 at 13:28

    Lijden:leiden,foutje bedankt

   • Hatse Flats

    11 november 2015 at 15:58

    Timon… we hebben het hier over voetbal van AZ…
    volgens mij ben jij in de war met “HEEL HOLLAND BAKT…”!

    • Timon

     11 november 2015 at 16:46

     Uit de reclame weggelopen?

 11. edwin

  10 november 2015 at 21:59

  Ik heb respect voor mensen die hun ambitie uitspreken zonder mitsen en maren. Max loopt al jaren bij AZ mee en weet het financiële plafond waarmee hij te maken krijgt.
  Menig collega of trainer collega spreekt zich met voorbehouden uit maar Max is overtuigd van zijn ambitie.
  Dit soort mensen hebben we nodig in Alkmaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. NHN

  10 november 2015 at 22:06

  Huiberts kan bij z’n presentatie moeilijk gaan zeggen dat hij een team wil gaan neerzetten wat als ambitie heeft 15e te worden.
  Of hij te hoog van de toren blaast,valt moeilijk te zeggen.
  Ik hoop dat hij geleerd heeft van de fouten die Stewart gemaakt heeft,met z’n soms wazige en inderdaad weinig transparante beleid.
  Laten we ook hopen dat Huiberts iets heeft opgestoken van de goede dingen die Stewart gedaan heeft. Laten we dat ook niet vergeten. Ik ben helemaal geen fan van Stewart, maar echt niet alles wat hij deed, was fout.
  Ik hoop dat Huiberts een beetje meer met een AZ-hart regeert.
  Wat meer wisselwerking met ons, de achterban.
  Niet met een grote grijns verkondigen dat er wéér een gozer naar amsterdam verkast. Of azen op afdankertjes uit die regio.
  Daar win je geen punten mee.
  Dat AZ het van tijd tot tijd moet doen met koopjes,is geen schande. Dat zullen wij ook moeten begrijpen. Of dat het wat langer duurt tot dat een jeugdprodukt doorbreekt. Wat dat betreft is het nieuwe contract met vd Brom dan ook wel op z’n plaats. Ook al vindt ik die er vreemde ideeën op na hebben, het is geen trainer die loopt te brullen over versterkingen e.d.
  Ik hoop wel dat er eens wat aandacht besteedt wordt aan de noodzaak van ouderwets verdedigen, en dat het keeperswerk in Alkmaar al jaren lang op een veel te laag niveau staat.
  Ook dat het eerste elftal eens op tijd klaar is, voordat de competitie begint. Heb al jaren het idee,dat AZ steeds een valse start maakt.
  Werk genoeg te doen.
  Te beginnen bij de rechtsback-pos.

 13. Ryan

  11 november 2015 at 00:17

  Ik vind dit een mooie ambitie en ook eeen duidelijke en 1 waar aan je iemand kan beoordelen of zijn aanpak geslaagd is.

  Maar aangezien de jeugdopleiding een belangrijke ader word/is moet er ook snel een hoofd opleiding komen aangezien 99% zeker is dat Aloys Wijnker weg gaat en nu dacht ik vandaag misschien is Jonk daar dan de geschikte man voor.
  Hij deed uitstekend werk mocht ik geloven alleen zijn communicatieve vaardigheden zijn wat minder.

  Wat vinden jullie hier van behoudens dat hij een ajacied is.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   11 november 2015 at 08:52

   Jonk stribbelt nog tegen dus die is nog niet 100% zeker weg bij Ajax.
   De vraag is of hij ook bij aanstelling beleid wil uitvoeren dat niet door de Verlosser is opgesteld.
   Maar ook hier geldt dat eerst intern gekeken moet worden.
   Desalniettemin is hij een te overwegen optie, mits hij er voor open staat.
   Gezien AZ in dezelfde jeugdvijver als Ajax vist is het misschien geen slechte zet.

   • Ryan

    11 november 2015 at 21:16

    Ja las het ook vandaag met rechtszaken en al, maar mocht hij die rechtszaak verliezen zal ik het altijd proberen.

    En dan samen (eenhoorn, Huiberts, v/d Brom, Jonk) een beleid uitstippelen en vanaf dat moment ieder zijn input geven en er samen hopelijk uitkomen.

    Maar jij zei ook dat je iemand ook zou door willen laten stromen maar wie? ik zou er niet 1,2,3 niet iemand weten en ik denk dat Jonk zijn expertise van buitenaf de jeugdopleiding van AZ een nieuwe impuls kan geven en verder ontwikkelen

    • remco

     11 november 2015 at 21:46

     misschien stam maar ik weet niet of hij beter trainer van 1st kan worden

     • remco

      11 november 2015 at 21:49

      in de toekomst

  • i.Pjotr3

   12 november 2015 at 22:11

   100% zeker.

 14. gerard

  11 november 2015 at 20:12

  AZ heeft feitelijk altijd met Twente tegen de traditionele top aangeschurkt.
  Ik laat zelfs Feijenoord buiten beschouwing want die is enigszins de laatste jaren wat aan het terug gekomen maar is in mijn ogen feitelijk ook subtop maar is nog lang niet zover als AZ kijkende de laatste 10 jaar nationaal als internationaal heeft gepresteerd.
  AZ heeft dus de fundamenten en weet wat het is om in de top mee te draaien dit in tegenstelling tot subtoppers als Groningen, Vitesse, Heerenveen. Ik geloof ook niet dat ik deze clubs ooit heb zien uitspreken dat ze structureel top 4 willen spelen maar zich meer toe leggen top 5, 6. AZ is in mijn ogen ook op enkele dipjes na altijd een grotere club geweest dan dergelijke clubs gezien zijn historie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *