Voorbeschouwing Vitesse – AZ: ‘Negatieve spiraal doorbreken’

By
Updated: november 7, 2015

Op het vliegveld van München blikte John van den Brom vrijdag terug op de Europa League-wedstrijd tegen FC Augsburg en alvast vooruit op het competitieduel met Vitesse. “Negatieve spiraal doorbreken.”

“Het is belangrijk om met een aantal mensen snel zo’n wedstrijd de revue te laten passeren”, zei Van den Brom over de 4-1 nederlaag tegen FC Augsburg. “Dan analyseren we waar het fout is gegaan en hoe we het anders hadden kunnen doen. Dat soort dingen houd je direct na de wedstrijd bezig. Aan de andere kant weet je dat je daar niet te lang bij stil kunt en moet blijven staan. Over twee dagen moeten we alweer vol aan de bak tegen Vitesse.”

‘Geven doelpunten weg’
De conclusie van de wedstrijd tegen Augsburg was dezelfde als die van de afgelopen wedstrijden. “We geven te makkelijk doelpunten weg. Ik kan leven met het feit dat de tegenstander geweldige acties maakt en de boel echt uitspeelt, maar wij helpen de tegenstander in het zadel.”

Kansen
“Positief is dat we veel kansen creëren”, vervolgde Van den Brom. “Gisteren hadden we pech in de afwerking, met ballen op de paal en de lat. Dat is het verschil tussen winst en verlies. Qua veldspel waren we misschien gelijkwaardig, maar toch stonden we met lege handen. Dat is iets wat me bezig houdt.”

Henriksen
Op het eerste gezicht lijken de spelers fysiek goed uit de wedstrijd te zijn gekomen. Alleen Markus Henriksen – die tegen Augsburg ziek uitviel – is een twijfelgeval. “Markus is niet fris en fruitig, maar dat kun je zo kort na een wedstrijd ook niet verwachten. Het wordt een strijd om hem fit aan de aftrap te krijgen.”

Fris
Van den Brom: “Vrijdagmiddag trainen we om de vermoeidheid er bij de spelers uit te krijgen en zaterdag hebben we nog een relatief lichte training. Het is vooral belangrijk de jongens fris in het hoofd te krijgen, zodat ze er zondag weer kunnen staan. We moeten de negatieve spiraal doorbreken. Dat kan met een overwinning.” Bron: AZ.nl

10 Comments

 1. kaazie1987

  7 november 2015 at 22:28

  volgens het ad met el hamdoui en janssen voorin met jahankbaksh op links en van overeem op rechts super aanvallend dus ben benieuwd hoe dat uitpakt

 2. Ruud

  7 november 2015 at 22:30

  Met dit schema kunnen geen patronen worden ingeslepen. Het is te voorspelbaar wat AZ op de mat legt. Daar is de tegenstand na een kwartier echt wel achter. Daarna forceren om AZ fouten te laten maken en erover heen met een paar doelpunten. Hoop het niet, maar verwacht er niet veel van morgen.

 3. kaazie1987

  8 november 2015 at 08:55

  mijn gevoel zegt dat we dit gaan winnen met 1-3. wel hoop ik dat Rienstra kort voor de verdedeging blijft spelen.

  jammer dat arber zanelli waarschijnlijk naar heerenveen verkast, een type speler zoals hij met veel snelheid en scorend vermogen hadden wij wel aan de linkerkant kunnen gebruiken. arber heeft dit seizoen 12 keer gescoord in 30 wedstrijden en ook heeft hij 8 assist achter zijn naam en hij is nog maar 21 en ook is hij perfect tweebenig, ik vindt dat az wel wat snelheid kan gebruiken aan de linkerkant en dan kan jahankbaksh terug naar zijn geliefde rechtsbuitenpositie

  • Brough

   8 november 2015 at 10:59

   Je kan wel doorgaan met kopen, maar er kunnen geen 11 aanvallers in de basis staan. Het elftal van de beloften kunnen dan wel kampioen worden

 4. Brough

  8 november 2015 at 11:00

  Sorry, moet zijn; kan dan wel kampioen worden

 5. Timon

  8 november 2015 at 11:11

  Kansloos, 3a4 ,vooruit AZ 1, Gelukkig Twente en Willem 2 verloren, directe concurrenten na competitie . Triest hè ? Met dank aan die S die als een rat het zinkende schip verlaat. Neem die honkballer ook mee:wat moet die man eigenlijk? Hebben die Huiberts nu toch!

 6. Kaazie87

  8 november 2015 at 12:04

  Geen club won vaker van vitesse in arnhem dan az en peter bosz heeft ook nog nooit gewonnen van az

  • Timon

   8 november 2015 at 15:46

   Vandaag gaat hij wel winnen!

  • remco

   8 november 2015 at 15:48

   dat is niet waar vortig seizoen won vitesse met 1-3 toen met berghuis bij dat interview bijna stond te huilen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *