Meer schade door AZ-fans in Augsburg

By
Updated: november 7, 2015

Supporters van AZ blijken donderdag in het Zuid-Duitse Augsburg grote schade te hebben aangericht in bussen van het plaatselijke vervoersbedrijf. In twee bussen zijn stoelen en een glaswand vernield. Ook hebben fans van de Alkmaarse voetbalclub de verlichting in de bussen gesloopt en delen van het plafond losgerukt.

Er was al bekend dat AZ-fans zich hadden misdragen tegenover de politie van Augsburg. Agenten werden bekogeld met flessen en vuurwerk. Toen de supporters daarna in bussen naar het stadion werden gebracht, ging het dus opnieuw mis. De schade loopt in de duizenden euro’s.

De politie zegt in een lokale krant dat in ieder geval één AZ-supporter aansprakelijk wordt gesteld. Hij zou de glaswand hebben ingeslagen. De gegevens van de man zijn bij de politie bekend. De rest van de schade is waarschijnlijk voor rekening van het vervoersbedrijf.

AZ speelde donderdagavond in de groepsfase van de Europa League tegen FC Augsburg. De Alkmaarders verloren de wedstrijd met 4-1. Bron: NOS

7 Comments

 1. Ruud

  7 november 2015 at 15:22

  Dit kan AZ helemaal niet gebruiken. Dit zijn toch geen supporters? Was er een aanleiding daartoe? Ik vind dit jammer voor de club.

 2. woonwagenpower

  7 november 2015 at 15:39

  Oh Oh wat zijn ze stoer, stelletje imbecielen. Diegene die gepakt is, laten praten over meer namen, zo niet dan moet hij alles vergoeden + een boete van 5000 Euro + levenslang stadion verbod. Als het mijn bus was geweest, had ik naar het dichtbij zijnde woonwagen centrum gereden, had ik uitgelegd wat deze stumperds gedaan hadden, en hadden ze zonder stembanden, en platgeslagen handen en vingers terug naar Holland mogen lopen. Bij wijze van spreken. Ik heb helemaal niets op met dit soort gasten. Ik hoop dat AZ ze ook keihard aanpakt.

 3. kaazie1987

  7 november 2015 at 16:12

  wordt het hier in nederland niet is tijd voor een voetbalwet net zoals ze dat in engeland doen????

 4. Timon

  7 november 2015 at 17:31

  In de rust bij AZ publiekelijk vierendelen! Wie zijn deze lieden : foto’ s hier,Facebook! Volledig financieel uitkleden! Met teer en pek door het stadion! Natuurlijk weet AZ en supporters wie dit zijn! Maar bescherm deze proleten maar weer!

 5. Jeroen

  7 november 2015 at 21:07

  Schande…. Ik hoopte dat wij niet dat soort gespuis zouden hebben, maar helaas…. Mag hopen dat de beste kerels goed worden aangepakt.

 6. Geert

  7 november 2015 at 21:24

  Gelukkig zijn er nog personen bij AZ die wel potten kunnen breken…

 7. AZ4Altijd

  7 november 2015 at 23:59

  Aan de schandpaal ermee. Geen recht op Privacy. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat we een uur buiten moesten staan na de wedstrijd wachtend op bussen die de supporters terug naar Augs centrum zouden rijden onder begleiding 🙁 .

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *