Huiberts nieuwe technisch directeur AZ

By
Updated: november 6, 2015
Huiberts-AZ

AZ heeft Max Huiberts (44) als nieuwe Directeur Voetbalzaken aangesteld. In die functie is hij de opvolger van Earnest Stewart, die per 1 januari 2016 naar het Amerikaanse Philadelphia Union vertrekt. Huiberts was al bij AZ in dienst als Technisch Coördinator.

Stewart en Huiberts werkten zodoende al nauw samen op technisch gebied. De komende tijd zal het volledige takenpakket van Stewart worden overgedaan aan zijn opvolger.

Huiberts: ‘Mooie vervolgstap’
“De afgelopen jaren heb ik bij AZ stappen kunnen maken in mijn loopbaan”, reageert Huiberts. “Dat de club mij heeft gevraagd voor de positie van Directeur Voetbalzaken is een mooie vervolgstap voor mij. Ik zal er alles aan doen om AZ de komende jaren op technisch gebied vooruit te helpen. Ik weet zeker dat AZ een mooie toekomst heeft. Daarbij kijk ik uit naar de nauwe samenwerking met Robert Eenhoorn. Ik wil hierbij Earnest veel succes wensen bij zijn nieuwe club en hem bedanken voor onze samenwerking.”

Eenhoorn: ‘Specialist’
“Ik heb Max Huiberts sinds mijn komst naar AZ leren kennen als een specialist op technisch gebied”, reageert Robert Eenhoorn. “Door zijn jarenlange ervaring in de scouting heeft hij een uitgebreid netwerk in de voetballerij. Daarnaast is Max een aangenaam persoon die al jarenlang goed samenwerkt met de medewerkers van AZ. We gaan samen keihard aan de slag om met AZ succesvol te kunnen zijn.”

Neelissen: ‘Snel gehandeld’
“Na het aangekondigde vertrek van Earnest Stewart heeft de club snel gehandeld wat betreft zijn opvolging”, reageert René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZ. “We willen koers blijven houden en zien in Max Huiberts de geschikte persoon om samen met Robert Eenhoorn sturing te geven aan de club. Max heeft een groot netwerk en kent de club als zijn broekzak. We zijn erg tevreden met de nieuwe invulling van de positie van Directeur Voetbalzaken.”

Spelersloopbaan
Huiberts kwam als speler uit voor FC Zwolle, Roda JC, Borussia Mönchengladbach (Dui) en AZ. Voor de Alkmaarders kwam hij tussen 1996 en 2003 tot 136 duels, waarin hij 47 keer trefzeker was. In 1998 werd hij als linksbuiten met AZ kampioen van de Eerste Divisie.

AZ-loopbaan
Huiberts beëindigde in 2003 zijn profloopbaan bij AZ. Daarna werd hij onder meer jeugdtrainer bij de Alkmaarders. In 2006 werd Huiberts Scouting Coördinator bij de club, om in 2010 promotie te maken en verder te gaan als Technisch Coördinator. Nu zet hij de volgende stap naar de positie van Directeur Voetbalzaken. Bron: AZ.nl, bron foto: nu.nl

8 Comments

 1. NHN

  6 november 2015 at 18:42

  Lekker moment om in te stappen.
  Alhoewel, we weten niet precies hoe de vlag er per 1 januari bijhangt. Maar het zal niet veel beter zijn als nu. Waarschijnlijk nog in de beker (als iemand het voor mekaar krijgt om tegen Kozakken Boys of HBS een bal tussen de palen en onder de lat te krijgen,en onze top-verdediging de vijandelijke spitsen van scoren af zien te houden), maar de competitie is al verneukt en het EL is voorbij.
  Max zal vooral vooruit moeten kijken naar volgend seizoen. En hopen dat dit sterren-ensemble nog genoeg puntjes sprokkelt om niet teveel af te glijden.

  Wat mij betreft mag het contract met John van de Brom nog even in de ijskast. Maar zie Ernie er wel voor aan dat dit voor z’n vertrek nog effe rond-breidt. Net als die onzinnige verlenging van Johansson.

  Wat moet Max Huiberts verder doen?
  -Die keeperstrainer per direct de laan uitsturen,en zorgen voor een adequate vervanger.
  -Een behoorlijke rechtsback zien te vinden. En scout dan vooral op een verdediger, niet op een good-looking, ideale schoonzoon.
  -Die analyses van Dennis Haar en dat gelul met die zandzakken op je rug, aan de kaak stellen. Het levert niks op. Moeten we hiermee doorgaan?
  -De trainersstaf duidelijk maken dat je wedstrijden wint door meer goals te maken dan de tegenstander.
  Mijn idee, Huiberts komt net als good old Barry van de scoutings-afdeling.
  Laat Barry v Galen eens een paar trainingen verzorgen om die sissies eens te laten zien(1)hoe je een bal in het doel ramt.(2) Hoe je tegenstander uitschakelt. (3)Hoe je je tegenstander kan intimideren door je je als een vreselijke klootzak te gedragen ipv gedwee een nederlaag te accepteren. (4)Hoe je een wedstrijd kan doen kantelen. (5)Hoe je het publiek op de banken krijgt. Kortom hoe je van dat kut-gezapige sfeertje afkomt!

  En bij AZ zijn ze zo geil van die Billy Bean methode. In die slaapverwekkende film, heb je 1 scene waar je zowaar een beetje wakker wordt. Op het moment dat die Beane met een honkbalknuppel de kleedkamer inloopt en het 1 en ander aan barrels slaat.
  Misschien is dat wat om te beginnen op 1 januari (voorgenomen dat de situatie dan net is zoals nu).
  Die Eenhoorn is zo’n baseball-dude, dus die heeft vast nog wel ergens een passende bat liggen. Als men dit niet verantwoordt vindt mag die Billy Beane methode wat mij betreft aan de wilgen gehangen worden.

  Maar goed, verder, nou we zien het wel.Maar zo denkik erover.
  Ben het niet oneens, met het benoemen van Max als TD. Scouting is soms heel goed gegaan,en met ook flinke misperen ertussen. Dat gebeurt elke club.
  Ik ben eigenlijk wel blij dat er niet 1 of andere rare snijboon uit verweggistan is aangetrokken.

  Zoals U ziet ben ik nog wel erg kribbig van die partij van gisteravond.
  Komt vooral omdat AZ me altijd aan het hart zal blijven liggen.

  • Timon

   7 november 2015 at 17:40

   NHN:gaat de goede kant met je op.Je hoeft je niet te excuseren : groot gelijk!

 2. i.Pjotr3

  6 november 2015 at 20:07

  Een buitenstander kan vooraf moeilijk een oordeel vellen over Huiberts.
  Laat hem het komende seizoen maar eens zijn gang gaan.
  Good old boys als vGeel Brands’ en vLeeuwen zijn ook jong begonnen met minimale ervaring.
  Beschikbaar budget maakt of kraakt en TD.
  Succes Max, en verras ons als eerste met een rechtsback die wel weet hoe je moet verdedigen!!!!!

  • Timon

   7 november 2015 at 17:43

   En een centraal duo dat kan verdedigen! En een trainer die stopt met dat dodelijke Nederlandse oeverloos heen en weer getik! VDB typisch eenprodukt daarvan : opzouten!

 3. Ruud

  6 november 2015 at 21:59

  Zet ‘m op, Max! Zet die stijgende lijn voort binnen AZ. Laat zien dat je beter kan dan Stewart.

 4. az woman

  7 november 2015 at 07:40

  Als Max de job net zo aanpakt, als dat hij als voetballer op het veld liep (dreigend, snel, overzicht voor mede spelers) dan moet het goed komen.
  Max, haal het MAXimale eruit, heel veel succes.

 5. oma

  7 november 2015 at 17:11

  ik zie het nog voor me een strafschop op 11meter,uit stil stand genomen onderkant lat er in .
  een geweldig gezicht.
  jammer Max dat je knieën verknoeit heb door ze te veel te belasten met trainen.
  dat je daar door moest stoppen.
  ik wens je veel succes het zal een zware dopper voor je worden.
  maar ik wacht af.

 6. Timon

  7 november 2015 at 17:48

  Wat nou zware doBBer? Toch mooi leven? Wat kan hij anders? Sigarenzaak? Wat verdient hij? Hoeveel keer modaal? Kortom : lacht zich toch rot, topsalaris , zorgt heel,goed voor zichzelf. Is die man gegund,ken hem uitsluitend als voetballer maar laat hij rustig zijn zakken vullen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>